AVTOHIŠA MLAKAR - GROBELNO

mistique

Guru
16. jun 2009
13.756
1.553
113
Emona / Carnium
No, to, da se ljudje za 100€ manj spravimo 100km dlje (za slabše vozilo), je druga zadeva in tudi precej diskutabilna
evil.gif
. Osebno bi za najcenejše iz ponudbe pričakoval najslabše in kasneje še več vložka (ni pa to pravilo). Včasih si obetamo zmagovalno kupčijo in pričakujemo, da bo najcenejše vozilo tudi najbolj ohranjeno. Amapk to ni najbolj realno pričakovanje oz. je precej naivno.

Splošni vtis, ki ga imam glede prodaje vozil (in drugih rabljenih zadev) je tak, da se pač po liniji najmanjšega odpora (torej tudi stroška), marsikje poskuša z besedičenjem (zavajanjem, laganjem in saj vemo s čim še
grims-1.gif

Ko se z nekom pogovarjam, si vedno želim iskrenosti (rja, udarjen, abšlesan, klepan, cuka, pušča,...), bolj kot lepih besed za katerimi se skriva razpadajoč "saxo"
10.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Tole si na veliko sprintaj in nabij nad monitor:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
avta v 03 se ne kupuje, povedano že miljonkrat pa eni še kr silite z glavo skozi zid
stupid-1.gif

Tudi sam imam iste izkušnje z 03, poleg tega sem pa se enkrat tudi nategnil. In verjemi, da je bolje, da si imel tako izkušnjo, kot da te na suho nategnejo
grin1.gif
.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
V 03 se gre v avtohiše na izlet!!!, ne v nakup.
grin1.gif

Žal sem to moral tudi sam ugotoviti na lastni koži.
tongue-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Ne glede na komentarje te popolnoma štekam. 16 let gor ali dol, pove se stanje pa je. A to so uni k imajo/so imel hyundaje? Se spomnim teh debilov, druzga ne morem rečt. Še leta nazaj sem šel eno lantro gor gledat. Dva al trije bratje, vsi isti k jajc, pametni, prodajal gare za večji keš kot sem pol sam našel avto na gorenjskem.

Se spomnim k je fotr še redno menjaval avte pa smo hodil tud precej po štajerskem jih gledat. Kupili niti enega gor, niti en avto ni bil tak kot je bilo zatrjeno. Nazadnje kolega kupoval maksi skuter. Diler gor pr Žalcu se mi zdi. Motorjev puna kapa, vse uvoženo pa pr vsakmu pameten, kao jest vse vem, vi niti ne veste kaj je motor. Skratka, SV od trojan nic vec.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Hm, kje potem kupujejo avte tisti ki živjo v 03
sprasujem se.gif

Posplošujete brez veze, čeprav je ogromno nategunov ravno iz Celja in okolice jih je prav tako veliko drugje po Sloveniji. Žal je nategunstvo že nekaj časa nacionalni šport, ki si ga privoščijo celo "resne" avtohiše.
bonk.gif

to op:
Glede omenjenega avta je tko al tko brez veze diskutirat. Stara jajca za par sto eurov se ne hodi kupovat na drug konec države.
ne-ne-1.gif

Odnos "prodajalca" je seveda izpod kritike (če bi se meni smejal v faco se nebi dolgo
10.gif

ProDriver

Pripravnik
2. mar 2011
84
0
6
Lejte, enkrat pred leti prodajam Volvo V40 1.9D in me kliče ženska iz SG da mi da v račun 316i
OK Volvo kot nov, se zmeniva v Velenju da bo OK za oba
wink-1.gif

Med potjo mi gre potisni ležaj na avtu (prisežem) , dela vse ok samo se slišal ko sm pritisnu sklopko v prostem teku.

Takoj jim povem in jima plačam kofe jim ponudim za benz in se hočem odpraviti nazaj domov.

Njen tip pokliče mehanika povpraša za ceno in mi ponudi toliko nižjo ceno!

Probava avta roka in keš pa gremo.

Želim samo povedat da se da VSE zmenit če si fer in pošten ne pa hebat folk v glavo!

Glede ogleda izven dosega 20-30km pa pravi kupec gre vedno z tistim zneskom ki je postavljen in NE z 400€ manj
rolleyes-1.gif

ke če je avto TIP TOP mu daš kokr išče tu ni debate
wink-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.525
2.899
113
v lokalni ostariji
še enkrat... avto je star 16 let. čisto ok ohranjen. itak ne smeš pričakovat da je nov.

in če začne prodajalec razlagat kaj vse je narobe pač ne bo prodal avta...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.555
1.084
113
Titograd
ksz.....

Meni ni logike že najprej, da se gre gledat avto za 500 € v 100 km oddaljen kraj. Bi pa že precej bližje našel kaj takega, saj saxo ni neka eksotika. Kot drugo pa se avta v 03 območju ne kupuje. Pika. Relacija Celje- Rogaška je glede tega še posebej izpostavljena. Zdaj pa vse to naprintat, nalepit nekje na wc-ju in ponavljat kot mantro, da pride v kri.

Sicer pa v oglasu tudi piše da se lak na strehi lušči...... bolje beri oglase. Sem tudi prodajal star avto, pa vse napisal kaj mu manjka, pa se je potem kupec čudil kaki avto da je..... itak da je bil iz 03 območja
crazy1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
še enkrat... avto je star 16 let. čisto ok ohranjen. itak ne smeš pričakovat da je nov.

in če začne prodajalec razlagat kaj vse je narobe pač ne bo prodal avta...
hysterical-1.gif

Sicer pa še enkrat: ni point v tem, da je avto nikakav, ampak, da so ga po telefonu nategnili in je naredil 200 km brez veze. Nasvet je že dobil, to je pa to.
Ni problem, če je avto kanta. Pač daš ustrezno ceno in se bo še vedno prodal. Seveda pa ne za isto ceno kot 16 let stara ista kanta s prvim lastnikom in 40.000 km gor. Ampak tega pri nas nateguni ne delajo, temveč hočejo nategnit.

Še en nasvet ostalim: če ti iz 03 reče, da je samo ena pikica na pokrovu motorja, to pomeni sledeče:
- je PIKA, katera je vidna slepcu
- hkrati je celoten pokrov motorja itak bil kitan že najmanj 2x, tako da se vidi odstopanje kita
- odtenek barve je itak čisto sfaljen, saj je očitno pihnil farbblind človek
- po možnosti je še hauba iz nekega drugega avta, tako da se ne prilega točno

Torej, kar ti pove iz 03 pomnoži s 100 in si približno na resnici
evil.gif
.

Aja, kapo dol izjemam in kar tako naprej
zmaga.gif
. In seveda to ne pomeni, da drugje ni nategunov. Tudi so, ampak % je bistveno nižji kot v 03.

ProDriver

Pripravnik
2. mar 2011
84
0
6
Sm že napisu da je oglas popravljen učeraj, to je dopisano.

Poglej si koliko ima oglas ogedov, se pravi da je spremenjen oglas
wink-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.525
2.899
113
v lokalni ostariji
sam sem že kupil kaj tudi v 03... ni blo nobene panike...samo treba je vedeti, da vsi po malem lažejo ko prodajajo. ali pa zamolčijo. valda ne bo noben rekel: avto je totaln klump. vse razpada. vsak se trudi prodati pa kaj zamolči itd.

itak pa še enkrat ... avto stane 499€! pri taki ceni ne moreš kaj velik razmišlat... itak je bila nabavna vrednost avta tam nekje 200-300€...

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
zadnji celjan ki je kupil od mene je rekel da kupuje edino v mb pa na gorenjskem
grin1.gif
grin1.gif

Evo, bomo lahko še eno sociološko raziskavo naredili.
grims-1.gif

ProDriver

Pripravnik
2. mar 2011
84
0
6
Se ne gre za vrednost, gre se za to da človek zgubi dan dopusta in prevozi 200km
crazy1.gif

sej to ni bil prvi avto ki sm ga gledu med 500 in jurja, vem da je treba narest še servis pa
mogoče kako optiko - sam da bom pol avta štrihu
bonk.gif

P.S. Ne pluvat več k so se 03 memberji zbudil in talajo po 1*
hysterical-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
zadnjič so nekaj na val 202 v tisti njihovi oddajo o avtomobilih nekaj govorili kako kupovati rabljen avto. če najdeš oddajo lahko dobiš kakšen nov nasvet.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.809
113
40
MB
dobro no, mali zajeb je tudi pri tebi ... kot prvo to da greš v 03 gledat avto kot drugo pa kot so ti že napisali da hodiš avto za 400 € gledat tak daleč pa si s tem narediš stroškov za 10 % vrednosti avta
smile-1.gif