Živeti v Ljubljani ali se voziti vsak dan

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
355
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Pa tudi sicer je že dolgo jasno, da tako zgodnje vstajanje ni primerno za praktično nikogar in tudi storilnost takšnih ljudi načeloma ni najboljša ...
To pa ne bo držalo. Čisto odvisno od tega kateri tip človeka si. Jutranji ali večerni. Recimo mene zvečer takoj pobere (sem pa zjutraj kot rožica), kolega pa zjutraj do 10.00 in prve kave sploh funkcionirat ne more.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:Dobro, kaj se delaš neumnega zdaj, no!
crazy1.gif
A ti je treba vse lepooooooo in poooooocaaaaasiiii razllloooooziiiit. Veliko "Ljubljančanov" ne živi v Ljubljani od nekdaj ampak so se v Ljubljano preselili. Vsak tak Ljubljanski par ima z neko verjetnostjo p (p med [0, 0.7]) na podeželju vsaj eno hišo, večkrat pa tudi dve (ena njena, ena njegova). Čez vikend se pač gre ven. Zakaj pa ne?
Ne delam se neumnega. Samo mi ni jasno, ZAKAJ se gre ven, če je življenje v Ljubljani tako ultra super duper
confused-1.gif
.
Osebno nikoli ne bi šel iz nečesa kar je super duper v neko vukojebino, kjer je baje samo sranje
grims-1.gif
?
Morda zato, ker je Lj. super za čez teden, da si v par minutah v službi, čez vikend pa malo spremeniš klimo?
Ne boš verjel, ampak meni je v Lj. super, pa ne bi imel nič proti, če bi lahko vsak vikend s privat avionom skočil na svoj otok v polineziji ...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Se, se delaš neumnega. Če se pa ne delaš bi bilo vredno razmisliti o možnosti, da je to enostavno dejstvo.
smile-1.gif
Štima, štima, vse štima.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Da ne govorim o tem, da je mi zdi otroka iz postelje ob takih urah metat mučenje ...
Lool, vstajanje ob 5.00 je za otroka mučenje
grin1.gif
?
A sedaj mora otrok spati do 8-ih? Ali pa kar do 12.00. Najbolje mu kar tlakovati celo pot čez življenje.
evil.gif

Morda ga pa namesto ob 23.00 zato spraviš spat ob 20.00 in se otrok celo nauči reda.

Za vožnjo pa ne bom govoril. Zna biti pa res kar hudičeva za malega otroka, če imaš daleč za vozit.
Za mojo je mučenje. Pa je naučena reda - vsak dan hodi ob istem času spat ...
Tako ali tako je že dolgo znano, da zgodnje vstajanje škodi storilnosti ... Tudi zato je večina firm premaknila začetek šihta na kasneje, med 8 in 9 ...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
355
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Tako ali tako je že dolgo znano, da zgodnje vstajanje škodi storilnosti ... Tudi zato je večina firm premaknila začetek šihta na kasneje, med 8 in 9 ...
Hm, tega res še nisem zasledil. A imaš morda kakšno raziskavo na to temo? Ker če je to res, bom izgleda moral kasneje začet vstajat
grin1.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:Dobro, kaj se delaš neumnega zdaj, no!
crazy1.gif
A ti je treba vse lepooooooo in poooooocaaaaasiiii razllloooooziiiit. Veliko "Ljubljančanov" ne živi v Ljubljani od nekdaj ampak so se v Ljubljano preselili. Vsak tak Ljubljanski par ima z neko verjetnostjo p (p med [0, 0.7]) na podeželju vsaj eno hišo, večkrat pa tudi dve (ena njena, ena njegova). Čez vikend se pač gre ven. Zakaj pa ne?
Ne delam se neumnega. Samo mi ni jasno, ZAKAJ se gre ven, če je življenje v Ljubljani tako ultra super duper
confused-1.gif
.
Osebno nikoli ne bi šel iz nečesa kar je super duper v neko vukojebino, kjer je baje samo sranje
grims-1.gif
?

Meni je mesto načeloma zoprno, živim tu zato, ker imam svoje stanovanje, ki ga ne morem prodat, ker imam do službe 10 min peš in ker je vrtec cca. 100m pred službo. Vstanem ob 7:20, ob 8h je mali v vrtcu, jaz pa 5 čez 8 v službi. Ko se bo mali osamosvojil in šel na svoje bom definitivno šel nekam v sredino gozda, kjer v radiju nekaj km ne bo neobenega soseda.
Ti dam pa še en odgovor, zakaj je tako fino v Ljubljani. Ker si lahko anonimous, kar v vaseh in manjših krajih ne moreš biti. Meni se ne da pogovarjati s sosedni, ne zanimajo me lokalne čenče in na živce mi gre, da me stalo nekdo ogovarja. V Ljubljani pa nikogar ne zanima kaj jaz počnem, kam hodim, kdo sem in vse kar pride zraven...
Sicer pa kakor komu drago, jaz raje dobim konkretno manjšo plačo, kot, da se vsak dan vozim eno uro v službo in eno nazaj.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
355
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Ni zmanjkalo argumentov. Samo s provokatorji se ne ukvarjam.
10.gif
Jaz sem pa mislil, da debatiramo
redface-1.gif
. Se opravičujem za zmoto.

PS: Torej praviš, da le ni tako (in vse) slabo v vukojebinah
grims-1.gif
.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Hehehe, vidim, da ti je moj izračun dal orenk misliti. Je že tako, da če delaš v Lj, je daleč najbolje živeti v Lj ali bližnji okolici, gozda narava pa podobno je v nekaterih delih lj tako rekoč čez cesto. Vsak dan nekaj ur dodatne vožnje je izguba časa, delno se da sicer ublažiti s telefoniranjem med vožnjo, ampak to je pa to. In ja, človek v prostem času lahko visi pred tv če mu paše ali pa pač dela kaj drugega, ima pa IZBIRO, ni mu treba viseti v službi. Je seveda odvisno dosti od službe, če lahko delaš od doma, lokacija niti ni tako pomembna. Je pa res,d a imaš v Lj takorekoč vse, v kakem Velenju pa nič. razen kioska z dobrimi in pcoeni hamburgerji. Ni ga čez kamot!

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
355
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Hehehe, vidim, da ti je moj izračun dal orenk misliti. Je že tako, da če delaš v Lj, je daleč najbolje živeti v Lj ali bližnji okolici, gozda narava pa podobno je v nekaterih delih lj tako rekoč čez cesto. Vsak dan nekaj ur dodatne vožnje je izguba časa, delno se da sicer ublažiti s telefoniranjem med vožnjo, ampak to je pa to. In ja, človek v prostem času lahko visi pred tv če mu paše ali pa pač dela kaj drugega, ima pa IZBIRO, ni mu treba viseti v službi. Je seveda odvisno dosti od službe, če lahko delaš od doma, lokacija niti ni tako pomembna. Je pa res,d a imaš v Lj takorekoč vse, v kakem Velenju pa nič. razen kioska z dobrimi in pcoeni hamburgerji. Ni ga čez kamot!
O, dobrodošel v to temo
cheer.gif
.
Misliti mi nisi dal niti najmanj. Sem sam že vse prej temeljito premislil.
Zanimivo pa tole: dal si primer Velenja. Khm, moram reči, da na prvi pogled je bilo tudi meni to mesto precej čudno. Ko sem pa malce bolj spoznal, pa moram reči, da sem bil izredno pozitivno presenečen. Tako da, ti kar pojdi še kaj tja na hambije, pa si vzemi še malce dlje časa za ogled in boš morda presenečen.
Ima pa Velenje tudi nekaj precej negativnih stvari, ampak ok. S pravo izbiro lokacije se da stvari občutno izboljšat. Vsekakor pa tam ne bi rad šolal svojega otroka.

Pa pozdrav v prazno Ljubljano
tongue-1.gif
.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Tu, kjer sem trenutno, je precej polno.
grin1.gif
Ja, pač dal sem primer velenja, pri čemer je zanimivo, da je avtov s tistim smešnim grbom na tablici zelo veliko v lj čez teden. Zanimivo? Saj lahko dam primer tudi kake primorske vasice, če ti je lažje.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
še moje mišljenje, če dovolite:
grin1.gif

v srednjo šolo in na faks sem se vozil sem ter tja. najprej z busom, potem z lastnim prevozom. 4 leta. skratka - vsak dan po dobri dve uri v avtu, če sem šel z busom, slabe tri. poleti suffer zaradi vročine, pozimi včasih zjutraj nisem vedel, če bom sploh do LJ prišel.

predlani sem se odločil - I'm leaving, si našel majhno stanovanje v Mostah in se preselil. in ne zamenjam za noben denar. leto za mano je prišla še sestra, zdaj sva oba v LJ. ne zamenjava za noben denar.

vse imam pri roki, niti avta ne potrebujem, ker je LPP res do vrat (no, včasih priznam, da jih kolnem, ampak samo včasih). res, da me stanovanje košta malce več, kot vožnja (veliko razlike pa spet ni), ampak, to je udobje, ki se mi ga zdi vredno plačati.

včasih, ko grem s koncerta domov - pokličem taxi, pa sem v petih minutah doma. ne predstavljam si, da bi vse sfookan še vozil po naši vijugasti cestici - oz. enkrat sem nekaj podobnega naredil, pa nikoli več, ker sem zakinkal, zavil na levi pas in se za las izognil. skratka, biti v Ljubljani mi je popoln luksuz, z mojo sva si tudi enakega mnenja, da bova morda imela samo kakšno brunarico kje na severu ali ob obali in to je to.

meni, osebno, je Ljubljana zakon. grem rad domov, ampak samo da dam živčke na pašo. takle pač mamo.
smile-1.gif

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Pa tudi sicer je že dolgo jasno, da tako zgodnje vstajanje ni primerno za praktično nikogar in tudi storilnost takšnih ljudi načeloma ni najboljša ...
To pa ne bo držalo. Čisto odvisno od tega kateri tip človeka si. Jutranji ali večerni. Recimo mene zvečer takoj pobere (sem pa zjutraj kot rožica), kolega pa zjutraj do 10.00 in prve kave sploh funkcionirat ne more.
Jaz sem tud jutranja, če je treba vstanem ob 6h ali prej in čez 5 minut že funkcioniram na polno. Zvečer pa je čist druga štorja. Ponavad če kaj naredim je to do 19h potem pa ne morem več. Sploh prej je bilo tako, ko sem še hodila v Ljubljano v službo. Zdaj ko pa delam od doma pa je zadeva malo drugačna. Ponavadi vstanem okrog 7h, pozimi pa bom verjetno okrog 8h.

Sem pa prej, ko sem se še vozila v LJ vstajala ob 5:50, ob 6:20 sem štartala od doma in ob 7h sem že sedela v pisarni. Vsak dan sem naredila 100 km, mi je pa z leti pot začela počasi presedat. V Lj sem se vozila najprej v srednjo šolo potem na fax, sledila so 4 leta službe. Jaz jo imam dost. Nikoli pa nisem razmišljala, da bi se preselila v Ljubljano. Če bi se selila bi šla kvečjemu v London.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Tako ali tako je že dolgo znano, da zgodnje vstajanje škodi storilnosti ... Tudi zato je večina firm premaknila začetek šihta na kasneje, med 8 in 9 ...

Jaz pa mislim, da se je premik urnikov zgodil zato, ker ti, ki imajo vpliv na to nimajo drugega življenja kot služba in ker želijo svojim podrejenim preprečiti da bi poleg službe še kaj pošušmarili.

zjutrajsedanlovi.press

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Jaz se nebi nikoli preselil v Ljubljano. Sem živel tukaj 3 leta po pet dni in mi je močno presedla. Sedaj se 4 leta vozim v službo slabih 100 km vsak dan se pravi dobro uro in pol. Ta čas lahko razmišljam o tistih stvareh o katerih nekateri premišljate doma na kavču. Isti šmorn. Pa tudi če zguvim to uro in pol na dan zaradi tega ne bom umrl.
Ljubljana ni slaba. Veliko stvari se dogaja, služb je dovolj, plače so zadovoljive. Tudi prijateljev imam tukaj veliko, tako da so očitno tudi ljudje čisto OK. Me pa moti konstanten hrup in nekaterim tako opevana anonimnost.

Meni je super, da grem vsak dan igrat nogomet s prijatelji, da imamo vsak vikend kak "projekt" (veselice, turnirji, obujanje vaških običajev, pikniki...), da vem da če bom karkoli potreboval, da se lahko vedno zanesem na prijatelje, kolege, sosede, sovaščane itd. da mi bodo pomagali, da stopimo skupaj in veliko naredimo, da kogarkoli pozdravim, mi odzdravi z nasmeškom, da naredim dva koraka in sem v gozdu. da živim v okolju kjer ni kriminala itd itd itd
Vse to odtehta tisto bogo vožnjo in tiste tri opravljivce, ki jih tako ali tako nihče ne jemlje resno.

Tako da jaz sem pristaš vožnje.