a tale vikend se vsi mislijo pobiti

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Pri motorjih ni tako kot pri avtomobilih, kjer je vožnja v različnih avtomobilih precej podobna.
Motor moraš "probat" in potem vidiš, kakšna vrsta motorja ti ustreza. Tudi moj prvi motor je bil 600 ccm cestak in sem še vedno živ, res pa je tudi, da sem prej vozil precej različnih motorjev.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Sovaščan se je nažgan pri precej nizki hitrsti s puchom(motor, ne terenc) zvrnil v jarek in tam obležal. Ni treba cestaka da se ubiješ... S tistega njegovega posta se pa tud ne da sklepat da kogarkoli ogroža-

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Jst poznam enga, k je s kozolca padu pa se je ubil. V bistvu sploh ne rabiš motorja
smirk-1.gif

Sej ga nisem obtožil, da bo koga ogrožal, samo tak sistem se mi zdi blesav. Ok.... pa on je vsaj prej vozil nekaj na dveh kolesih. Veš kolk jih gre iz skuterjev takoj ko je možno na 110+ konjske mašine? Tud to štekam, da se vsak motor drugače obnaša, ampak direkt na tak motor it brez kakšnih pametnih izkušenj je malo neumno. Pa če je vsaj pamet pod čelado še nekako gre ampak v večini primerov je žal ni....

Mogoče nebi bilo neumno, da bi močnejše motorje lahko registrirali samo tisti, ki so imeli recimo 2 leti prej registriran motor z manj konji.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Mogoče nebi bilo neumno, da bi močnejše motorje lahko registrirali samo tisti, ki so imeli recimo 2 leti prej registriran motor z manj konji.
Ne bi bilo tako slabo, če bi bilo res urejeno na tak način. Res pa je tudi, da je pri teh stvareh še bolj kot drugje dobro uporabljati pamet (če jo imaš), ker ponvadi skoraj vsaka napaka veliko stane. Malo ali nič izkušenj, veliko konj med nogami, slab splet okoliščin (za katere poskrbijo/poskrbimo tudi sami) in tragedija je hitro tu.
Sem pa pred leti šel na vožnjo z začetnikom, ki je vozil motor s 50KM in sem bil po vožnji čisto izmučen. Fant je bil tako naspidiran, da je hotel "pokazati" vse svoje znanje, katerega seveda sploh ni bilo. Delal je takšne oslarije, da so mi pod čelado šli lasje pokonci in sem bil od adrenalina čisto trd. Tudi motor s 50 KM v pospeških in zmogljivostih pospravi v koš marsikateri avto.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
To je meni vse jasno... tako kot se da recimo noret z avtom z 90 konji se da tud z motorjem s 50 konji, samo mislim da je še vedno precej manj možnosti, da motor mladega voznika "preseneti" če je 50 konjev pod ritjo in ne 110+. Večina folka težko še avto na zadnji pogon fura, če je mal več konjev pod havbo... kaj je šele na motorju ...

Saj če bi res v veljavo prišel tak zakon bi se pa povečalo število neregistriranih športnikov. Pa smo spet v začaranem krogu... lahko samo čakamo, na katermu križišču bomo snel kamikazo.
crazy1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
evo ta teden spet 1 mrtev motorist, pa nekaj avtomobilistov pa pešec.....

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Samo ti pa že resno utrujaš s tem zakonom. Kaj ti ne paše? Da je skoraj 60 manj mrtvih na cestah kot v istem obdobju lani?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.500
10.729
113
vceraj sem srecal recimo 10 motoristov (sport bike) na razlicnih lokacijah, ni eden ni peljal priblizno po pravilih, ampak samo dvijanje, polaganje ali pa slalom v naslejih , eden je rikno se v rdeco... tolk o tem... v glavnem noben me ni prijetno presenetil.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.971
-386
113
čaki, pa ti misliš, da si človek kupi cestni motor za to, da bo po pravilih vozil? Dej no... a ni to mal dolgočasno?

Freak

Pripravnik
19. sep 2007
522
0
16
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
eden je rikno se v rdeco...
Ce bi ti videl,kolk avtomobilisti vozijo v Lj. v rdeco... Mam tako sluzbo,da se veliko vozim po lj. in se mi zdi,da folk cedalje bolj rine v rdeco luc. Tako,da tega se zdelec ne pocnejo samo motoristi,da navs kej prevec mislu slucajn
wink-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
ne vem čemu so zakoni, semaforji, cpp , prometni znaki? DAJMO vse podreti bo manj stroškov, pa se pejmo tako kot v Indiji, zakon močnejšega?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Samo ti pa že resno utrujaš s tem zakonom. Kaj ti ne paše? Da je skoraj 60 manj mrtvih na cestah kot v istem obdobju lani?
Kakšen uraden link s statistiko po mesecih?
kdo je pa zaslužen za manj mrtvih v prvih mesecih letošnjega leta, ko nov zakon še ni veljal?

zanimivo, če je kakšen mrtev manj, je to zasluga novega zakona (in zraven tlačiš še mesece, ko ni veljal) če pa je kakšen mrtev več, so pa krivi brezvestni vozniki.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Cene goriva ?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
confused-1.gif

In kako bi to lahko vplivalo? Pri motoristih gotovo ne vpliva.
Drugače je pa še vedno več prometa na cesti kot leto prej, torej cena goriva očitno ne vpliva.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
njemu je oproščeno... glede na to, da nima izpita potem takem tudi neve da je v naselju omejitev 50
tak da ni nič kriv....

..aja... je imel vozniško
tongue-1.gif
no ja

Nazadnje urejeno: