APPLE i-MAC

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
da se malo vštulim. mi lahko mek juzeri predlagate program za: p2p, neki program za pucanje nesnage ipd. kot recimo ace utilities in nekaj za črve in podobno navlako, kot spybot recimo

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
525
109
43
Če je tvoj vir informacij fmc-jev servis me ne čudi tvoje mnenje, ampak ne zaradi appla, temveč zaradi njihove nesposobnosti. Žal še nisem imel opravka z večjimi šalabajzerji, ampak o tem kdaj drugič. Sicer pa je vse skupaj stvar posameznika, prav tako pa je danes veliko odvisno tudi od sreče. Nobena firma ni imuna na okvare, sem pa imel do zdaj najmanj problemov z applom, največ pa prav s hp-ji, zato bom gotovo prej priporočal maca. Sto ludi, sto čudi.

@Steve: Za čiščenje maš lahko npr. iTool al pa Onyx.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
hysterical-1.gif
Ti pa si en kmet:)

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
govoriš o nečem, o čemer nimaš osnovnega pojma... Drugače pa imam delov prenosnik biznis serije, pa so mi e po treh dneh menjali plato. O tem, da se sesuje vsakokrat, ko ga vzamem z replikatorja pa sploh ne bomo govorili... Uglavnem sekret od računalnika, za isto ceno kot macbook pro.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
kaj je zate biznis serija je vprašanje.... če nimaš poinštaliranega sistema ni kriv računalnik ampak ti.. undock čist lepo deluje na vseh latitudih...

da ne govorim o mackih... k 90 proc folka gor pararelse gor fura in celo nazaj nosi ta jajca...

pa ne govorim o OS-u temveč o sami strojni opremi......, katere deli so precej bolj kvalitetno narejeni v teh računalnikih kot v aplovih jajcih, kateri wirelesi in ostala pičkarija je z nekim prozornim selotejpom naleplena not in tudi disk pršraufan, da ga bog ven ne uzame...

pa če crkne tipkovnica morš ceu palm rest zamenjat.. o tem govorim..

Da ti raj ne govorim, kok se folk čez pararelse krega, ker aplovega šita noben ne uporablja noben je mišljeno 90 posto windows uporabnikov...

če že kupuješ dela kupi xps serijo in boš vidu kaj je laptop...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
pogoj je na novi...

pri delu je en šrauf.. pa potegneš disk ven......pa disk ne paše nad baterijo, ker se disk greje.. to pr aplu vejo, pa še povej kako tipkovnico zamenjaš...

greš na servis in ti menjajo ceu palmrest... mislim kap od šrota... kr se zmogljivosti tiče pa je intel intel..... z kakšnim xps-om se pa itak ne morje primerjat

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
to dandanes ni slabo..... in res imam status kmeta...

verjetno si pa ti kmet k uporabljaš gnil jabuk in pararelse gor furaš...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Že ta tvoj ekran je cela pizdarija, da to kozlanje spucaš, apple ponuja ene vonder lepljive valarčke itd...

vsaka asusova pizdarija je boljša kot ta tvoje sranje, pa je vse home made.....
lahko ti sam povem, da kvazi serverji od apple uporabljajo promisove kontrolerje za diske

to so največja jajca, katera IBM in DELL in tudi Siemens in HP niti ne povohata, nardiš raid, ko pade disk pade raid..

to je apple vse neki napol... Steve Jobs je za ovce, če hočeš uporabljat sistem za resno zadevo je to Unix, Windoze, linux... apple je skopucalo od skopucalan neki sklamfan na freBSD-ju

in ja ti uporabljaš winse...

je pa lep in pri tem se tudi konča........

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Disk vbistvu sploh ni prišraufan ampak je na vodilih, zamenjaš ga v 2-3 minutah, če pa tebi to ne rata si pa žal nesposoben in boljše da se v tej temi ne oglašaš več, tipkovnico se pa da čisto lepo zamenjati tudi brez palmresta. Sicer pa v mojem Macbooku (white) ni nič kaj z selotejpom prilepljeno, verjetno so pro-ji bolj šlampasto sestavljeni kajne?

Sicer pa je tema iMac in ne MacBook zato nas lahko počasi nehaš posiljevati z prenosniki.

Prenosnik menjam v povprečju enkrat letno, zadnje štiri leta so bili v takšen vrstnem redu;

-HP (3x na servisu; matična, ram, zvočniki)
-Acer (brez okvar)
-Dell (1x na servisu; dvd-rw)
-Apple (brez okvar)

Zanimivo, če so po tvoji teoriji Applei tako v kur.u, HP & Dell pa uberkvalitetna.
crazy1.gif

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
dej, pojma nimaš o čem govoriš. Delam v IT-ju firme z recimo 2000 userji, uporabljamo latitude e6400 in ne mi govorit, kaj je dell oh in sploh. Prej je folk delal na T40, 41 in 42 pa niso meli pol tolk problemov.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
nisem reku da je oh in sploh, temveč petkrat bolj narejen ko applovi identični produkti...

ne rečem pa da IBM ni boljša izbira... vsekakor je apple najslabša, celo slabša od kakega gericoma...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Reality, malo mešaš. Jaz imam 4 leta starega iMaca, belega. Kako je s temi novimi iMaci in s čiščenjem ekrana ne vem. Pri mojem ti povem da gre se ga da čist lepo razstavit, čiščenje displaya pa je enostavno kot na normalnem monitorju tako da....

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
men osebno je IBM oziroma Lenovo najboljši... če te že zanima, imam pa xps M1330 sistem ki je naložen pa ubuntu...
pravzaprav dual boot, zaradi nekaj bančnih programov, kateri bodo prej laufali na linuxu kot na applovem OS-u

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
ok dober nakup,,,

nasvet
pejt v mercator kup prvo kišto ki ti bo pršla pod roko in ti bo delala dokler je ne boš fuknil v smeti... in ostal ti bo veliko keša... Če si pa malo iznajdljiv pa pejt v kako štacuno in si sestavi grafično postajo ali skor serverski računalnik z vrhunskim ohišjem in ventilacijo in zraven dobiš še dosti boljši ekran....

pa na čiščenje lahko pozabiš..... pa še disk boš z primerno plato, kateri ima primerni kotroler lahko dal v raid polje, al pa če si advance user lahko uporabljaš linux in softwearski raid in mogoče še kaki LVM....

verjemi mi boš bolj zadovoljen..

ampak itak ko boš prašal vsakega mac userja ki se je nategnil z nakupom.... bo reku ni boljšega..... razumem edino tiste, kateri uporabljajo OS od tega klumpa...

kr se tiče grafičerjev, so šli iz jabuka dol, ko jih je zapustil IBM, razlog je bil tudi kakovost, kar applle dons nima več, je navadno štepsanje, le da američani pač kr pogosto uporabljajo njihov sistem..

vse več jih pa šalta na linux.. kr se tiče jabukovih uporabnikov... največj jih pa na jabukih uporablja winse...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Hmm? Daj nam povedat v čem je tvoja poanta? Zakaj si ti tako jezen? Kaj se je tebi grdega v življenju zgodilo? Po čem sklepaš da sem se z nakupom iMaca nategnil? Glej to je bil definitivno moj življenski nakup. Mi pa več pomeni prostor, design in TIŠINA ki mi jo iMac nudi. Se strinajm da dobim za 400€ vrhunsko kišto brez ekrana ampak ta kišta in kup kablovja žal ne pašejo v moj interier, niti nimam prostora, še manj pa si želim hrupa... Je pa res da me motijo pri novih iMacih ti bleščeči ekrani saj bi v nasprotnem primeru imel že novega iMaca. Po drugi strani pa super da ni novih iMacov saj mi ta odlično deluje. Edini računalnik za katerega bi menjal iMaca (seveda po predhodnem ogledu in testu) je Sonyev osebni računalnik, kjer je prav tako vse integrirano v ekranu!

Lp

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
pa tebi je treba prodat kašen wyse ali pa kaki podoben tanek klient...

zadaj pa server esx 4i ...

zagotavljam ti neslišen je, pa še za take ovce like you maš vse virtualiziran, ter je na serverju maš urejen z kakim raidom in po možnosti backupom...

ej rešitev... dej zasebno ti spedenamo boš glavni na vasi, če če ne veš kaj je thin client ti ga predstavim, se mi vala en wyse...
Maš desing, neslišnost in predvsem zanesljivost podatkov....

aja tega ne rabiš... rabiš makete...... sam da se vid...
poznam eno kolegico, k ma roza laptop... sicer ga nosi seboj pa ne ve al je tehtnica al računalnik..

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Odkrito med nama, prve 4 vrstice ne razumem kaj si mi napisal, nisem noben računalniški freek. Vem kaj je server ampak opisovat mi ne rabiš (ala esy 4i, wyse ) ker ne vem zakaj se gre. Drugače pa bi rad videl kakšno stvar bi mi ti predlagal v podobnem volumnu kot je iMac in da je gor integriran še display da mi ne jemlje prostora. Lahko tudi na PM.

Lp

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
oprosti... ostani na iMacu.....
je lep....

men osebno ne.. ampak ženksam je všeč, to priznam...

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Čakam na PM, a si mogoče napačno poslal da ni nič prišlo? Glej ne gre se za lepoto, meni pač ustrezajo parametri ki sem ti jih zgoraj naštel. Žal mi do sedaj še nihče ni mogel tega ponuditi, mogoče ima kako leto ali dve to Sony v ponudbi ampak ko sem kupoval Sony tega ŠE ni imel. Torej...? Kaj ponujaš da bo neslišno, zavzemalo malo prostora ter da ne bo odvečnega kablovja in da bo design na nivoju? Hvala! Aja pa še to... Windows se mi v vseh teh letih ni niti enkrat zrušil, bootcamp driverji so očitno odlično narejeni in optimizirani tako kot morajo biti. Saj vemo kako je ko določene komponente ne "sedejo" skupaj in zadeva ne špila kajne?

PS:. Evo še Sony-a

http://images.buycentral.de/images/products/DE/800/000/066/706/I_000066706984_DE_800.jpg

Nazadnje urejeno: