1.2 tsi

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Moj glas gre tudi bencinarju, predelanem na plin. Če je pa brez turbine, pa še toliko boljše, vsaj glede pokvarljivosti. A se kaj ve, kako je z vzdržljivostjo teh turbin ? A je to tako kot turbo dizel al so kake druge fore ?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
1.2TSI baje vedno cuka ko je hladen.

Moj ni, mogoče je kasneje res prišel kak update elektronike.
confused-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
ksz

Človek bi mislil, da so dandanes avtomobili izpopolnjeni. Potem pa bereš na forumih,

- vlaga ga jebe
- mrzel avto cuka
- itd

pa te direkt mine. Ja pa peesda, če si kupiš NOV avto ga nima kaj jebat vlaga in take peechkareeje. Saj smo vendar v letu 2011!
Saj človek ne more verjeti, da si kupi nov avto za ne vem.. 15k eur, kar ni malo denarja, in te vlaga jebe. LOL
bonk.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
zadeva ne more bit izpopolnjena, če razvoj nonstop teče naprej. in ti mikro turbači so še precej sveža zadeva. jaz si ga za daljše obdobje 100% nebi upal vzet, če pa bi kupoval novega za recimo 3 leta, potem pa bi me mikalo

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.405
5.662
113
Še vsak k se je zaletu v nov model takoj k je vn pršu na trg se je zahebu!

Pa to lah rečem za renaultov 1,5DCi izpred cca 10 let.....sem ravno delal izpit takrat so mel 2 v avtošoli.....enga takoj ko je bil dosegljiv......drug je bil pa mal kasnej z novejšo "isto" mašino.......vozila sta se pa k dan pa noč! Druga poraba......isto prvi robat ko je bil mrzel....

Isto pri našem i30.......prva serija še iz Koreje......par napak popravljenih pod garancijo......kasnejši Poljski so bli BP....

Vsaka firma ma tko......kljub temu da avte prej preizkusjo na Antarktiki pa v puščavi itd.....oziroma kaki kr v laboratorijih kjer poustvarjo take pogoje....

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Zanimivo, da se pogovarjate v glavnem nelastniki. Polo 1.2 tsi, 105KM, po cca 11k km se je nehal zaganjati za nekaj sekund v obrate pri vzigu. Tankamo od novega 100oktanski bencin. Dela kot svicarska ura, poraba nikakva, na racun nizke teze avtomobila vecji del, leti pa kot sneta sekira za 1.2l masino. Upam vsakega do 140KM bencinarja, dizla izzvati...
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.405
5.662
113
Pa veš da smo mal zavistni zato ker mate VW
hysterical-1.gif

Kako
sprasujem se.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Jaz sem kupil 1.2 TSI dokaj hitro ko je prišel v Golfa pa se nisem nič zajebal, tako da ne sodi vseh avtomobilov po vaših korejskih polizdelkih.
bonk.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Pa veš da smo mal zavistni zato ker mate VW
hysterical-1.gif

Sej kaj drugega od nekoga, ki si nemore privoščiti več od 15 let stare Lantre za 300 eur. itak ni za pričakovat.
hysterical-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.405
5.662
113
Pa ne morš take legende prodajat no........to je ja za 25 let
evil.gif

Me zanima če bo po 15 letih tud 300eur vredno
hysterical-1.gif

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Ko sem ga jaz vzel za testno vožnjo so prve pol minute obrati nihali, padli so tudi na 500 rpm in narastli na 1500, avto je precej cukal...
Pri avtohiši so mi rekli, da je za ta motor normalno.

Drugače pa na kratko; pri umirjeni vožnji pije zelo malo, pri agresivni pa konjem primerno. Nisem pričakoval, da bo 105KM motor tako poskočen. Pa pohvale za menjalnik s šestimi prestavami.

No, naš (Polo) tega ne počne. Več.
evil.gif
Takoj prvi dan je sicer spuščal neke čudne zvoke - podobne vibracijam nepritrjene toplotne zaščite izpuha. Tudi start naslednji dan je bil identičen temu kar si opisal. Problem rešen na servisu v 15 minutah. Baje se je snela neka cevka + nadgradili so motorni softver.

@Hulio
Evo, sem šel v garažo pogledat - po cca. 6kkm je poraba 5,7 po BCju. Na porabi bi se dalo najbrž še kaj narediti, če bi bile za volanom malo bolj talentirane voznice.
evil.gif
Gre za približno 50%/50% primestno/mestno vožnjo. Tanka se 98 oz. 100 oktanc.

Rocco

Pripravnik
17. jan 2008
200
0
16
Ljubljana
kakšne pa so kaj izkušnje z Octavio Combi z 1.2 TSI motorji? Glede na težko kočijo je tak motorček malce prešvoh, al se motim?

Kamele0N

23. jul 2008
42.405
5.662
113
Ti delaj raje na turbini.......da jo ne bo talent pojedu
evil.gif

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Hja, res sem že razmišljal, da bi blo fajn to vsake tolk časa mal prepihat. Čeprav se z nakupovalnimi vozički res nerad vozim.
grims-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.831
113
Citat:
Uporabnik Rocco pravi:
kakšne pa so kaj izkušnje z Octavio Combi z 1.2 TSI motorji? Glede na težko kočijo je tak motorček malce prešvoh, al se motim?
Prej je bila 1.6 102KM in se je tudi dalo peljat. Ta 1.2TSI ima pa tudi navor in še več konjev, tako da v kolikor ne prehitevaš 10x na dan na regionalki bo dovolj. Pa tudi za to bila verjetno dovolj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Ko sem ga jaz vzel za testno vožnjo so prve pol minute obrati nihali, padli so tudi na 500 rpm in narastli na 1500, avto je precej cukal...
da to meni rece se poslovim najprej od dilerja, nato se od znamke. Se prej napisem grajo na prodajalca oziroma proizvajalca(to naj prejemnik doloci) in posljem uvozniku in proizvajalcu. Se prej pa bi sel se na eno testno voznjo in to voznjo in odgovor dilerja posnel in dal na YT

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.920
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
da to meni rece se poslovim najprej od dilerja, nato se od znamke. Se prej napisem grajo na prodajalca oziroma proizvajalca(to naj prejemnik doloci) in posljem uvozniku in proizvajalcu. Se prej pa bi sel se na eno testno voznjo in to voznjo in odgovor dilerja posnel in dal na YT

se grem stavit da niso rekli da je to normalno delovanje, ampak verjetno da je to možno v obdobju utekanja motorja ... resno dvomim da bi rekli da je normalno da avto cuka
hysterical-1.gif

hanza ti pa pač ... že v prvem stavku si povedal vse, tak da dalje brezveze da se spuščamo
smile-1.gif
tak se obnašajo zato ker se avti sami prodajajo ...