Banda inkasantska

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.588
8
38
te lahko inkasant ki se sprehaja ob cesti ustavi? In to samo z roko?

mistique

Guru
16. jun 2009
13.753
1.548
113
Emona / Carnium
Zakaj ne?

Zadnjič so v Škofji Loki lovili tiste, ki med vožnjo lapajo po telefonu tako, da je v mestu stal policist in kontroli 300m naprej, sporočal, kateri vozniki se pogovarjajo po telefonu. Čist gverilski pristop.
Sem se spomnil na eno sceno, ko sem v Bosni, v kafiču čez cesto opazoval delo dveh policistov. Eden je sedel v kafani in pil sokec, drugi pa je stal ob cesti in vršil nadzor. Potem sta se čez kakih 20 minut malo zamenjala.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Hmm...kako ti pa lahko potem da kazen za to dejanje, če ti vmes prekineš in nimaš več telefona v roki oz. na ušesu?

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Hmm...kako ti pa lahko potem da kazen za to dejanje, če ti vmes prekineš in nimaš več telefona v roki oz. na ušesu?

z lahkoto,drugi verjame prvemu,da si res telefoniral.
mene je tako ustavil v Kranju,ko sem šel v oranžno/rdečo luč,en me je videl,drugi me je 100 m naprej ustavil in kaznoval

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.413
2.372
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Zakaj ne?

Zadnjič so v Škofji Loki lovili tiste, ki med vožnjo lapajo po telefonu tako, da je v mestu stal policist in kontroli 300m naprej, sporočal, kateri vozniki se pogovarjajo po telefonu. Čist gverilski pristop.

kaj vse tukaj ne prebereš
bonk.gif
gverila, ker kasirajo prekrške, predvsem ti s telefoni ki so itak premalo visoki.

Kupi slušalko ali pa ustavi in se pogovori, še boljše pa je, da si vklopiš BT na telefonu in v avtu.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.753
1.548
113
Emona / Carnium
Ma ne, jaz imam BT
wink-1.gif
Pravim, da je to "skrivanje za jumbo plakatom" čista gverila. Za kaznovanje imajo zakonsko podlago, tako da tu ni problema. Pogovor je šel v smeri "te lahko inkasant med sprehodom ustavi z roko" in sem se spomnil tega primera. Ne vem torej, zakaj te ne bi smel ustaviti z roko.

jab1

Pripravnik
17. feb 2014
242
0
16
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
No saj tole sranje pri Dravogradu smer Vič je tudi svojega denarja vredno.
http://goo.gl/maps/Whhrq
Tukaj je znak za omejitev 70 in dopolnilna tabla 700m
Če pa greš naprej je znak za konec naselja.
In evo tu sem potegnil na 90 in cifizelj me je oplačkal za 40 evrov. Stal nižje v križišču.
No majstri razložite mi kaj sem ga pofiksal ker že vozim 15 let pa se ne spoznam na cpp
bonk.gif
Zanimivo, ozka cesta, o kvaliteti ni treba besed zgubljat, naselje, izvozi stanovanj, zaraščeni (slaba vidnost, sicer je drugi že malo bolj pregleden), pa je dvignjena omejitev na 70.
Drugje pa za enake razmere dajo 30.
Loving it...

krko

Guru
5. sep 2010
2.696
1.397
113
Včeraj ob 16 je bila siva Roomsterka na avtobusni pri Gospodarcu, merila v smeri Bežigrada.
Danes zjutraj ob 6:40 pa rdeča Roomsterka prav tako na istem mestu. 3 je pred menoj vozeči so šli ziher več kot 50 kolikor je omejitev.
To bo Zoki vesel €
cheer.gif

Aja, pa policija iz centra je z Masterjem letela mimo enih 80 km/h z vklopljenimi lučkami
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.945
-396
113
in kaj si točno navedel - zase trden alibi, kaj pa za ženo? da ne rabiš špecat bližnjega, al kaj drugega?

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
Dovolj je nedvoumen alibi, da on ni vozil. Naprej je pa njihov problem, če ne najdejo voznika.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
436
83
Štrejakat bo treba - vozit po omejitvah in skladno z ostalimi predpisi...

ali bolje ne?, ker bomo pa dvojni neprimičninski davek dobili zaradi "izpada"

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Radar je na primorski AC v smeri proti KP, tam pri PO, kjer delajo.
In kako priročno, omejitve se zmanjšujejo in nadaljujejo tako: 100, potem gre na 80, potem na 60, kjer takoj potem postavijo radar za znak, da ga ni videti, nato pa par 100m naprej od tega radarja je znak za omejitev 80.
VSE ZA VARNOST, VSE!! Ne vem pa kje je tu varnost...

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
In kako priročno, omejitve se zmanjšujejo in nadaljujejo tako: 100, potem gre na 80, potem na 60, kjer takoj potem postavijo radar za znak, da ga ni videti, nato pa par 100m naprej od tega radarja je znak za omejitev 80.

V ponedeljek, ko sem šel mimo, je bila kanta brez radarja. Prepoznaš jo po tem, da spredaj nima pravega stekla, temveč mat črno nalepko.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.413
2.372
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:

Seveda je to v avstriji stalnica in kazen ni samo za eno prekoračitev ampak za vse 100-80-60(ko meri z laserjem).

Drugače je pa prav balkansko vozit 120 mimo gradbišča.