APPLE i-MAC

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
- mape so šele pod črko F kot folder in ne na vrhu kot na pc-ju.
Tako pač je... finder bi res lahko bil boljši.
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
- v enem določenem pogledu fajlov jih ne moreš sortirat in imaš potem razmetane
??? Vsak pogled ima sortiranje po nekem ključu...
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
- za predogled vseh sllik v eni mapi, moraš najprej vse slike označit in potem kliniti open. Tole mi je mal čudno in moteče
Obstajajo programi, ki to rešijo.... sicer pa CMD+A in nato SPACE je dost hitro.
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
- znanih fajlov ne odpira vedno v programu ampak jih včasih v previewu
Za vsak tip datoteke lahko nastaviš, kater program ga naj odpre. Desni klik, get info, open with, chage all. Pač je v določenih zadevah preview privzet.
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
- klik na X ne skensla programa, ampak ga vrže v vrstico (dock)
CMD+Q (hitreje kot klik na X). Sicer Pa klik na X ne vrže programa v dock, temveč zapre okno (program ostane odprt). CMD+H ga skrije.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
2. v tem pogledu jst ne najdem, da bi lahko spreminjal sortiranje fajlov
picture-1.jpg

3. če imam v mapi različne fajle, jst bi pa rad videl samo jpg slike, pptem cmd+a ne prid v poštev. Ampak kot si že rekel, potrebno bo namestit drug program.

4. sem seaj testiral in je problem v mojem penu (wacom tabla), ker klju temum, da imam naštiman dvojni klik mi sploh ne odpira recimo psd fajlov v photoshopu.

5. to je res rešitev. Morda mi je samo iz pc-ja bolj enostavno kliknit na X, kot pa uporabljat tipkovnico. Se bomo pač mogli navadet na nov sistem:)

Sedaj pa še tole:
\\strežnik\mapa\mapa\mapa\mapa\mapa\mapaX
tak naslov dobim na pc-ju, če nek fajl shranim v mapoX. Sedaj morem jst to sporočit eni ženski, ki o rač. nima pojma, vendar potrebuje ta fajl (fajl po mailu odpade). Na pc-ju je simpl, tist link pošljem po mailu, ona samo klikne in pride do fajla.
Kako pa to naredit na macu?

thnx za vso pomoč, ki mi jo nudite pri uvajanju v nov apple svet:)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Avian pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
- za predogled vseh sllik v eni mapi, moraš najprej vse slike označit in potem kliniti open. Tole mi je mal čudno in moteče

ehm a CowerFlow ti ni dobr za pregled slik ?

V finderju zadnja ikonca za pregled folderja

lp Avi

lep, vendar prepočasen za slike velike 3+MB Rabi svoj čas, da sliko izostri. Za hitri pregled vseh fajlov je pa kr uporaben videt.

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
2. v tem pogledu jst ne najdem, da bi lahko spreminjal sortiranje fajlov
picture-1.jpg

3. če imam v mapi različne fajle, jst bi pa rad videl samo jpg slike, pptem cmd+a ne prid v poštev. Ampak kot si že rekel, potrebno bo namestit drug program.

4. sem seaj testiral in je problem v mojem penu (wacom tabla), ker klju temum, da imam naštiman dvojni klik mi sploh ne odpira recimo psd fajlov v photoshopu.

5. to je res rešitev. Morda mi je samo iz pc-ja bolj enostavno kliknit na X, kot pa uporabljat tipkovnico. Se bomo pač mogli navadet na nov sistem:)

Sedaj pa še tole:
tak naslov dobim na pc-ju, če nek fajl shranim v mapoX. Sedaj morem jst to sporočit eni ženski, ki o rač. nima pojma, vendar potrebuje ta fajl (fajl po mailu odpade). Na pc-ju je simpl, tist link pošljem po mailu, ona samo klikne in pride do fajla.

2. ehm un zobnik pritisni pa Arrange by :D
3. ko imaš urejeno po kind samo izbereš prvo pritisneš Shift in zadnjo sliko pa je :D izbrano potem pa sam še Jabuk+O
4. desno klikni na file s .psd končnico potem Get info tu pod Open with izberi program s katerim bi ti želel da ti odpira, klik še na Change all :D (da bo za vse file s isto končnico odpiralo s tem programom) in to je to
6. hmm bom še pogledal pa ti javim glede poti :D

lp Avi

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Sedaj pa še tole:

hmm eno pot dobiš ti če isto izbereš get info od fajla pa ti piše pod Where, točno kje se to nahaja, da bi pa samo kliknu na ta link pa ti odprl pa še nism najdu :D
pozdrav.gif

lp Avi

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
2. nimam te možnosti
picture-1.jpg

3. ker se navezuje tudi na 2. točko, ne gre:( bo pač treba en drug program

4. sej to sem zrihtal, problem je bil (kot sem že omenil), da pen ne dela "pravilnega" dvoklika. Z miško dela ok. Kak je pa keyboard shortcut za odpret fajl v pravem programu?

6. delno uporabno:( pot vidim, ne morem je pa označit in kopirat:(

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
2.,3.: AAAAA imaš še Leoparda, Snow Leopard ima to poštimano (čim preje upgrade :D 29€ košta to firmo kar zatežit jim
wink-1.gif
) Leopard pa je res glede tega ga bixal

6. iščem še rešitev takoj ko zvem bom objavil
wink-1.gif

lp Avi

Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
2. nimam te možnosti
picture-1.jpg

3. ker se navezuje tudi na 2. točko, ne gre:( bo pač treba en drug program

4. sej to sem zrihtal, problem je bil (kot sem že omenil), da pen ne dela "pravilnega" dvoklika. Z miško dela ok. Kak je pa keyboard shortcut za odpret fajl v pravem programu?

6. delno uporabno:( pot vidim, ne morem je pa označit in kopirat:(

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
neki pogovori so že bli, da bojo upgrejdal na snežkota, sam predno se to v firmi realizira traja:(

Hvala!!