zloraba MasterCarda

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik shift pravi:
lej to kar si ti napisal pač ne gre.z tstim pinom ne bi nič rešil.tudi tega bi dobili in zlorabe bi se nadaljevale.ponavadi ko vdrejo v sistem trgovine ki hrani podatke kljub temu da jih ne bi smela dobijo tvojo komplet kartico.dodaj temu še pin pa bi dobili tudi to.
primerjati maestro in MC je nemogoče ker gre za povsem drug tip kartic in drug namen.če bi želel uporabljati MCna za dvig gotovine in plačevanje osebno v trgovinah potem le ta deluje na isti princip kot maestro-torej čip+pin
Ne razumeš.

Z 3D-Secure (Mastercard ga imenuje SecureCode) trgovec sploh ne vidi številke kartice, niti PIN.

Je pa res, da je to ogromno delo, prepričat trgovce, da preidejo na novi sistem (in brišejo že od prej shranjene številke - ne vem kako to sploh MC tolerira, koliko vem to MC strogo prepoveduje).

PS: O kakem kalkulatorju govorite? SecureCode je dodatno geslo, ki ga vtipkate v plačilni obrazec na spletni strani*: http://www.mastercard.us/support/securecode.html

* spletna stran je od banke, ne pa od trgovca, to je prednost

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Zanimiva tema. Jaz zadnje par dni ugotavljam, da imam pri plačevanju z MC na netu izredne težave, saj transakcija, kljub pozitivnemu stanju, ne gre skozi na Paypalu in še marsikje.

Dogaja se mi tudi, da se plačilo procesira, membership aktivira, čez par dni pa dobim vrnjena sredstva na račun in ukinitev članstva...

Igra banka pri kateri sem vzel MC kakšno vlogo?

LPM;

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
PS: O kakem kalkulatorju govorite? SecureCode je dodatno geslo, ki ga vtipkate v plačilni obrazec na spletni strani*: http://www.mastercard.us/support/securecode.html

Ja kak boš pa SecureCode dobil drugje kot s Digipassom?

Pri prvem tovrstnem plačilu se registriraš.

Je pa jeba, kar sem jaz pin pozabil, ker se to tako redko uporablja.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Sploh nisem vedel, da je možno karkoli brez PIN-a naredit na Maestru. Če ni treba je pa dovolj, da nekdo vzame denarnico, hitro slika kartice in gasa
crazy1.gif

Zato pa imam limit na MC 500€, na bančni pa celo samo 120€ na dan. Bo treba še tu vklopit SMS obveščanje, ker mi lahko nekdo vsak dan 120€ pobere, ker nonstop pa tudi ne odpiram e-banke
tongue-1.gif

koji [cenzura] mi je kartica s katero lahko plačam samo 120€?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Na NKBM ne deluje tako. Ko nekaj hočeš plačat ti napiše 8-mestni poziv, ki ga vpišeš v Digipass, potem še PIN od kartice in dobiš nazaj 8-mestno kodo, ki jo napišeš na internet in tak avtoriziraš plačilo.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Sploh nisem vedel, da je možno karkoli brez PIN-a naredit na Maestru. Če ni treba je pa dovolj, da nekdo vzame denarnico, hitro slika kartice in gasa
crazy1.gif

Zato pa imam limit na MC 500€, na bančni pa celo samo 120€ na dan. Bo treba še tu vklopit SMS obveščanje, ker mi lahko nekdo vsak dan 120€ pobere, ker nonstop pa tudi ne odpiram e-banke
tongue-1.gif

koji [cenzura] mi je kartica s katero lahko plačam samo 120€?

Kak je že ono ''za vse ostalo je Mastercard''
grin1.gif
Bančno (Maestro) uporabim samo ko grem na bankomat plačat položnice, sicer pa leži v denarnici.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Na NKBM ne deluje tako. Ko nekaj hočeš plačat ti napiše 8-mestni poziv, ki ga vpišeš v Digipass, potem še PIN od kartice in dobiš nazaj 8-mestno kodo, ki jo napišeš na internet in tak avtoriziraš plačilo.

SecureCode je SecureCode in deluje samo na en način
http://www.mastercard.us/support/securecode.html
Ti maš pa tist bedn kalkulator, ki ga moraš met s sabo, če češ kaj naredit. Neuporabo, ker bi ga vedno moral nosit s sabo. Kam hudiča naj ga pa dam. Za denarnico je predebel, torej useless. Bedniki zabiti NKBMovi pa kar vztrajajo (vem, ker mam na žalost od njih službeno kartico).

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Jaz mislim, da bodo tega človeka dobili, saj je nekaj šopingiral preko interneta (na straneh se je potrebno registrirat, recimo pokerstars, naredil je tudi digital call) in tudi dveh trogivnah v Sacramentu. Sej verjetno imajo podatke kam robo pošljejo.

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
ne bojo,sploh če človek ni iz EU ali USA.pri meni je kupoval letalske karte pa veš da moraš vpisati vse podatke ob nakupu.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.539
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Tudi preko Amazona gre brez PIN oz. čipa. Še za CSC me niso vprašali
rolleyes-1.gif
Amazon ima poseben dogovor, da ne potrebuje CVC številk.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:

SecureCode je SecureCode in deluje samo na en način
http://www.mastercard.us/support/securecode.html
Ti maš pa tist bedn kalkulator, ki ga moraš met s sabo, če češ kaj naredit. Neuporabo, ker bi ga vedno moral nosit s sabo. Kam hudiča naj ga pa dam. Za denarnico je predebel, torej useless. Bedniki zabiti NKBMovi pa kar vztrajajo (vem, ker mam na žalost od njih službeno kartico).

Ti pa maš res probleme v življenju
bonk.gif
A mobitel tudi doma puščaš ker je prevelik? Pa ključe od avta in greš raje peš?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.539
113
Hrvatje so to elegantno rešili z generatorjem kod, ki se ga namesti na mobitel.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ne bojo,sploh če človek ni iz EU ali USA.pri meni je kupoval letalske karte pa veš da moraš vpisati vse podatke ob nakupu.

A v USA ne preganjajo tega?
confused-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:

A v USA ne preganjajo tega?
confused-1.gif

pa saj sem napisal če ni iz EU ali USA ga ne bodo našli

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
A ti ga mas pa vedno s seboj?

Vedno ne. In še nisem imel situacije, ko bi ga potreboval. Če kaj kupim na internetu lahko to tudi doma naredim v miru, nekje v kafiču ne rabim nič tak nujno, da bi ga potreboval. Ko grem na pot za par dni pa je zraven (in sem ga v vseh letih mogoče 2x rabil).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Hrvatje so to elegantno rešili z generatorjem kod, ki se ga namesti na mobitel.

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/p8GiTnzwcyg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

No to je pa dobra rešitev, ne pa tisti blesavi kalkulatorček.