Kerga kupiti: Astra ST vs Touran

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
...kar se meni tudi zdi cisto smiselno. Vsi bulimo v ekrane 3/4 dneva, en katalog na ekranu pogledat pa bi zdaj naj bil ful problem za nekatere, ker ne, to pa se ja mora v roki drzat

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.750
5.904
113
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Mal zamujaš. Dec je že Astro naročil.

Pa za malo km v eno smer se tudi ve da s plinom nimaš kaj počenjat.

...kakor tudi ne s turbo bencinarjem, ki ima direktni vbrizg. Hint: Carbon builtup. To zna biti na tekom prihodnjih let rok še "zabavna" zadeva. Približno tako kot DPF pr dizlih in kratkih relacijah.

V čem je finta te karbonizacije? O tem sploh nisem razmišljal. Se je da izognit?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Vsake toliko časa malo "prepihaš" avto pa nima kaj biti. Pa tankanje 100 oktanca tudi ne škodi.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.750
5.904
113
Fordov ecoboost je primer direktnega vbrizga. Glede na to da je par let na trgu, a se že pojavljajo kakšne težave kar se tega tiče? Pa VW 1.2 Tsi... Teh je ko maka...

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Za Forda sicer nevem, imam že petega turbo bencinarja z direktnim vbrizgom, pa pri nobenem še nisem imel težav s tem. Res pa da vsakega dokaj redno "prepiham" in tankam 100 oktanca. Pa ta problem ni toliko povezan s kratkimi razdaljami, ampak predvsem s "prenežno" vožnjo, vsake toliko na AC v malo višje obrate, pa po mojem da nima kaj biti.

Drugače pa je popravilo tega cca. 200 eur. pri enem izmed znanih slo tunerjev če bi že kadarkoli imel težave s tem.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.750
5.904
113
Citat:
Uporabnik Peterm2000 pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Dajte mi pomagat pri odločitvi pri nakupu nobega wagna.

Ne morem se odločit med novo Astro karan 1,4T 150KM in VW Touranom 1,6tdi 110KM.

Astra me pride z opremo Innovation na cca 19200. Touran s opremo Confortline na 22600. Kaj izbrati?

Pro and kontra:

Astra:
+ položaj za volanom mi je ugodnejši
+ armaturka lepša
+ cenejši
+ poskočnejši
- porabil bo do liter benza več
- je Opel

Touran
+ prostornejši, sploh kuferam in zadnji 3 sedeži
+ porabil bo liter manj
- je dizel (glej spozdaj zakaj)
- je dražji za cca 3k upoštevajoč financiranja ki se med voziloma razlikujejo

Pogoji uporabe:
- do službe imam trenutno 6 kilometrov
- na Pag se peljemo cca 6x letno
- 2 otroka še na otroških sedežih
- včasih se zraven vsede tašča

Avto se kupuje za obdobje 10 let. V tem času seveda želim čimmanj problemov in izrednih servisov. Pot v službo je relativno kratka, letni izkupiček kilometrov pa cca 16k.

tle sploh nimaš kej razmišlat.. vzameš Tourana bencinarja k ti bo za 6km vsak dan zelo hvaležen pa po možnosti kombinacijo s plinom pa se boš vozil ceneje k z dizlom.. seveda je to moje mnenje.. sam vem kaj pomeni imeti kup robe 6x na leto za na morje.. pol bo še smučarija pa otroški hobiji itd.. takrat boš zelo hvaležen za vsak cm prostora v kufru..

Se strinjam glede prostornosti. Zato sem tudi bil zagret za Tourana. 150 ks bencinar je (ne moreš verjet) dražji od 1.6 tdija. Poraba tudi večja. Plina ni v ponudbi. Financiranje pri VW sila neugodno če imaš gotovine več kot za 50% cene. Tako na koncu preplačaš z lizingom vse popuste ki ti jih nudijo. Tudi Oplovo financiranje ni ravno ugodno le pri tem lahko daš gotovine do 80% tako da preplačilo lizinga ni grozno veliko. Sploh če si kakega jurja od tašče prezobrestno sposodiš.
Ja nič zdaj smo kje smo. Avto je večji kot sedanji a vseeno manj prostoren kot Touran. Pa vedar v tega karavana moramo spravit vse kar za dopust potrebujemo. Za rezervo pa je še vedno Thule v garaži.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Mah, pelješ za prvega maja del stvari dol (napolniš karavana + trugo), nato še prvič poleti in imaš dol za celo sezono.
zmaga.gif
: