Kdo mi daje pravico, da so ki moji bližnji pomembnejši od ostalih? Nobeden, ampak tako je. Če bi moral recimo izbirati med življenjem bližnje in vseh ostalih slovencev, naj vsi ostali slovenci pač umrejo. Jebiga, tako je.Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Torej hočeš povedat, da če se boš skantal, boš 100% samo sebe pokopal. Ne bo nihče prišel nasproti, ali pa nekdo ob cesti ali karkoli žeCitat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Pa tudi zato ker ja, če sebe ubijem, sem pač sebe ubil. Če pa se kaj zgodi zaradi mene, pa nekdo umre (jaz pa recimo ne), je pa to celo sranje ... V glavi, ne samo pravno. Vsaj zame.
In sedaj naslednje vprašanje (namreč na gornje ne moreš odgovoriti z DA). Kdo ti daje pravico, da so tvoji bližnji pomembnejši (namreč očitno zaradi njih voziš počasneje) od nekoga, ki se bo morda znašel na nepravem kraju ob nepravem času in ga boš ti ubil?
Sem se pa sicer malo nerodno izrazil. Nisem namreč mislil na to, da bi jaz nesrečo povzročil, ampak na rezervo, s katero se vozim in ki mi je že precejkrat omogočila, da sem rešil, ko je nekdo drug zaj... - tudi smrtno nevarne situacije. In ko sem v avtu sam, imam manj rezerve, kot če imam koga zraven. Ker bi si pač težko oprostil, da bi ga lahko rešil, če bi imel več rezerve ... Naredit napako, s katero povzročiš nesrečo ali pa ne rešit situacije, ki bi jo lahko (pa čeprav jo je izzval nekdo drug) - to je zame osebno dokaj enakovredno (ne pri dosojanju krivde, temveč pri ocenjevanju "opravljenega dela" za volanom). V obeh primerih nisi vozil optimalno.