Banda inkasantska

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Radar je na primorski AC v smeri proti KP, tam pri PO, kjer delajo.
In kako priročno, omejitve se zmanjšujejo in nadaljujejo tako: 100, potem gre na 80, potem na 60, kjer takoj potem postavijo radar za znak, da ga ni videti, nato pa par 100m naprej od tega radarja je znak za omejitev 80.
VSE ZA VARNOST, VSE!! Ne vem pa kje je tu varnost...

Seveda je to v avstriji stalnica in kazen ni samo za eno prekoračitev ampak za vse 100-80-60(ko meri z laserjem).

Drugače je pa prav balkansko vozit 120 mimo gradbišča.

Kakšnih 120?? Razloži mi zakaj se po znižanju omejitve na 60, potem po par sto m spet poveča omejitev na 80?? WTF?? To je kot da bi pred tunelom, znižali omejitev na 80, potem tik pred vhodom v tunel pa bi dali na 100. Zakaj že? To je samo za kasirat in nič drugega.

@alfabet; aha...na to pa nisem bil pozoren ali je nalepka gor ali ne...vem samo da je škatla tam bila postavljena, če je bil radar v njej ali ne pa ne vem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Logično je, da je omejitev hitrosti zaradi vsega prometa, ki poteka po AC, torej predvsem zaradi tranzita. 20T težko vozilo seveda ne more peljati 88kmh mimo gradbišča, zato se prvo promet umiri, potem pa se lahko spet pospeši.

Ampak fizikalne lastnosti nam povedo, da je popolnoma varno, za 3T težko vozilo, da vozi hitreje, pa bo še vedno v istih omejitvah, kot 30T težko vozilo.

Zato jaz ne smatram kot nič narobe, če peljem mimo gradbišča 120kmh, ker dokler bodo tovornjaki vozili 88kmh, se ne bojim, da bom nekoga spravljal v večjo nevarnost, kot jih oni. Vest imam čisto, denarnica pa pač najebe...če me dobijo, ampak vest je več vredna, kot ojri
wink-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
tovornjak nikoli ne vozi 88 ali 92, dajte že nehat s tem, vsi gonijo 100+.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Če mi najdeš aplikacijo za windows phone, katera hkrati snema in hkrati kaže hitrost preko GPS modula, ti z veseljem posnamem 30 tovornjakov, ki jih srečam naslednjič na AC.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Če mi najdeš aplikacijo za windows phone, katera hkrati snema in hkrati kaže hitrost preko GPS modula, ti z veseljem posnamem 30 tovornjakov, ki jih srečam naslednjič na AC.

Saj ne bo nic bolje ... Jado bo se vedno trdil, da vsi vozijo 100+
smile-1.gif
...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
Nisem jaz nikomur nič dolžan poiskati, realnost govori svoje. Ne vem čemu jih tok zagovarjate.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Nisem jaz nikomur nič dolžan poiskati, realnost govori svoje. Ne vem čemu jih tok zagovarjate.

Mogoce zato, ker se tudi sami vozimo po cestah... in ko s pomocjo radarskega tempomata vozis za kamionom, vidis, da dejansko nikoli ne pospesi cez 100 km/h po GPSu... torej nekje okoli 105 - 110 km/h dejansko po stevcu... odvisno koliko pri taki brzini "laze" ...

Torej si ti eden redkih, ki ima drugacno realnost
smile-1.gif
... Ti mogoce stevec veliko bolj "laze" in imas obcutek, da sleperji vozijo hitreje... Tovornjaki imajo tahograf, ki vse to belezi... in kaznovan je lahko za prekoracitev hitrosti, tudi ce je bil prehiter ze prejsnji dan ... Seveda ce prekoraci max. dovoljeno hitrost ...

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.827
2.081
113
S tem da ima velika večina tovornjakov tudi elektronsko blokado hitrosti. Kar ima tudi označeno na nalepki, ki mora biti prisotna na tehničnem pregledu. Ampak to razumeti in temu verjeti je za nekatere znanstvena fantastika. Njihov števec v avtu je najnatančnejši.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
KSZ
Danes smo s svakom in otrokom šli na obisk sorodnikom, pa, glej ga, na konc naselja, ko v smeri vožnje na desni ni več nobene hiše, uvoza, samo njiva 2 m nižje kot cesta, stojijo policaji na levi strani in potem model pride na sredo ceste ustavljat in so seveda namerili svaku, da je bil prehiter in dobil 3 točke plus kr lepo kazen 125 €.
Meritev z laserjem se je delala, ko je zunaj rahlo do srednje deževalo.
Ali to kaj vpliva na samo meritev? Ker enkrat na nemški TV je kazalo, da se ne sme meritev z laserjem delati ob dežju.

Ne bom rekel, da ni šel mogoče prehitro, ampak toliko pa mislim da tudi ne, ker vem, da je tisto že malo hitreje.
Je zapisano kje, da je dež omejitev?

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
A je kje to točno napisano?
Ker sem jst šel do policaja in mu rekel, da je šel zmeren dež ob meritvi, pa je rekel, da je bil samo rahel in da ne vpliva na meritev.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
KSZ

Pazite tole, jaz nisem mogel verjeti, tako da mi je foter moral 2x razložit, drugič počasneje. V soboto se je peljal iz Zreč proti Koroški čez Vitanje in tam proti Doliču je par serpetin. In "Plavi" je ždel na vrhu serpetin na gozdni cesti in slikal v dolino vozila (tu pa tam katero, ker prometa je tam zelo malo) in tudi fotra, ki je sekal ovinek. Na vrhu mu jo skočil na cesto s plavimi lučkami in mu kasiral 120€ oziroma polovičko - 60€ za vožnjo po levem pasu. Plavi mu je za dober dan prbil, če špara gume. V glavnem, zadeve očitno postajajo nenormalne.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
Ker sem jst šel do policaja in mu rekel, da je šel zmeren dež ob meritvi, pa je rekel, da je bil samo rahel in da ne vpliva na meritev.

Piše v navodilih proizvajalca merilne naprave

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
KSZ

Pazite tole, jaz nisem mogel verjeti, tako da mi je foter moral 2x razložit, drugič počasneje. V soboto se je peljal iz Zreč proti Koroški čez Vitanje in tam proti Doliču je par serpetin. In "Plavi" je ždel na vrhu serpetin na gozdni cesti in slikal v dolino vozila (tu pa tam katero, ker prometa je tam zelo malo) in tudi fotra, ki je sekal ovinek. Na vrhu mu jo skočil na cesto s plavimi lučkami in mu kasiral 120€ oziroma polovičko - 60€ za vožnjo po levem pasu. Plavi mu je za dober dan prbil, če špara gume. V glavnem, zadeve očitno postajajo nenormalne.
Skratka pedri, jaz jih že dolga leta ne maram , očitno pa nas bo vedno več takih, ker vedno ko se srečamo je sranje katero stane.
Od kar imam detektor je sicer nekoliko bolje
cheer.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
in ko sem odprl temo o blendanju tem zasedam sem bil lincan s strani 3/4 udelezenih!! kdo je zdaj [cenzura]?

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Pusti pedontarske čistune, ped-rov kateri ne blendajo je ogromno, privoščljivo gledajo kako letiš v zasedo,češ naj ga oglobijo samo da mene niso. To je čisto Golootoška morala,samo da bom jaz preživel vse ostale pa naj uničijo itak so si sami krivi.....

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.816
5.927
113
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:

Piše v navodilih proizvajalca merilne naprave
Pravilnik
http://www.mirs.gov.si/si/novi...estnem_prometu/

Daš link tega ?

btw, tole je zanimivo branje http://www.dnevnik.si/slovenija/kilavi-argumenti-policije
http://www.dnevnik.si/slovenija/policijski-laserji-v-pravni-praznini
policaji kot kaže spet ribarijo v kalnem.