APPLE i-MAC

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Nimam ga, bi ga pa takoj imel.

Tole si dobro povzel. Nobeno drugo podjetje ne proizvaja izdelkov s takim "slin, slin" faktorjem. Wonder why... ali dejansko gre za hardware, software ali le marketing... ali pa za idealno kombinacijo vsega naštetega.

Sem tudi enostavno ne najdem racionalnega argumenta, da bi si ga omislil. Za isti denar dobim (po specifikacijah) dosti boljšo mašino iz PC sveta in tudi na Windowsih sem povsem zadovoljen. Malo sem tudi len in se mi ne ljubi prilagajat workflowa...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Prav imaš Jernej, racionalnega argumanta pri Applu ne boš našel to sploh ni debate, niti ne obstaja. Za ceno Appla boš dobil 2 bolj zmogljiva PC-ja. Ampak kljub temu ta PC-ja nista Apple. Lahko ti rečem samo to, da sem prej nonstop nekaj štrikal s PC-ji, menjaval eno drugo tretjo, vsake 2 leti mel željo menjat sistem, kupit tišjega, takega, ovakega. Zdaj pri Applu nimam želje, edina želja je da ne crkne saj ga bom v tem primeru imel še lep čas. Edino procesor bi si že lahko umislil močnejši (imam 2.16) ampak za moje potrebe je čist dovolj... Eno je zopet želja, drugo pa je kaj res rabiš!

Lp

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Meni se iMac sploh ne zdi tako precenjen kot ga nekateri tu predstavljajo. Dejstvo je da pri 24 modelu dobiš S-IPS zaslon, katerega tudi če ga kupiš posebej ne dobiš pod 500-600 eur. plus tega dobiš pri iMacu še licenčno programje v vrednosti cca. 300 eur. kar pa tudi nekaj šteje.

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
tudi jaz sem navdušen nad Applovimi rešitvami, niti ne navdušen zdi se mi normalno da je tako (ostali zaostajajo), saj niso niti nevem kako inovativne in high-tech.
recimo že prej omenjeni konektor za polnilec, ta sistem je na vsaki ženski torbici že 30 let ali pa... cd pogon... že od nevem kdaj ima vsak avtoradijo za 30€ (pa tudi Apple) tako eleganten cd pogon (cd požre in ga izplune- simpl) ... na PC-laptopih pa izvlečes celotni mehanizem za vrtenje, za branje, laser izpostavljaš prahu, vse je tako labilno, občutek da boš zlomih vse skup ko hočeš pritrditi cd ......... itd.....
kot da so ostale firma lene, se jim neda/nočejo nič spreminjat, ker kot kaže večja cena takih rešitev ni razlog da jih ni.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Njah, vsekakor Maci niso poceni... to je samo slaba (dobra?) tolažba, da dobiš veliko hardware-a in software-a za to ceno. Dobiš pa neskončno lep, zmogljiv, uravnotežen in dobro izdelan računalnik. Plačaš prestiž... Upravičeno? Stvar vsakega posameznika...

Če gledaš samo kompomente, so Appli precej povprečni. IPS monitor dobiš za 450 EUR. Applova varianta te pride 850 (Cinema Display), pri čemer ima samo EN video vhod
stupid-1.gif
.

V svetu Windowsov je cena SW-a manj pomembna, v svetu Linuxa pa je sploh trivialna.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ja, včasih človek res dobi občutek, da v PC svetu napredek diktira samo in edino marketing, medtem ko je pri Applu vseeno ostalo še par ljudi, ki dajo nekaj na celovito uporabniško izkušnjo in ki se dejansko ne gredo samo računalništva, ampak še malo umetnosti.

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.811
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Nimam ga, bi ga pa takoj imel.

Tole si dobro povzel. Nobeno drugo podjetje ne proizvaja izdelkov s takim "slin, slin" faktorjem. Wonder why... ali dejansko gre za hardware, software ali le marketing... ali pa za idealno kombinacijo vsega naštetega.

Sem tudi enostavno ne najdem racionalnega argumenta, da bi si ga omislil. Za isti denar dobim (po specifikacijah) dosti boljšo mašino iz PC sveta in tudi na Windowsih sem povsem zadovoljen. Malo sem tudi len in se mi ne ljubi prilagajat workflowa...
Mnjah, tukaj ni zgolj marketing. Zgoraj nasteti primer je le eden izmed trivialnih stvari, pri katerih reces zgolj: WTF delajo drugi. Tako enostavno in delujoce. Isto ja z omenjenim CDjem. In se in se... Je pa res, da ni ravno poceni. Tukaj pa marketing vskoci.
grin1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
isto jest pravim za tebe....

apple shita pa res nimam.... in ga tud nočem met...... če bi bil apple računalnik ga raje nebi hotu niti poznat...

uporabljajo ga glupi userji, k furajo wins v virtualizacijo gor....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ufff to pa je malo močna izjava za enga "kvazi" intelektualca? Ala ti vera na kak nivo se spuščaš!
smirk-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
a dej no ....

kupidš orng mašino....... wmvare server ali esx 4i...

dej ne nabijej.. ok priznam wyse je drag......... , al pa kaki xen vmm...

dej že nehi nabijat.........
če je kaj drago je apple drag pa servis u kurcu to raj povej.. glupemu userju, k pa laufa winse u pararelsih pa je itak težko dopovedat da je kupu drag šrot....... več raj nam reku

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
kva naj ti rečem da si pameten user k uporabljaš šrot ki je narjen za frebsd sistem gor pa laufaš virtalizirane xp-je

si povedal si šminka user and that's it...

če hočeš open source uporabljat povej.... virtualizacijo sicer lokalno pa že uporabljaš... torej ovca na kubik v mojih očeh, ki je plačal to 10 krat predrago za kar sploh rabi...

to je to in nič več.........
performančno te pa pele scat mercator računalnik z prednoloženim ubuntu varianto al pa če kasneje lokalno naložiš sistem ki ga edino znaš klikat in to je winxp...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
tale smeško nardi teb prodajalc, ki ti je prodal ta šrot na katerem laufaš paralelse...

vem pa da ti ni jasn kaj je virtualizacija.. točn to.. sam da je tvoja kvazi mašina localhost.... in nič drugega

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Se razume, Apple je predrag, tudi Mercedes, Audi in BMW so in jih vozimo pa čeprav so korejci bolj vzdrželjivi. Tako pač je, sprijazni se ampak za to ne moreš rečt da ga uporabljajo glupi userji, gre se za nivo bontona....

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
aha zdej si šaltal na avtomobile.........

naj ti po avtomobilsko povem... kupil si najdražjega korejca z fičo gumami...
ker vidim da ne štekaš........

mercedes in audija pa ne morš kupit z fičo gumami, ker je feltna dražja od korejca po tvoje vzdržljivega...

je pa kiaceed všečen avto, če v tvojem performančnem laičnem pogledu ne gledaš fičo gume...

a štekaš zdej

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Niti ne, takrat ko sem jaz kupil svojga je bil Mercedes, to bodi prepričan. Sedaj pa je res fičo ja... Ampak tukaj pri računalnikih gre razvoj naprej drugače kot pri avtomobilih...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
avtomobile ti omenjaš, kupu pa si v štartu šrot, na katerem si gonil virtualizacijo.....

to si sam povedal....... in kaj bi sedaj rad..........., ali si mogoče naložu samo xp je

no povej nam računalniški genij....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Hm?! Ne razumeš ti najbolj kaj? Povej mi zakaj bi kupil računalnik ki je 5x bolj močan kot ta ki ga imam sedaj če pa ga ne izkoriščam
smile-1.gif
Drugače pa imam oboje, MacOS ter XP oz. ta teden dam gor W7. Računalniški genij? Brez skrbi da ne zato pa je iMac ravno pravi zame!