Žrtev radarja kranjskega redarstva

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.775
113
Citat:
Uporabnik Firing_Nukez pravi:
Jst s kranjskimi policisti nimam prav nobenih problemov. Zame se sploh ne zmenijo, jaz tudi ne zanje. Ko sem jih nazadnje srečal sem šel proti Torovem, tam sem potem pred cestninsko zmanjšal na omejitev, ker so merili, in si mislil dober dan gospodje policisti, evo me vzornega državljana, potem pa lepo gas do daske naprej do Kranja.

aja jst nism mislu na policaje ampak na folk na splošno
grin1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Slišal za enega tipa ki je nabral 130 pik in na tisoče € kazni
shocked-1.gif

Vsakodnevno se je večkrat fural tamo-vamo po tistih cestah...pa za radar ni vedel
crazy1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
shocked-1.gif

Vsakodnevno se je večkrat fural tamo-vamo po tistih cestah...pa za radar ni vedel
crazy1.gif
A zdej še komu ni jasno, zakaj pošiljajo kazni nekaj mesecev do skoraj enega leta po storjenem prekršku?

No pa saj v Ljubljani ni nič drugače. Tud tam pošiljajo z polletno zamudo.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
shocked-1.gif

crazy1.gif

Ojoj Ojoj Ojoj, upam da se je to kdo izmislil. Sicer pa
hysterical-1.gif

crazy1.gif

Jaz sem se pa včeraj odločal a nej obrnem al ne in kretenu ponudim ena očala, ker brez očitno ne vidi dobro. In to še ponoči, ko so luči v igri. EJ JEJ JEJ
Vse za varnost, madonca malo se že ponavljam.
bonk.gif

Čas da se malo kazni dvignejo, ker eni še vedno ne vidijo dobro. Aja ne, sej jih bomo ravnokar. Odlično. Sedaj se bo pa varno vozit po naših cestah. No evo, to sem čakal.

Brezveze.....

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Napisal in poslal zahtevek za sodno varstvo.......

Malo preskakuješ, najprej je pritožba, šele potem zahteva za sodno varstvo.
Motiš se!
ne-ne-1.gif

Redarji imajo že tako visoka pooblastila, da pritožbe ni, samo še zahtevek za sodno varstvo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
shocked-1.gif

crazy1.gif

Ojoj Ojoj Ojoj, upam da se je to kdo izmislil. Sicer pa
hysterical-1.gif
Sicer mislim da se jo tole nekdo izmislil, ampak četudi je res, tega tipa še zdaleč niso umaknili s ceste, ampak so ga naredili še bolj nevarnega. Se bo pa odlslej vozil brez izpita in z neregistriranim avtom.

Zdej je njemu čist vseeno, al dobi še kako piko več, al pa kakega jurja gor (itak ne bo plačal ker nima). Nima kaj več izgubiti. Zakaj bi pa plačal registracijo in zavarovanje, če mu zavarovalnica v nobenem primeru ne bo plačala škode?
Izgubi lahko samo tist, kateremu bo nekoč povzročil škodo, kajti izterjati jo bo težko, če ne nemogoče.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Napisal in poslal zahtevek za sodno varstvo.......

Malo preskakuješ, najprej je pritožba, šele potem zahteva za sodno varstvo.
Motiš se!
ne-ne-1.gif

Redarji imajo že tako visoka pooblastila, da pritožbe ni, samo še zahtevek za sodno varstvo.

OK, malo sem narobe napisal: najprej te morajo o prekršku obvestiti in ti dati možnost, da navadeš dejstva, šele potem seldi odločba. Tako recimo policaji počnejo.

ZP-1, 55. člen, 2 odstavek
Citat:
(2) Prekrškovni organ pred izdajo odločbe o prekršku kršitelja, ki se ob ugotovitvi ali obravnavanju prekrška ni mogel izjaviti o prekršku in ni mogel biti poučen o pravicah iz tega odstavka, pisno obvesti o prekršku in pouči, da se lahko pisno izjavi o dejstvih oziroma okoliščinah prekrška v roku petih dni od prejema obvestila ter da mora navesti vsa dejstva in dokaze v svojo korist, ker jih sicer v postopku ne bo več mogel uveljavljati.

In to velja tudi za mestne redarje ... Če tega ne storijo, je stvar končana, ker ti nsio dali prilike se branit. Če ne drugače, z odvetnikom na sodišču (itak ga bo država oz. občina na koncu plačala).

Po odločbi o prekršku je pa seveda takoj sodno varstvo ...

Nazadnje urejeno:

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Izgubi lahko samo tist, kateremu bo nekoč povzročil škodo, kajti izterjati jo bo težko, če ne nemogoče.

Ne pisat bedarij, ko smo že tukaj enkrat ugotovili, da to ni res.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Dobiš že kar s prve plačilni nalog, na katerem je obvestilo o višini kazni, slikovni material (kao dokaz) in stiskana položnica s katero lahko velikodušno plačaš globo.
Seveda je gor še pravni pouk, o možnosti vloge za pravno varstvo.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Kako redarji expresno delujejo, pove tudi tale prigoda.

Parkiral sem na avtobusnem postajališču in za hip skočil v trgovino po štruco kruha. Trgovka za pultom, ki je blizu okna me samo vpraša, če je tisto moj avto, ker ga slika mestni redar. Stečem ven, ampak že nikjer žive duše.
Čez dva tedna dobim plačilni nalog, na njem obrazložitev, položnica in slika. Na tej sliki se je pa lepo videlo, da je slikal moj avto kar med počasno vožnjo iz notranjosti njegovega avtomobila s ceste.
Torej lahko počnejo kar se jim zljubi in kadar koli se jim zljubi, če so v službi, v prostem času, kadarkoli - brez obvestila.

Evo, to so novodobni svobodnjaki, ki se jim reče mestni redarji.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Benady pravi:

Naj bi slo za nekega podjetnika, denar ima, isce kandidate za prevzem tock
smile-1.gif
Pol pa sploh ni problema, bo za par sto evrov že dobil kakega klošarja ali đankija, ki bo prevzel ves njegov dolg in točke. Sam se bo pa nemoteno vozil dalje.
Saj je tako, da če lastnik vozila izjavi, da je vozil nekdo drug, tisti drugi pa to prizna, dobi kazen drugi, ali ne?

A se spomnite od lani tistega đankija, ki je na sex linije zapravil olala ojrov in vse lepo priznal....Vzet mu pa ni od kje, ker nič nima :) , je blo na tv..

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:

No pol pa obrazloži, zakaj sorodniki žrtev tožijo za odškodnino direktno Mačka, a jim zavarovalnica ni (ali noče) poravnala vse škode?

In kaj misliš, koliko bi ti sorodniki iztožili in dobili v primeru, če bi bil Maček klošar brez premoženja in denarja? Bi potem, ko bi v zasebni tožbi sodišče naložilo Mačku plačilo xxxxx€ škode, pa ko to Maček nebi plačal (ker nima) bi namesto njega plačala zavarovalnica? Katera?
Kar z besedo na dan Zajbelj.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Dobiš že kar s prve plačilni nalog, na katerem je obvestilo o višini kazni, slikovni material (kao dokaz) in stiskana položnica s katero lahko velikodušno plačaš globo.
Seveda je gor še pravni pouk, o možnosti vloge za pravno varstvo.

Lej, po mojem mnenju to ni v skladu (in tista druga prigoda, ki si jo omenil, tudi ne) z ZP-1 in jaz bi se pritožil (zahteva za sodno varstvo in še daleč naprej, če je treba).

tajda111

Zelenc'
12. nov 2010
27
0
1
...zahteva za sodno varstvo... kam gre v bistvu oz. kje se obravnava ta pritožba in ali po eventualnem negativnem odgovoru plačaš celotno kazen ali imaš še vedno polovičko...
...še bolj pa me zanima mnenje kakšnega dobronamernega in podkovanega o ustreznosti postopka tega redarstva oz. ali zdrži kaznovanje za nazaj, ko še niso imeli dovoljenje od ministrstva ?
...torej ali plačati ali...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.571
2.617
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:

No pol pa obrazloži, zakaj sorodniki žrtev tožijo za odškodnino direktno Mačka, a jim zavarovalnica ni (ali noče) poravnala vse škode?

In kaj misliš, koliko bi ti sorodniki iztožili in dobili v primeru, če bi bil Maček klošar brez premoženja in denarja? Bi potem, ko bi v zasebni tožbi sodišče naložilo Mačku plačilo xxxxx€ škode, pa ko to Maček nebi plačal (ker nima) bi namesto njega plačala zavarovalnica? Katera?
Kar z besedo na dan Zajbelj.

Synthman - spet nekaj na pamet in spet mešaš jabolka in hruške.

1. preberi si: Zakon o obveznih zavarovanmjih v prometu

2. primer Maček - zavarovalnice je oškodovancem v primeru Maček palčal (predvidevam) točno tisto kar je po zakonu dolžn - škodo in odškodnino za poškodbe (žal so poškodbe bile tragične) - družine ponesrečenih pa Mačka CIVILNO tožijo za (spet predvidevam - in se opravičujem, da se mešam v tako tragično zadevo) duševne bolečine, izgubo itd. - to pa nima več nobene veze z avtomobilskim zavarovanjem

Edino kar se strinjam s tabo je, da imaš sranje in letanje, če ti voznik brez imetja ali z neregistriranim vozilom povzroči škodo, ki je nad ali izven avtomobilskega zavarovanja - ampak še enkrat - ta riziko imaš tudi če greš peš po parku/njivi in te NN vžge bo gobcu in ti zbije vse zobe - ostane ti samo možnost civilne tožbe - in če NN nima nič si boš protezo plačal sam. Na cesti ti pa vsaj nekaj krije zavarovalnica.