Živeti v Ljubljani ali se voziti vsak dan

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
...ksz

Se tudi pridružujem tistim, kateri so pristaši vožnje......še posebej če se voziš z službenim avtom na službene stroške in ko se vsedeš v avto ti prične tečt delovni čas
cheer.gif

Aliens

3700. registrirani uporabnik
18. jun 2008
314
2
18
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Hehehe, vidim, da ti je moj izračun dal orenk misliti. Je že tako, da če delaš v Lj, je daleč najbolje živeti v Lj ali bližnji okolici, gozda narava pa podobno je v nekaterih delih lj tako rekoč čez cesto. Vsak dan nekaj ur dodatne vožnje je izguba časa, delno se da sicer ublažiti s telefoniranjem med vožnjo, ampak to je pa to. In ja, človek v prostem času lahko visi pred tv če mu paše ali pa pač dela kaj drugega, ima pa IZBIRO, ni mu treba viseti v službi. Je seveda odvisno dosti od službe, če lahko delaš od doma, lokacija niti ni tako pomembna. Je pa res,d a imaš v Lj takorekoč vse, v kakem Velenju pa nič. razen kioska z dobrimi in pcoeni hamburgerji. Ni ga čez kamot!
O, dobrodošel v to temo
cheer.gif
.
Misliti mi nisi dal niti najmanj. Sem sam že vse prej temeljito premislil.
Zanimivo pa tole: dal si primer Velenja. Khm, moram reči, da na prvi pogled je bilo tudi meni to mesto precej čudno. Ko sem pa malce bolj spoznal, pa moram reči, da sem bil izredno pozitivno presenečen. Tako da, ti kar pojdi še kaj tja na hambije, pa si vzemi še malce dlje časa za ogled in boš morda presenečen.
Ima pa Velenje tudi nekaj precej negativnih stvari, ampak ok. S pravo izbiro lokacije se da stvari občutno izboljšat. Vsekakor pa tam ne bi rad šolal svojega otroka.

Pa pozdrav v prazno Ljubljano
tongue-1.gif
.

Ker sem že ravno iz Velenja, me zanima samo razlog na tvojo zadnjo trditev. Sam sem se šolal v Velenju skozi osnovno in srednjo šolo in moram reči, da sem se po obisku ustanov iz drugih koncev SLO vedno rad vračal v svoje prostore. Res je, v Velenju je veliko narodov iz drugih "temperamentnih" držav, kar sem vedno smatral za prednost. Ni ga boljšega kot jesti burek ali baklavo pri sošolcu! Takšen sladoled, ki ga je imel oče spet bivšega sošolca, ne dobiš nikjer drugje.
Za gimnazijo v Velenju ti opravičeno povem, da je ena boljših v Sloveniji.

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Tu, kjer sem trenutno, je precej polno.
grin1.gif
Ja, pač dal sem primer velenja, pri čemer je zanimivo, da je avtov s tistim smešnim grbom na tablici zelo veliko v lj čez teden. Zanimivo? Saj lahko dam primer tudi kake primorske vasice, če ti je lažje.

Meni se je pa naša tablica zdela vedno tak "fensi". Dobro, ampak to je okus posameznika
tongue-1.gif

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
ksz...

Ja pa saj če delaš na drugem koncu Ljubljane se pravtako voziš precej dolgo preden prideš v in iz službe...
Tako da velikokrat tudi to ni prednost.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Spet ena debata brez konca.
smile-1.gif

Kdor že od rojstva živi v mestu si pač ne prestavlja kako je življenje nekje izven mesta in mu to tudi ne paše. Kdor pa živi izven mesta pa pač gleda na vse to drugače. Zato pa smo različni in vsakemu paše svoje. Osebno živim izven Vrhnike in ne zamenam za življenje v Ljubljani. Res ni neke hude vožnje, ampak je zakon. Ko grem k dragi, ki ima eno študentsko sobo pa me vse mine. Res, da so mal slabša okna ampak un ubijalski promet me ubija. Zjutraj še okna ne moreš odpret, ker skoz nekaj brenči.
bonk.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Po ubitačnem delavniku mi niti na kraj pameti ne pride, da bi se še vozil domov..

Sicer pa je Ljubljana itak super.

ljubljančanodrojstva.press

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Hehehe, vidim, da ti je moj izračun dal orenk misliti. Je že tako, da če delaš v Lj, je daleč najbolje živeti v Lj ali bližnji okolici, gozda narava pa podobno je v nekaterih delih lj tako rekoč čez cesto. Vsak dan nekaj ur dodatne vožnje je izguba časa, delno se da sicer ublažiti s telefoniranjem med vožnjo, ampak to je pa to. In ja, človek v prostem času lahko visi pred tv če mu paše ali pa pač dela kaj drugega, ima pa IZBIRO, ni mu treba viseti v službi. Je seveda odvisno dosti od službe, če lahko delaš od doma, lokacija niti ni tako pomembna. Je pa res,d a imaš v Lj takorekoč vse, v kakem Velenju pa nič. razen kioska z dobrimi in pcoeni hamburgerji. Ni ga čez kamot!

jap štiber, strinjam se s tabo.
Sam poznam praktično vse zgodbe. No tako je - 25 let sem živel v Mengšu, ki je od moje službe v Ljubljani oddaljen točno 13km, kolikor sem se tudi vozil, kar lepo, vendar je treba upoštevati abnormalno gužvo v določenih urah. No in Mengeš ni ravno vele mesto ampak tako majhno luškano mestece, kakorkoli, sedaj živim v vukojebini, daleč stran od civilizacije, v vasi je vsega skupaj ene 10 hiš, skratka milina za ušesa dušo in še kaj...ampak za penzjonista, zame ne. Tam sva z drago dobro leto, pa že iščeva stanovanje nkeje na obrobju Ljubljane, da imam vse na roki, je v Ljubljani polno enih lepih kotičkov streljaj stran od narave in vseeno imaš zjutraj 10minut vožnje s kolesom do službe. Skratak luksusz. Vglavnem iz nekega predmestja na podeželje, še vedno raje živim v Ljubljani, je pa res, da smo si močno različni ampak mene v taki vasici ne boste dolgo videli, v naravo grem lahko tudi z 10minutno vožnjo, da moram pa po vsako škatlico čikov prevozit 5 km in še to gledati ob kateri uri, pa ne hvala
smile-1.gif

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Ljubljana, kaj je to? Z veseljem grem v Ljubljano vsake tolko- dvakrat letno, da vidim kako mi je fajn, da ne rabim živet v tisti gužvi v kaki stolpnici v Šiški. Sem si pofotkala tiste bloke, da mam motivacijo za lajf.
Kvaliteta življenja neprimerljivo slabša je tam, pa takointako bi se jaz tam zgubila, ker ne znam funkcionirat v gužvi, se ne znam grebst.
Mam pa rada mestno življenje, mestni utrip, saj sem doma v centru mesta, ampak tisto je pa too much. Jaz gledam tiste stolpnice z izbuljenimi očmi in ne morem verjamet kako je možno živet tam brez da bi doživljal čustvene frke.
Prednost pa je, če bi živela v Ljubljani, bi bili prihodki ful višji, pa recimo, če bi šel na koncert, se zapelješ in si tam, v središču vsega. No, kje boš pa parkiral, je pa druga zgodba, ampak saj se človek vsak znajde, pa če živi v malem ali velikem mestu.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
A je res vse slovenske turiste tok strah parkiranja v Ljubljani?? To mi ne bo nikoli jasno. Sošolci s faksa, so puščali avto v bežigradu in šli peš v center (pa ne žurat)... Zato, ker je težava s parkiranjem. Pa jebemu boga, nauči se parkirat, pa ne bo problem.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Tako ali tako je že dolgo znano, da zgodnje vstajanje škodi storilnosti ... Tudi zato je večina firm premaknila začetek šihta na kasneje, med 8 in 9 ...
Hm, tega res še nisem zasledil. A imaš morda kakšno raziskavo na to temo? Ker če je to res, bom izgleda moral kasneje začet vstajat
grin1.gif

Resnica je ravno obratna. Raziskave so pokazale, da je najbolj ustrezno iti spat in vstati, tako kot "kokoši". Torej ob 21. uri spat in ob 5. zjutraj vstat. Razlog je v tem, da se najbolj najbolj kakovosten spanec doseže ravno nekje med 21. in polnočjo.
Narava že ve, ljudje pa pač najemajo doktorje psihijatrije, da pridejo do istega zaključka, kot živali.
wink-1.gif

Ogo

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik ChickenBoy pravi:
Kdor že od rojstva živi v mestu si pač ne prestavlja kako je življenje nekje izven mesta in mu to tudi ne paše. Kdor pa živi izven mesta pa pač gleda na vse to drugače. Zato pa smo različni in vsakemu paše svoje. Osebno živim izven Vrhnike in ne zamenam za življenje v Ljubljani. Res ni neke hude vožnje, ampak je zakon. Ko grem k dragi, ki ima eno študentsko sobo pa me vse mine.
Res, da so mal slabša okna ampak un ubijalski promet me ubija. Zjutraj še okna ne moreš odpret, ker skoz nekaj brenči.
bonk.gif
Doma pa lepo zjutraj ptički, ponoči se mački gonijo, petelin se dere navsezgodaj... Pa ne mi rečt, da ste se navadli hurpa, ker se ga niste.

Se ne morem strinjati s tem. Sem 18 let živel na vasi kjer ptički pojejo in se mački gonijo
grin1.gif

Je pa res, da zaradi tega ker sem odrasel živeč v hiši si zdaj težko predstavljam, da bi celo življenje živel v stanovanju. Ampak če bi imel dobro zvočno izolirano stranovanje cca 100m2 bi tudi to šlo.
wink-1.gif
Opcija je tudi kaka vrstna hiša v bližnji okolici LJ.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ma jaz mislim, da večina ljudi tako močno pljuva v Ljubljani ker je niti ne pozna, niti ne pozna vseh prednosti, ki ti jih neko večje mesto prinese in podobnega in potem je samo tisti standard, jebeš beton in gužvo
rolleyes-1.gif
Ja ni ravno čisto tako, ker realno gledano je za neko večje mesto v Ljubljani še kar veliko zelenja, ogromno enih kotičkov kamor se lahko ljudje od stresnih služb lahko umaknejo, praktično cela Ljuljbana je obdana z naravo, do bližnjih hrobčkov in podobnega si oddaljen praktično streljaj, tako da so ti mnogi izleti oddaljeni res streljaj..mislim sej je gužva ampak kje je pa ni ko se vozite v službo in če le malo poznaš Ljubljano se marsikje tudi temu izogneš.
Ne vem no, vglavnem takoj ko najdem pameten flet v Ljubljani pičim iz vasi v mesto :D

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
355
83
Kras
www.mtl.si
Ne bom trdil nič glede kvalitete šol.

Stvar je le v temu. Sem večkrat v Velenju in sicer zraven enega lepega krožnega križišča. Oprosti, ampak minimalno na pol ure prinori mimo en čefur v spimpanem avtu, vse skupaj orenk cvili in potem na ravnini vsaj 100 km/h (pa prehodi za pešce na 100 m). Potem malce kriminalitete je vseeno več kot drugje. Pa še kaj bi se našlo. Se mi zdi vseeno malce too much, da bi ta male takemu prepuščal. Je v naši vukojebini vseeno malce mirneje.
Sicer pa zakon potka za sprehode okrog jezera, asfaltirana pot za rolanje do Šoštanja, kotalkališče, itd... Precej narave okrog, pa dobre ceste za užitke (Velenje-Polzela, cesta čez Sleme).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Tako ali tako je že dolgo znano, da zgodnje vstajanje škodi storilnosti ... Tudi zato je večina firm premaknila začetek šihta na kasneje, med 8 in 9 ...

Jaz pa mislim, da se je premik urnikov zgodil zato, ker ti, ki imajo vpliv na to nimajo drugega življenja kot služba in ker želijo svojim podrejenim preprečiti da bi poleg službe še kaj pošušmarili.

zjutrajsedanlovi.press
Seveda, še posebej, ker se je ta premik začel v najbolj "civiliziranih" in do ljudi prijaznih državah, recimo v skandinaviji. Tam so znani po tem, da j... delavce v glavo, ne?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Meni je super, da grem vsak dan igrat nogomet s prijatelji, da imamo vsak vikend kak "projekt" (veselice, turnirji, obujanje vaških običajev, pikniki...), da vem da če bom karkoli potreboval, da se lahko vedno zanesem na prijatelje, kolege, sosede, sovaščane itd. da mi bodo pomagali, da stopimo skupaj in veliko naredimo, da kogarkoli pozdravim, mi odzdravi z nasmeškom, da naredim dva koraka in sem v gozdu. da živim v okolju kjer ni kriminala itd itd itd
Živim v Lj, p z nekaj redkimi izjemami dobim isto ... No OK, nasmeškov je manj, pa do gozda nimam dva koraka ampak cca 150 metrov ... Namesto veselic je pa sobota zvečer v mestu ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Tako ali tako je že dolgo znano, da zgodnje vstajanje škodi storilnosti ... Tudi zato je večina firm premaknila začetek šihta na kasneje, med 8 in 9 ...
Hm, tega res še nisem zasledil. A imaš morda kakšno raziskavo na to temo? Ker če je to res, bom izgleda moral kasneje začet vstajat
grin1.gif

Resnica je ravno obratna. Raziskave so pokazale, da je najbolj ustrezno iti spat in vstati, tako kot "kokoši". Torej ob 21. uri spat in ob 5. zjutraj vstat. Razlog je v tem, da se najbolj najbolj kakovosten spanec doseže ravno nekje med 21. in polnočjo.
Narava že ve, ljudje pa pač najemajo doktorje psihijatrije, da pridejo do istega zaključka, kot živali.
wink-1.gif

Ogo
Ni res, storilnost je največja na šihtih 8-16.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ChickenBoy pravi: Osebno živim izven Vrhnike in ne zamenam za življenje v Ljubljani. Res ni neke hude vožnje, ampak je zakon.
Sem živel ene 5 km iz Vrhnike 6 mesecev. In se je tečno vozit vsako jutro 10 minut več, pa še popoldne recimo praktično vsak dan 1x, koliko stane taxi iz LJ do Vrhnike raje ne razmišljam (ja, le holem več kot 1 pivo spit zvečer je pač treba taxi), da b med malico skočil domov na kosilo (kar v Lj lahko), lahko pozabim ... Sem bil kar srečen, da sem šel nazaj v Lj ... Ni ga čez komot ...

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Sej kakor komu paše in se navadi, samo jest se pomoje ne bi mogel. Rabim kar mir za spanje in mi tisti šunder ne ustreza preveč. Mi je pa Ljubljana zelo všeč kakšno soboto dopoldne. Greš peš čez center in nikjer nobene gužve, avtov zelo malo in v miru pogledaš trgovine. Jest sm nasplošno tip človeka, ki ne maram preveč ljudi okoli sebe in me to dela živčnega. Meni samota v krogu ožjih prijateljev pomeni zelo veliko in ne bi mogel živeti v mestu ravno zaradi tega. Brezveze da se zdej poglabljamo v te zadeve. Vsakemu paše svoje in si naj tako tudi naredi.

Pa še v bloku ne bi mogel živet in upam, da mi nikoli ne bo treba. Ko stopiš na hodnik in se mešajo tiste vonjave od kuhanja in potem še kakšen starejši blok, ki ima nek svoj poseben vonj. Ja, razvajen sem!
grin1.gif