a tale vikend se vsi mislijo pobiti

andrejb

Jasnovidec 2008
9. okt 2007
948
0
16
Cesta smrti spet terjala davek, prejšn tedn pokopali mojega kolega, ki se ubil z motorjem, zaenkrat po neuradnih namigovanih naj bi bil voznik kombija policaj iz Litije....

Družinska katastrofa....

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Litija: V nesreči ugasnila tri življenja

Po prvih podatkih Operativno-komunikacijskega centra so trčili kombinirano vozilo, ki naj bi se vključevalo na prednostno cesto, ter dva motorista.

roza.gif

http://delo.si/clanek/65209

http://24ur.com/novice/crna-kronika/motorista-se-zaletela-v-kombi.html

slika

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
spet motoristi, ker so šli po pravilih a ne
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Ja, sem popoldan poslušal tuljenje po Zasavski cesti, potem sem pa dve uri kasneje na teletekstu prebral, za kaj je šlo tokrat ... In sem tudi pričakoval, da bo ta nesreča gotovo bila omenjena tudi na Alterju.

Oglašam se pa v zvezi s tem le zato, ker sem se prej ob prebiranju novice o zgornji tragediji spomnil na en dogodek, ki se mi je v zgodnjem popoldnevu zgodil na poti, odseku od Ljubljanskih Žal do križišča s Šmartinko (pri avtohiši). Vozil sem za enim mladeničem na težkem motorju. Vse v redu, lepo in prav, "zasledoval" sem ga že od štadiona, ves čas mi je uhajal, vendar v mestu (in še kje drugje) vemo, kako je s tem, tako da sem se mu vedno znova prilepil na rep. No, v omenjenem križišču smo zavijali levo, torej proti BTC, nasproti pa je cesto prečkal starejši možakar na kolesu (ki je seveda imel prednost). Frajer na motorju je pričakovano speljal prvi v koloni, kolesar pa je v trenutku, tik preden sta se srečala, že dosegel približno tretjino prehoda. Zdaj pride pa vprašanje, zanimivo bi bilo postaviti tudi anketo
grims-1.gif
- kaj mislite, kaj se je zgodilo v nadaljevanju? ...

Naj povem le za namig - ni bil možakar, ki je na srečo še ostal na kolesu, edini, ki se je z vsaj rahlo dvignjenim krvnim tlakom ozrl za tistim motoristom.
jezen.gif
Mimogrede naj omenim še, če je omenjeni motorist (LJ M3 **) znanec koga na tem forumu, naj mu prosim da kakšen topel nasvet za v prihodnje ...

P.S.: V zvezi z današnjo litijsko nesrečo, zdaj ko sem videl sliko razbitega kombija - res najbolj zanimivo pa je to, da sta kar oba voznika motorjev trčila v bok kombija ... Le kako se to lahko zgodi ob pravilni vožnji motoristov (retorično vprašanje seveda)?
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
georgie: sej so vsi motoristi taki, jaz jih srečam vsak dan, to so preprosto morilci na 2 kolesih. Hvala bogu, da večinoma sebe ubijejo ampak, da še koga drugega s sabo povlečejo je pa višek. Vsem motoristom 10x registracija in pa 5x cena bencina.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Tukaj je bilo samo vprašanje časa kdaj bo prišlo do kakšne hujše nesreče. Ker kako se pa na tem delu ceste vozi, to sploh ni normalno.
Če voziš 110 si med počasnejšimi
crazy1.gif

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
No, jaz vem, da so tudi izjeme. Veliko o človeku pove že tip motorja (ali vozila nasploh), ki ga vozi. Ampak, kot rečeno, vedno obstajajo izjeme (kamikaze obstajajo seveda tudi v čisto nasprotnih primerih!).

Nazadnje urejeno:

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik andrejb pravi:
Voznik v kombijo oče 4 mladoletnih otrok in tudi policaj v trbovljah...

Policist Aleš, oče 4 mladoletnih otrok, človek o katerem sem slišal samo lepe stvari. Mrtev zaradi norca na dveh kolesih. To je katastrofa.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Podobno situacijo imam, ko se vključem na cesto, če grem od očeta. Naselje, omejitev 50, nepregleden ovinek 100m stran, pa že kak avto tako prinori (v glavnem Štajerci, ki še vedno vozijo čez Tuhinjsko dolino??), da se komi spokam, motoristi so pa itak zgodba zase. A folku ni jasno da je omejitev zato, da smo vsi bolj varni, in ne zato, ker se ne da hitreje voziti?

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Če folk to počne (prehiteva) ob/po trikotniku - znaku za nevarnost - ki označuje križišče s prednostno cesto, zakaj pa ne bi še ob/po takšni (izrecni) omejitvi hitrosti? (Kar dostikrat opazujem ravno na zgoraj omenjeni cesti, ki je polna stranskih cest, križišč, krožišč, ...
crazy1.gif
)

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Ampak zanimivo: gledam slike na 24 ur. Ugibam, da sta ba motorista pod belima plahtama na cesti, voznik kombija pa "visi" skozi okno. Ne opravičujem motoristov (ker glede na poškodbe avta ni videt, da sta se pripeljala lepo 50, kolikor naj bi bila tam omejitev), ampak imam občutek, da ni bil pripet in glede na poškodbe kobija tudi, da bi pripet morda (ali verjetno) preživel ... Bebcev na 2 (in 4, da ne bo pomote) mi načeloma ni nevemkako škoda, ampak ne preživet nesreče, ki bi jo sicer (če bi bil pripet ipd) lahko, je pa še posebej tragično (in bedasto) ...

PS: kakšna sreča, da otrok zgleda ni bilo v avtu (ker otroški sedež se ne levem sedežu v 2. vrsti dobro vidi). Saj so ostali brez očeta, a vsaj živi so in jim tega ni bilo treba gledat. Upam.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
kopirano iz A foruma:

sejjaretun je napisal:
ko sem sel z dela domov,se je to zgodilo-mogoce 3 min preden sem
prisel do mesta nesrece.prizor sem ogledal z odaljenosti cca 10m,voznik je na drugi
strani ceste,eden motorist je vletel z zgornjim delom telesa v kombi cez voznikovo
stransko okno,drugi je pa na cesti ob motorju. res hud prizor,takrat telesa se niso bila
pokrita... nisem mel mobitela z kamero pri sebi. nesreca se je zgodila cca40m po
ovinku,tko da sumim osebno da sta motorista pripeljala z zelo veliko hitrostjo,drugace
bi pravocasno videla da se kombi vkljucuje na cesto.ovinek sploh ni bil oster.omejitev
je pa 90km/h. nevarni so tile motoristi..

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Aha ...
No, če sta šla v kombi z 90 brez zaviranja (ali precej več z zaviranjem), je to to. Ampak vseeno. Vonik na drugi strani ceste? Še vedno zgleda nepripet ... In še vedno mislim, da bi imel pripet možnost preživet.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Nekaj zanimivh komentarjev z RTVslo:

- ni kriv ta pa ni kriv un, ravno ta dva motorista sem slišala danes drveti v smrt...mislim da ga ni bilo ki jih je danes slišal , da ne bi pomislil na to kar se je zgodila...če se ne bi v tem trenutku bi se pa na kakem drgem ovinku, žal...zato ne obsojajte če ne veste kaj se je zgodilo, drugače pa je kar veliki večini znano kaj se dogaja na tej cesti...dirke iz litije do hrastnika in obratno, samo včasih se žal ne izide kot bi si želeli

- tam dol je res kriza
npr iz Kresnic , ko ni posekano grmovje ne vidič 50 m in ko prihiti motorist s 130 km ali več na uro kjer je omejitev 60 in potem je kriv avto
ali pa te ko zavijaš levo proti Agipu prehiti kolona 4 motoristov iz domačega kraja (Gorenjske...) lahko bi zbil vsaj dva...
pravila so pravila pa naj bodo za motoriste ali pa avtomobiliste
Slovenci smo pač samomorilski narod in zdravimo frustracije in samopodobo na najbolj neumne načine kot sta pretiran adrenalin in alkohol v krvi

- Najslabši vozniki so tisti ki so počasni
Tisti ki dirkajo so malo bolj pozorni na dogodke in so bolj zbrani
Če bi tale kombi spelu tako kot je treba da potegne čez križišče bi danes vsi bili živi
Pa tudi če sta motorista peljala 150 km/h je to 54 m/sek preglednost je najmanj 100 m tako da je imel 2 sekundi časa da gre čez cesto pa motorista sta gotov malo upočasnila
ŠE 1X NAJSLABŠI SO NEODLOČENI IN POČASNI VOZNIKI

- Tudi sama sem motoristka in sem mnenja da avti res izsilijo večino nesreč....Za tole danes pa vam lahko povem, da tale kombi nima prav nič pri vsem skupaj. Malo pred nesrečo sta ta dva prehitevala meni nasproti vozeč avto, v nepregleden ovinek, čez polno črto in brzino krepko nad 150!!!! Za las je manjkalo, da ni tisti rdeči trčil vame....za las.
In kdor pozna te ovinke in te stranske ceste bo vedel, da bi se pri normalni hitrosti fanta še lahko dokaj normalno ustavila oz. zmanjšala hitrost - pa tudi kombi bi jih videl.

- Moj motor gre po tovarniških podatkih 217, vendar se izven naselij vozim zglednih 140 - 150 km/h.
bonk.gif

http://www.rtvslo.si/modload.p...180193#comments

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
"62. 7matej (10.08.2008 || 03:18:23)
Vsak misli, da se to njemu ne bo zgodilo... Ampak na žalost ni tako. Prav pošteno me je že strah, da bo nekoč neki prepotentnež komu od mojih družinskih članov kaj naredil. Policija pa nič, ker jih tak ne more dobit...
Potrebno bi bilo kazni za motoriste zelo povišati in zelo hitro izpit odvzet (+ zapor za resne prekrške). Ker očitno imajo v rokah morilsko orožje in strežejo po življenju drugim udeležencem v prometu."

TOČNO TAKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
samo da ste vsi tisti, ki zgolj avte dvomljive tehnične brezhibnosti ožemate, nadangelski in oh in sploh vzorni vozniki.

brati tele vaše idiotizme o tem, da so vedno krivi zgolj in samo motoristi je že prav ogabno.

kot če bi vas postavili na električni stol, ker pripadate rasi homo sapiens sapiens, od katerih jih je nek mali delež teroristov, ki zaslepljeni od take ali drugačne neumnosti povzročajo gorje.

bedaki so povsod, na nogah, rolerjih, avtih, tovornjakih,... in ja, tudi na motorjih!!!

ampak posploševati vseeno ne gre! sploh če ob pisanju ne uporabljate tistega, po čemer se ljudje ločimo od živali...

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik elo pravi:

bedaki so povsod, na nogah, rolerjih, avtih, tovornjakih,... in ja, tudi na motorjih!!!

Ja, bedaki so povsod -imaš prav.
Vendar bedaki na rolerjih, na nogah,...ponavadi NE ubijajo sebe in drugih!!
Bedaki v avtih ubijajo - vendar po statistiki dosti manj, kot bedaki na motorjih.

Sam si zgleda motorist - daj po pravici povej, ali se voziš po omejitvah ali recimo 10% nad omejitvijo??