Adriaroute 4.00

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

joshyslo

Pripravnik
Izključen uporabnik
30. jun 2008
250
4
18
Saj res na nuvi 1490t pro deluje vredu a serijah 2xxx in 3xxx pa je problem.
na 1490t pro deluje kombinacija AR +AT..

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
Kot je napisal JOSHYSLO deluje kombinacija AR4.0 in AT2.41 tudi na Nuviju 1390T brez kakšnih popravkov typ datotek ,
tudi vodenje in izbira držav in naslovov funkcionira gladko .

Dokaz:
6141.png

16004.png

17934.png

Vide

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Problem pa se je ponavadi zgodil,če meje niso bile točno vrisane na vseh kartah in te je zato obrnilo nazaj.
Počasi bodo pa vsi FW-ji meli že po defaultu narejeno tako,da kart ne boš več mogel kombinirat in ti bo delovala le ena naenkrat.
Je pa pri nekaterih nuvijih razlika v delovanju tudi v tem,če imaš vse mape združene v en image ali pa imaš vsako karto v svojem image in imaš vse obkljukane.
Čudna so pota Garminova in nam ne bo nikoli jasno zakaj ena stvar na enem modelu deluje na drugem pa noče za nič na svetu.

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
Drži to z pokrivanjem mej v različnih kartah . Sem imel primer ko je moj 660T preko Karavank normalno izračunal pot do Munchna , Nuvi 255w pa je obračal in vodil po navadni cesti da se je zopet ujel na AC . Kasneje so to porihtali in sedaj ni bilo zasledit takih problemov .

Vide

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik vide pravi:
Kot je napisal JOSHYSLO deluje kombinacija AR4.0 in AT2.41 tudi na Nuviju 1390T brez kakšnih popravkov typ datotek ,
tudi vodenje in izbira držav in naslovov funkcionira gladko .

Dokaz:
.......

Vide

Iz dodeljenega imena zemljevidom na prvi sliki sklepam, da ti področje, ki ga prikazuješ pokrivata AdriaTOPO in CNEu, ne pa tudi AdriaROUTE (če pravilno sklepam SLO v AdriaROUTE ni vključena).
Imaš mogoče možnost pokazati kako se prekrivajo hiše in mestna zemljišča področja, ki ga istočasno pokrivata zadnja AR in AT?
Hvala.

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
Te slike kažejo to območje v kombinaciji AR in AT . Ime karte res dam YUGA in ALBANIJA ,vendar je to cela nekdanja država . CNEpa je brez dela ki ga pokriva AR .

Vide

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
OK, hvala za odgovor. "Vzdržujem" nekaj starejši naprav, pa imam vedno probleme, ko izide nova AR in "izginejo" hiše iz AT.

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
Po mojih izkušnjah na starejših modelih serij 3xx in 6xx deluje kombinacija AR in AT z popravljenimi TYP datotekami ki se jih dobi tudi na tem forumu . Problem je samo zmogljivost naprave - procesorja pri osveževanju slike , vedno zamuja kar je moteče v mestu ko se že pelješ skozi križišče preden naprava reagira. Serija 13xx in 14xx pa je v tem pogledu boljša glede osveževanja in pa TYP datotek ni treba popravljat ker delajo originalne .

Lp

Vide

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Točno!
Če uporabljaš "časovno" popravljene typ datoteke so za starejšo napravo (6XX) manj obremenjujoče kot, če popravljaš poligone (vsaj moje izkušnje so takšne).

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Preberi celo tole temo od začetka, nekje je opisano, kaj je treba spremenit (FID številko mape), pa boš imel obe verzijo na PC.

RisPo

Pripravnik
25. jun 2008
31
0
6
Imam GARMIN nuvi 2360 LT.
Na njem imam naloženo CNE 2012.30 in AR 3.30 (CD licenca).

Posodobil sem AR na verzijo 4.00 po postopku za Mac (http://www.garmin.com.hr/Default.aspx?sifraStranica=340&kultura=hr) brez težav, dokler nisem nuvi-ja prvič zagnal in mi je le ta javil "Zemljevidov ni mogoče odkleniti", čeprav imam v BaseCamp vse zemljevide označene kot odklenjene. Poizkusil sem zemljevide po nagradnji še ponovno poslati v napravo, ampak mi program MapInstall javi "Za napravo ni bilo mogoče najti odklenjenih zemljevidov". Nato sem poizkusil še izbrisati karto iz mape in narediti prenos in sedaj mi za prenos javlja, da so že vsi najnovejši zemljevidi nameščeni; s tem misli CNE 2012.30, ki se nahaja v BaseCamp, AR pa mi ne ponudi, čeprav je tudi navoljo.
Zadevo sem poizkusil prenesti tudi s MapSource na PC, kjer sem namestil AR 4.00 in zemljevid odklenil s kodo in ga poslal v napravo, ampak sem spet naletel na isto težavo ob zagonu naprave.

Ima kdo kakšno idejo kaj storiti?
Sicer sem se že obrnil na podpora@garmin.si, kjer pa niso sposobni bili na podoben opis odgovoriti kot besedo in linkom za namestitev za PC verzijo, kar pa mi popolnoma nič ne koritsti, na drugo e-pošto pa sploh niso odgovorili več...

frajer1

Pripravnik
22. sep 2010
54
0
6
Sem testiral AR 4.00 v praksi in se mi je izgubil na Hrvaškem od Savudrije do meje in enako v Medulinu proti Puli kar na neke stranske ceste, potem pa nima več pojma da sploh je cesta, niti da je enosmerna... Sem obupal nad Hrvati, pa saj je njihova AR hudiča. S CN 2013.10 sem lepo fural se okoli, kolikor je bilo pač cajta za testirat, preden je žena popenila, da ma pun k te babe, ki skoz govori...
smile-1.gif