Avto ne potegne

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

To kar si razložil (sesuto satovje) lahko vpliva na delovanje avta, ampak gre za okvaro. Večina takih okvar se tudi beleži na računalniku vozila oz. jih avto sam zazna. S sesutjem satovja v katalizatoju boš tudi kmalu obstal na tehničnem ...

Jaz sem mislil na sesutje satovja ker se mi je zgodilo, ampak to šele pol ko sem jaz zamorjen avto kupil in začel gonit. Na kratke fure pa se pač izpušni lonci prej uničijo zaradi več ogravanj/ohlajanj in kondenza (tak na grobo povedano)...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja normalno, da gre za neko fizično okvaro / motnjo, verjetno ne crkujejo konji če jim oves ne nasuješ v odprtino za olje
rolleyes-1.gif

Ti si zanikal, da razlike sploh obstajajo, ko so pa razlike lahko velike. Večinoma gre za nabiranje neizgoretih ostankov, usedlin... kar pa potem vodi v fizične okvare (velikokrat tudi ko hočeš tak zaspan avto spravit k sebi).

No sicer pa je bil Lacetti kupljen nov in če od novega ne vleče v redu pa razlog ni v zaspani vožnji. Jaz pravim, da sem 1.6 vozil in je čisto v redu letel. Nebi se pa čudil, če bi 100 KM Opel bolje letel, starša imata Lacettija SW 1.8 122 KM, pa ne leti bogvekak. Ima sicer kar visoko končno za korejca, pospeški pa bi lahko bili boljši.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Po moje ja.......prejšnjega je vpeljala dobro.

Bi moral res nekoga dobit ki ima isti model z istimi konji in kubikažo pa da ga dejansko probam.

Jaz sem pričakoval več glede na to da je močnejši od astre.Pa gre tako kot če bi v astro naložil 5 oseb in poln prtljažnik prtljage.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
če je že debata o astri. Prijatelj jo je kupil pred približno pol leta in to model z 1.4 motorjem(90konjev). Avto glede na težo in teoretično podano močjo vleče kar zvezno in niti ni tolk podhranjen. Če se ne motim ima avto 1300kg...očitno so tile TwinPort motorčki kar ok.
Kako je s korejskim motorjem, pa nimam nikakršnih izkušenj.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.003
10.754
113
kod Džej-Zija
Kako avto "potegne", je preveč subjektiven občutek. Npr. VW TDI "butajo", ampak na zelo ozkem področju delovnega območja. BMW V6 vleče lepo in zvezno, brez butanja. Po občutku bi lahko človek pomislil, da TDI bolj potegne. Ampak številke ponavadi govorijo povsem drugače.

Prave rezultate bo vsak dobil šele ob uporabi štoparice ali dinamometra. Do takrat pa je ta razprava brezpredmetna.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.058
5.657
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
avto je zamorjen. Gremo na "italian tune up", torej, avto lepo segrej, potem pa na 6.000-6500 obratov, nekaj časa pa bo. Nič se ne boj, ne boš nič uničil

Tvoji butnskalca nasveti so mi blo od zmer najbl všeč.......mogoče pa nima 10w40 olja v menjalniku
sprasujem se.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Tvoje znanje o avtomobilizmu razkazuješ tukaj vsak dan in verjetno si v realnosti bližje mehaniku , kot jaz in ti bi mene skrbelo.
lp

Kamele0N

23. jul 2008
42.058
5.657
113
Citat:
Tipičen problem stare vzhodnjaške mašine napram klenemu nemcu .. medtem ko nemec vleče v nizkih in delno srednjih obratih, je vzhodnjak tam mrtev in se zbudi šele okrog rdečega polja. Skratka gre za varajoč občutek.

13.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.058
5.657
113
Citat:
Tvoje znanje o avtomobilizmu razkazuješ tukaj vsak dan in verjetno si v realnosti bližje mehaniku , kot jaz in ti bi mene skrbelo.
lp

Sem delal dovolj časa na servisu...pa čeprav kot študent
pozdrav.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Tipičen problem stare vzhodnjaške mašine napram klenemu nemcu .. medtem ko nemec vleče v nizkih in delno srednjih obratih, je vzhodnjak tam mrtev in se zbudi šele okrog rdečega polja. Skratka gre za varajoč občutek.

13.gif

A Lacettija v New Yorku delajo po tvoje? Avto je iz koreje (ali poljske/romunije), motor pa zelo verjetno iz avstralije (Holden).

Kamele0N

23. jul 2008
42.058
5.657
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

Ti si zanikal, da razlike sploh obstajajo, ko so pa razlike lahko velike. Večinoma gre za nabiranje neizgoretih ostankov, usedlin... kar pa potem vodi v fizične okvare (velikokrat tudi ko hočeš tak zaspan avto spravit k sebi).

.
Velikokrat ko poslušaš razne Simon_Vi-je ki ti pravjo....ti sam kup pol pa takoj na 6500obratov....italian stayl....yeaaaaa.....pol pa kj poč.........sj ne da nesmeš pohodt....lahko ampak počas!

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.058
5.657
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

A Lacettija v New Yorku delajo po tvoje? Avto je iz koreje (ali poljske/romunije), motor pa zelo verjetno iz avstralije (Holden).

Chrysler pa samo emblem gor nalep ane???

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
A ti že kandidiraš za pepčka leta?
Pa ne spreminjaj moje predloge. Če jih pa že repliciraš, pa repliciraj točno tisto kar sem napisal!

Moderator; predlagam Banovce za njega.

Kamele0N

23. jul 2008
42.058
5.657
113
Citat:
A ti že kandidiraš za pepčka leta?
Pa ne spreminjaj moje predloge. Če jih pa že repliciraš, pa repliciraj točno tisto kar sem napisal!

Moderator; predlagam Banovce za njega.

Pa a si ti slučajno kj 10w40 olja popil da si tolk vehamenten
hysterical-1.gif

Me je delavnica preveč zanimala...čeprav sm meu rezervne dele čez.....tko da vem marsikaj kar ti ne veš pa se vseen pametnga delaš!
pozdrav.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.058
5.657
113
SouthPark....zakaj ga pa ne pelješ na servis da ti ne reprogramirajo računalnika......vsake tolk pride kaka nadgradnja ubrizga itd....

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hja, foter in mati sta očitno zadovoljna s takšnim oz. če jima omenim, da ne potegne kot bi moral rečeta ''včasih smo fičke vozili, pa smo bili srečni''
tongue-1.gif

Na uradnem servisu misliš da posodobijo program ali samo pogledajo, če so bile napake?

Kamele0N

23. jul 2008
42.058
5.657
113
Ja isti je moj fotr kdar mu omenm rjo v zadnjih blatnikih......bod vesel 10 let star avto maš v naših časih so ble stoenke v dveh letih luknja pr luknji
grin1.gif

Hm....no da ne bom preveč pametn ker so take stvari odvisne od "stopnje" elektronike pr posameznih znamkah/modelih....nekateri računalniki so fixsni...druge se da nadgrajevat...pjt na servis pa jim omen če se da kj nadgradit sam računalnik oz vbrizg zarad problema ki ga imaš!