60evrov za 4 ure - recesija

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Točno tako. Kdo je podpisal takšno pogodbo s predsednikom uprave NLB? Sedanji predsednik nadzornega sveta? Ne.
Podpisal jo je nekdo, ki je pripadal levici in je danes svetovalec aktualnega predsednika vlade. In potem taisti predsednik vlade udriha po tej nagradi, hkrati pa je k sebi potegnil odgovorno osebo, ki je takšno pogodbo podpisala!!!

Zdaj več ne vem, v kateri državi sem.

1. [censored] land
2. [censored] land
3. Stupid land

V vse tri kategorije spadajo novinarji, ki tokrat začuda ne opravljajo svojega dela, saj so zahebali njim nazorsko bližnji levičarski oblastniki. Vsa silna kritika in pronicljivost novinarjev in profesorjev FDV v času Janševe vlade je sedaj zgodovina. Če bi se Janša šel takšne stvari bi ga strgali v vseh medijih, vsak dan znova. Oglašali bi se veleumi FDVja in pametovali itd.

V mnoge kategorije spadajo ovce, imenovane tudi državljani. Ti preprosto vidijo dejstvo (mio EUR nagrade) in pizdijo. Vzroki pa jih ne zanimajo. A si je Kramar SAM podpisal takšno pogodbo? Ne. Podpisnik je predsednik nadzornega sveta. Kdo je torej kriv?
Dajte malo razmišljat s svojimi možgani in vsaj poskusite ohraniti enaka merila pri vseh vladah.

Če jih ne boste vas bo tudi ta vlada po dolgem in širokem nategovala, le da boste to spoznali šele čez 4 ali več let.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
No ja, saj verjetno vsak, ki ima nekaj ščepcov razuma, ve kaj je ta farsa okoli javnih plač, katera se sedaj izvaja.

Ali ne?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.760
6.750
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Za razumevanje številk moraš najprej razlikovati med neto plačo, bruto plačo in bruto stroškom delodajalca.

Denar bo šel za prispevke. Iz njih pa bo (med drugim) plačana bolniška in porodniška tvoje žene.

Skratka, boriš se proti interesom tvoje žene.

Ja in kdo je pobral prispevke od mene in moje žene ko je 10 let plačevala za porodniško?! Saj vem da ti gre v nos da sva se odločila za otroka....
Če bi rekli 36 ur/90% bi bil tiho. Tako pa rečejo 36ur in 105%, dobiš pa 95% mi je navadno nategoavnje....
Naj potem poimenujejo Zakon o delnem subvencioniranju delodajalcev in ne delovnega časa.....

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ma Hanzi, kdo pa je rekel 105%? Oziroma katera budala bi mislila, da bi država to celo plačevala? Celo ta vlada ni tako neumna, da bi plačevala podjetjem, da bi le-ta delavce plačevala 5% več ko delajo 10% manj.

In ni mi jasno kaj mora dogajati človeku v glavi, da na to celo pomisli. In, da se človek pritožuje, ker je za 10% dela manj plačan le 5% manj je tudi malo nenavadno.

To, da sta se vidva odločila, da bosta imela otroka je vsekakor pohvalno. Vendar pritoževanje čez "cel svet" veliko pove o tebi/vama. Star slovenski pregovor pravi, da je vsak svoje sreče kovač.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.760
6.750
113
pri taščici
Kdo je rekel 105%?
Tisti ki je rekel 60 evrov! (in če bi delavec dobil vseh 60 evrov potem bi tisti ki imajo 3 evre brutto bil na boljšem). Pa ne mi prosim o netto-bruto in bruttobrutto
In sedaj vidim da je to namenjeno za nagade upravi in plačilo sejnin nadzornih svetov in ne tistim ki imajo 3evr brutto.
Res je vsak je svoje sreče kovač, midva jo že kujeva
wink-1.gif

V žurnalu je nasvet za brezposelne nosečnice:
Dobiš 4500 evrov subvencije, si na porodniški,potem delaš 4 ure na dan. Še malo me zjezi tole menedžiranje, pa jo pošljem v sp, bo vsaj lahko izstavila račun....

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Čimprej jo pošlji v s.p., potem si bo lahko sama določala višino plače in delovni čas.