a tale vikend se vsi mislijo pobiti

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Iz napisanega na 24 ur sem sklepal lahko le to, da je kombi izsilil motorista ki sta bila na prednostni.

Potem pa se je tukaj zacelo,kako sta divjala ziher 400km/h in jih zato ni vidu.

Dejmo se mal razpisat se no, nisem še lačn nič
grin1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
J*biga kaj pa bereš 24kur
evil.gif

Nista vozila 400km/h čez 130 sta pa šla ziher. Podjdi en sončen vikend od Litije proti Zagorju pa se ustavi ob cesti stopi iz avta ven oz. sestopi z motorja pa malo glej kako se vozi. Boš hitro spremenil svoje mnenje
wink-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mah brezveze pisat sploh nekaj, tisti ki vozimo avtomobile dobro vemo, kako ''po omejitvah'' vozijo motoristi, oni sami pa nikoli ne bodo priznali, da vozijo prehitro, saj ''motor ustavi hitreje kot avto'' (slišal isti izgovor že pri treh kolegih motoristih). Motor se seveda ustavi prej, samo to ne pomeni, da imajo motoristi po nekem čudežu hitrejše reflekse kot avtomobilisti. Če je reakcijski čas človeka 2 sekundi (ali koliko že je), potem velja to tudi če voziš bager ali lokomotivo
tongue-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Najbolj da si zmontiram tahograf na motor,tko da ce me kdo kdaj izsili ali podobno, bo vsaj dokaz da nisem sel 130km/h, ker ocitno če mas modr sportni motor, gres ziher skos do konca
grin1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
''motor ustavi hitreje kot avto'' (slišal isti izgovor že pri treh kolegih motoristih). Motor se seveda ustavi prej, samo to ne pomeni, da imajo motoristi po nekem čudežu hitrejše reflekse kot avtomobilisti. Če je reakcijski čas človeka 2 sekundi (ali koliko že je), potem velja to tudi če voziš bager ali lokomotivo
tongue-1.gif

Meni se to na motorju nikoli ne zdi da ga lahko ustavim hitreje kot avto.
Pač, ABS je le ABS in se mi vedno zdi da z avtom lažje ustavim kot z motorjem.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.102
3.158
113
med zagorjem in litijo itak noben ne vozi manj kot 100 vsaj jaz ga še nisem videl

p.s razen avtošole

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Ksz...

Cist tako, mi lahko kdo servira novico, kjer se je fental kak choperist? Ok, pustimo tiste, ki se po veselicah napijejo in tam zbijejo do daske.
grin1.gif
Ampak resno, kar se nesrec zgodi se jih zgodi s cestaki, taksnimi in drugacnimi in vecinoma folku pod 35 let. Se kdo spomni Rifleta? Ata je naredil ze pomoje precej km pa je se cel. Se kdo vprasa zakaj? Ok, morda mu je sreca naklonjena ampak verjamem, da je taksnih se precej primerov.

Aja, pa mocan motor se mi ne zdi prevec primerno sredstvo za po mestnih srediscih, sploh za divjake. Imas ogromno sans, da te kdo sname.

andrejb

Jasnovidec 2008
9. okt 2007
948
0
16
Tuzd avto šole gonjo hehe...drgač pa, nesrečen splet okoliščin, prevelika hitrost motoristov in to je to...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.668
6.708
113
pri taščici
cheer.gif

na srečo so me rešili in sedaj še vam utrujam .
Je pa bilo vse skupaj pri cca 50 kmh (oba udeležena, "čelno" trčenje)
Sicer pa nekoliko poznana cesta, in če sta bila motorista poznana po hitri vožnji potem je krivda njihova.
Samo za kako hitrost 200+ se mi zdijo mal preveč skupaj nametani. Tako skupaj sva bila midva nametana (250ccm čoper in yugo pri 50 kmh).
Sicer nisem nek "ekspert" za proučevanje "smeri in dolžine" projektilov, samo
rolleyes-1.gif

Mogoče je policaj dobil "kazen" za kako kaznovanje neuporabe varnostnega pasu ali luči ob soncu "na domačem dvorišču". Sicer precej hudo ampak ....
Mislim da ga so ga ZAsavski motoristi letos najebali kar se tiče policajev.....

Sožalje vsem žalujočim
roza.gif
.

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
spet motoristi ... Sploh se ne čudim. Na relaciji MB-LJ vsak dan vidim kaskaderske podvige teh seronj na dveh kolesih. Vse lepo in prav, sam ni pa fer, da zaradi norca na motorju umre nedolžen človek... Za kamikazo mi je tak vseeno.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Mah jaz jih vsak dan vidim na desetine, moram rečt nisem še srečal normalnega.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Najbolj da si zmontiram tahograf na motor,tko da ce me kdo kdaj izsili ali podobno, bo vsaj dokaz da nisem sel 130km/h, ker ocitno če mas modr sportni motor, gres ziher skos do konca
grin1.gif

Če se bo uvajalo satelitsko "cestninjenje avtocest" naj za motoriste naredijo posebno verzijo, ki bo v napravici na vozilu vsaj 24 h hranila podatke, ki jih bo policija lahko uporabila kot tahografske podatke...

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
a že kdo kaj ve o nesreči Križevci - Ljutomer?
baje 4 mrtve osebe..... cesta bla zaprta nekaj časa

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
ksz

Sem se danes peljal proti Litiji in me je pred Dolskim (pri OMV pumpi) en pacient šel prehitevat (peljal sem kot zadnji v 'koloni' treh, brzina blizu 100). Že ko je ZAČEL prehitevat mene, sem videl, da je nasproti vozeči avto preblizu, tako da sem enostavno dal nogo z gasa (pač pacientu pripravil prostor) in se pomaknil skrajno desno. Na moje začudenje je model kljub temu, da je nasprotivozeči (Mazda 121, rdeče barve) že močno zaviral in blendal, šel prehitevat še pred menoj vozeči avto
bonk.gif
. Sicer je model potem prehitel še prvovozečega in potem pri Dolskem 'izginil'. Hvala bogu.

Sam dejansko mi ni jasno, zakaj hudiča je treba na vsak način prehitevat, noret (tudi z glavo skozi zid, očitno), ogrožat druge.... Verjamem, da si ta mulo z Hyundai-em, podobno kot motoristi niti ne predstavlja, kaj se lahko zgodi. Že če si pazljiv, gre lahko kaj narobe, če je pa vmes še brezglavo (zaletavo) prehitevanje, bistveno prekoračena hitrost,.....

Pa še to. V primeru včerajšnjega karambola (dveh motoristov in kombija), jaz sploh nebi rekel 'prometna nesreča', pač pa 'usodno izzivanje usode'.