a tale vikend se vsi mislijo pobiti

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
torej 3 + 4 = 7....lep izkupiček potem....to sploh niso več prometne nesreče ali malomarnost, kretenizem, umor...

prometna nesreča je če ti guma poč, ali če ti kaj med vožnjo se pokvari avtomobilu, vse ostalo je nepozornost in objestnost voznikov.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Danes sem se peljal po cesti do Kranjske Gore. Pa se tam najde grupa cca 10 motoristov, en za drugim. Ko pogledaš desno, jih vidiš še kake 400-500 metrov stran. Samo zaviješ na prednostno, zum so že mimo en za drugim, cca 120-140 km/h, mirno slalomirajo čez polno črto med ostalimi vozili, kot da so postavljeni količki, prehitevanje v nepregledne ovinke pa jim tudi ni tuje. Saj so na prednostni, kajne?

Da kdo vozi po omejitvah, je to samo na motozborih, ko gredo na panoramsko vožnjo, pa nekaj starejših. Velika večina pa meni, da omejitve za motorje ne veljajo. Tudi tisti, ki "vozijo največ 10% nad omejitvijo". Seveda.
rolleyes-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Uh ja tista "ravnina" v Dolskem je zelo nevarna posebaj sedaj, ko je na njivah kurza in je preglednost ful slaba. Vseeno pa se tam prehiteva non-stop in to do zadnjih milimetrov, vedno
crazy1.gif

Takih kot je ta v tem Hyundaiu jaz dnevno ko grem na šiht in s šihta nazaj vidm vsaj po 5kom in to večinoma eni in isti.

Zanimivo je bilo lansko leto, ko je model z temno modrim Fiat Bravom JTD z GO tablicami vsako jutro prehiteval vse pa ni važno al je ovinek ali ne.
Jaz sem eno jutro vozil lepo za srebrno Hondo Accord (Provida), ko ta izstrelek prileti in prehiti kolono 5ih vključno s Hondo.....policist v Hondi v prvem trenutku sploh ni šel za njem, potem sem pa kar Hondi ene 4x poblendal pa je le dojel in šel za njem. Ustavil ga je pri krožnem v Dolskem in zgleda, da mu je nabil dobro kazen, ker od takrat model čisto lepo vozi
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
ampak imam občutek, da ni bil pripet in glede na poškodbe kobija tudi, da bi pripet morda (ali verjetno) preživel

mislim da ti varnostni pas ne pomaga kaj dosti v bočnem trku... tam te reši samo varnostna zavesa pri glavi
Verjetno se strinjaš, da je vsekakor bolje, da poči enkrat (ko ti nekdo prileti v bok) kot dvakrat (kot te potem , če nisi pripet, še iz avta vrže z glavo na asfalt ... Zakaj bi z glavo 2x tolkel ob trde stvari, če lahko le enkrat.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Dvomim, da je sploh kdo umrl, ker nikjer nihče ne poroča. Poročajo že vsi če en umre, če bi štirje pa bi bilo to že na vseh naslovnicah.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Nikjer nisem zasledil, s kakšno hitrostjo sta pripeljala motorista (razen "prič", ki sta pobesnela motorista videli divjati z nadzvočno hitrostjo in forumskih "izvedencev", ki so ugotovili, da so VSI motoristi podivjani morilci). Upam, da bodo ocene in meritve objektivne, in da bodo policicti ob smrti svojega kolega nepristranski (v kar malo dvomim). Glede na poškodbe motociklov in kombija in glede na položaj teles, bi težko rekel, da sta vozila 200+. Mi je bilo zelo nenavadno, da je voznik kombija pobral oba motorista, saj če sta vozila 200 km/h in sta bila samo sekundo narazen, je to skoraj 60 metrov razlike, po poškodbah kombija pa je videti, da sta trčila skoraj na isto mesto.
Omenjeno cesto poznam, mislim tudi, da vem kje je ta odcep. Cesta Litija-Zagorje je po mojem mnenju za motoriste precej brezvezna in nevarna, ker je prehitra, ovinki pa so "preravni", tako da se nič ne dogaja, razen če voziš zares hitro. Tam je par ravnin, kjer zlahka presežeš dvakratnik omejitve, mogoče je to zanimivo za tiste manj izkušene, ker za nažiganje po ravnini ne potrebuješ veliko občutka in izkušenj. Poleg tega se po teh cestah vozijo vozniki iz Zasavja in takšni z oznako CE, kar še dodatno poudari nevarnost. Zlahka naletiš na dva vštric nasprotivozeča avtomobila, kakšen mlad dinamik rad poseka ovinek,... Pred parimi meseci smo štirje motoristi vozili po tej cesti, in brez pretiravanja lahko trdim, da mi je voznik enoprostorca vozil max 1 meter za zadnjo gumo. Naj poudarim, da smo bili vsi štirje motoristi pravljična bitja, saj smo vozili 90 km/h ali pa še manj (to lahko potrdijo Elvir, Merdzo in Rbull), saj VSI motoristi vozijo nad omejitvijo.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ma si....
bonk.gif

Vzameš eno cifro iz lufta 200+ in pišeš cele litanije na tem....
bonk.gif

Preveč je blo če sta mela 130 notr, ni treba zdaj pisat z 70 višjo podlago.
bonk.gif

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
OK. Če sta vozila 130, je to 36 metrov v sekundi, kar je še vedno kar precej. Razen, če sta vozila kar vštric? Ti motoristi so itak vsega zmožni.
Torej ne veš, kako hitro sta vozila, kajne? Se mi je zdelo, da si samo na suho pameten.

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Preberi si komentarje pod novicami.
Vsaj približno hitrost bi morali vedeti npr. policisti, prometni strokovnjaki, izvedenci,..., saj v podobnih prometnih nezgodah skoraj vedno ugotovijo, da je vzrok prevelika hitrost. Saj v bistvu je res, saj če bi bila hitrost 0, potem do trčenja ne bi prišlo.
Pa še nekaj, ne zagovarjam motoristov, ker ne vem, kako hitro sta vozila, zato pa sprašujem po hitrosti.
Zmoreš napisati kakšen odgovor brez smeškov, ki se tolčejo po glavi, ali ROFL-ajo?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
danes sem bil na jezerskem. nisem vedel, da je ovcji bal bi pa lahko glede na to, da je vsak 2 motorist sekal ovinek z glavo po mojem pasu. in teh je bilo 5x vec kot avtomobilistov
bonk.gif
sploh ne vem kaj vam je.

je bilo pa res kar nekaj normalnih, ki so vozili za mano in uzivali v voznji, na zalost predvsem starejsi vozniki motornih koles.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Težko, če pišeš s skrajno patetiko.

To sem pa gledal na TV...v nemčiji do centimetrov natančno rekonstruirajo zadevo, ugotovijo hitrosti ipd....vse.

Karkoli trdit brez teh podatkov je pa BZ, verjetnost da sta mela notr veliko več kot omejitev je pa velika in to je obremenjujoče za motoriste in razbremenjujoče za avtomobiliste, kateri izsilijo.

Mene osebno tudi zaskrbi, ko vidim tako sceno, še napaka se mi lohk zgodi in ju spregledam, potem je pa tu še možnost, da bo motorist tako hiter, da napake ne bom niti naredil pa bodo smrtne žrtve.

Preprosto povedan...mi, kateri nismo na motorjih, bi radi zaščitili svojo rit....nočem bit odgovoren za smrt motorista pa čeprav je pripeljal prehitro, se je stem težko tolažit.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Mah brezveze pisat sploh nekaj, tisti ki vozimo avtomobile dobro vemo, kako ''po omejitvah'' vozijo motoristi, oni sami pa nikoli ne bodo priznali, da vozijo prehitro, saj ''motor ustavi hitreje kot avto'' (slišal isti izgovor že pri treh kolegih motoristih). Motor se seveda ustavi prej, samo to ne pomeni, da imajo motoristi po nekem čudežu hitrejše reflekse kot avtomobilisti. Če je reakcijski čas človeka 2 sekundi (ali koliko že je), potem velja to tudi če voziš bager ali lokomotivo
tongue-1.gif

Tem trem motoristom kar izpite pobrat, saj ne vem od kod jim to. Kako si malo nagnjen je zavorna pot precej daljše od avtomobilistične oz. če si preveč nagnjen je zaviranje s prednjo zavoro nemogoče, zadnja pa vemo koliko prijema.

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Zavorni poti dobrega motocikla in malo boljšega avtomobila sta približno enaki, s tem, da bo na motorju sedel zelo izkušen motorist z občutkom za doziranje zavorne sile, v avtu pa lahko tudi stardec pohodi zavoro do konca, ostalo naredi ABS. Pri nižjih hitrostih je v nekoliko bolšem položaju motorist, pri zaviranju v visokih hitrostih pa vsekakor avtomobilist.