Kerga kupiti: Astra ST vs Touran

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.911
113
Žal samo za 12 sekund
smile-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.737
113
Zadosti za prizgat cik, nafotrat soncka zadaj, odgovorit na sms preobut stikle in popravit make-up.
smile-1.gif

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.911
113
Ma VW dejansko nima nobenga senzorja, ki bi preverjal roke na volanu. Pričakuje nek minimalni input na volanu, sicer po dvanajstih sekundah zateži.

Merdžo npr. takšen senzor ima, zato se da zadevo prav fajn pohekat že z običajno flašo..

Kako je drugje ne vem.

Če ima kdo kako rešitev za VW, se priporočam.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Pa si preizkusil ti zadevo na tvojem?
Zadnjic mi je namrec stranka s Passatom B8 zatrdila, da je na ta nacin prevozila bp pot do Prage.
Input namrec "daje" voda v plastenki, ko se premika.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Naj me koklja brcne. Probam jutri.
Javi, ampak po moje bo zadeva delovala.
Ta razlaga pri Mercedesu glede senzorja v volanu je rahlo ''nelogična'', ker potem bi bilo dovolj, da bi nalepil selotejp na volan in bi on ''čutil''. Po moje dela na istem principu kot pri VW-ju, torej minimalno ''popravljanje'' smeri, ki ga vsak podzavestno dela med vožnjo. Kar seveda elektro-servo le še olajša prepoznavo tega.
In za to bo dovolj napol prazna plastenka vode.

PS To veš, da ni ravno varno?
wink-1.gif
Tako da, počneš na lastno odgovornost.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Pomoje tudi deluje, sem že gledal vsaj 2 videa na isto foro s plastenko mislim, da na Golfu in enem Audiju.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:

Kur.be se zajebavate po cesti
bonk.gif
Sem preprican, da ce to delas za testirat in ne zato, da bos spal za volanom, da je to precej manj nevarno, kot pa recimo telefon na usesu.
Je pa za normalno uporabo to neprimerno in neuporabn. Itak drzis roke na volanu.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Tega mislim, da sem gledal nazadnje:

Pri temu pa piše v komentarjih, da naj bi imel na volanu 200g uteži za platišča...:

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.737
113
Se pravi ACC+lane assits+se kaj? Zaviranje v sili, otrok skoci na cesto?
Z utezjo na volanu
smile-1.gif
, lahko teoreticno gres iz SG proti Mislinji in pises SMS, gledas d3go itd? Vsaj tam kjer je nova cesta. Kako se znajde na odcepih, recimo pri Korobenz, kjer je sirsa cesta in en kup crt?

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.911
113
Mi niti na kraj pameti ne pride da bi s to flašo eksperimentiral po regionalki.

Probal bom na AC. Naliman na vozni pas za kakim kamijonom z max varnostno razdaljo. Pa tudi tako ne bom šel kuhat kofeta v prtljažnik.

Pač zanima me česa je tehnologija zmožna, pa je zabremzana samo zaradi birokracije.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Se pravi ACC+lane assits+se kaj? Zaviranje v sili, otrok skoci na cesto?
Z utezjo na volanu
smile-1.gif
, lahko teoreticno gres iz SG proti Mislinji in pises SMS, gledas d3go itd? Vsaj tam kjer je nova cesta. Kako se znajde na odcepih, recimo pri Korobenz, kjer je sirsa cesta in en kup crt?
Potrebno se je zavedati, da tehnologija, ki je vgrajena v trenutni Golf 7 NE omogoča avtonomne vožnje. Predvsem zato, ker Lane Assist NI 100% zanesljiv, za razliko od ACC-ja, ki je po mojih izkušnjah brezhiben.
Tako da, to ''igračkanje'' je samo IGRAČKANJE in ni namenjeno temu, da boš pustil avtomobilu, da bo samodejno vozil, ti boš pa vmes na FB-ku...
Poleg tega, če se prav spomnim Lane Assist pri ostejših ovinkih spusti in to se lahko zgodi celo brez opozorila, kar je konkretno nevarno.

So pa vsi ti sistemi odlični PRIPOMOČKI za varnejšo vožnjo. Torej samo POMAGAJO pri varnejši, udobnejši in manj stresni vožnji in NE ZAGOTAVLJAJO varne avtonomne vožnje.

Je pa tehnologija že na takšni stopnji, da sam na AC z lepo vidnimi črtami brez težav spustim roke z volana in pustim avtomobilu, da sam vozi. Seveda ob tem, da sem pripravljen takoj prevzeti nadzor, če do česa pride. Torej ''uživam'' in testiram tehnologijo.

PS: Za popolno izkušnjo potrebuješ poleg ACC in Lane Assista še DSG.
PS2: Kolikor vem Lane Assist deluje že ob dobro vidni ENI črti in ne potrebuje obeh črt

Pa še dva že precej stara video posnetka: