Živeti v Ljubljani ali se voziti vsak dan

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Obstaja nekakšna cevka, ki jo vtakneš v cvetlično korito, enkrat tedensko naliješ vodo, potem pa sama dozira. Je moja letos odkrila to čudo.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
karantaka: verjetno to ja
smile-1.gif
čeprav ima vsak svoje način razmišljanja

je pa res da smo v drugačni situaciji in ne morem da ne bi hčerki privoščil dopusta oz. morja.......

kdaj bo vselitev??
smile-1.gif

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Ah če so otroc v igri je to čist drugo, pol ti verjamem zakaj ne. Praktično ti ne bi ostalo dost časa da bi bil z njimi.
Ja selitev, kaj pa vem ekrat drugo leto, konc leta, če bo vse pos reči. Pol pa sam še uživancija ... moped, turkizno morje ... aaaaaaaaa komej čakam.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Obstaja nekakšna cevka, ki jo vtakneš v cvetlično korito, enkrat tedensko naliješ vodo, potem pa sama dozira. Je moja letos odkrila to čudo.

uuu najs...to moram pol jest nabavit. Hvala!
cheer.gif

(enkrat so mi že pocrkale rože
uf-1.gif
)
jebat ga, kdo se pa spomni tist plevel zalivat...
uf-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.821
6.784
113
pri taščici
ksz
Nisem vsega bral, sem pa bežno preletel

Glede 100+km vožnje na šiht.
Nič nam še ni hudo dokler se tako daleč vozimo in da se nam to "splača".
Ste mogoče pomislili da bi si v Lj najeli stanovanje-sobo in obračunavali km? Sicer vem da je to kaznivo, ampak, meni se res ne zdi pametno (tako stroškovno kot ekološko) voziti 100km daleč.
Pa dajmo se potem voziti 1000km. se nam bo še bolj splačalo. Ajd razumem da delaš "na terenu" ampak da pa hodiš v neko pisarno 100km daleč se mi zdi pa neekonomično. (oziroma moaš biti za delodajalca hudičevo pomemben da ti da "dvojno" plačo v primerjavi s tistim ki bi prišel čez cesto.)
Potem pa jamrajo da so plače visoke in da plujemo v neko centralizacijo. Pa hudiča,saj sami podpiramo centralizacijo....
Ko bomo ukinili stroške prevoza bo zanimivo.....

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
950
91
28
Ljubljana
Sem 25 let živel v hiši in sem imel enkraten občutek, zelo pa so se mi smilili ljudje, ki so živeli v stolpnicah. Sedaj sem 5 let v bloku in moram reči, da so mi določene stvari prav OK.
- (tale je aktualna) v primeru, da nam odnese streho, ne bom bankrotiral, ker se bo strošek delil.
- imamo hišni svet, ki daje občutek, da se res lahko kaj pametnega postori (v trostanovanjski hiši staršev so sedaj trije lastniki in preden se bodo ti kaj dogovorili, se bo hiša podrla).
- ne bankrotiram za kurjavo (nakup olja/plina, drv, lahko predstavlja velik enkraten strošek)
- stanovanje v bloku bom lažje prodal, kot stanovanje v trostanovanjski hiši
...
Še moj pogled na tvoj pogled:
- ukvarjati s čudaškimi sosedi v vseh pogledih
Sosedje so vsepovsod (razen če si doma v gozdu), čudaške pa najdeš vsepovsod
- skrbeti, da preglasno ne prdnem v WC ob 22:01 ker bi to lahko kdo smatral za kršitev nočnega miru
Kakšne maš ti probleme ...
- prositi na kolenih za montažo split klime na balkonu
Pri meni tega problema ni bilo - sem montiral na zunanji del fasade
- loviti parkirišča sredi zime oziroma postavljati protitankovske ovire tja, kjer sem zjutraj kidal sneg
Ni problema. Ponavadi so avtomobili cel čas na parkingu in ko se zjutraj odpeljejo za njimi ostane čist parking.
aplauz.gif

- prenašati mulcev, ki razvijajo stikala ali zvonijo
Glede na to, da je pri nas večina penzionerjev to ni problem. Je pa verjetno jeba kje na Fužinah ipd.
- cvikati, kdaj bo zgornjemu sosedu popustila napeljava za vodo in zalila moje stanovanje
Zadeva je zelo zeloredka. V prejšnjem stanovanju se mi je to res zgodilo, vendar je sosed takoj uredil sanacijo. Ko se bo tebi zgodilo v hiši, vem s kom se boš moral dogovoriti.
- poslušati idiotov na hišnih sestankih
Slišiš res lahko marsikaj
- poslušati Cece iz sosednjega stanovanja
Nekateri hodijo na njene koncerte, meni pač ni treba.
cheer.gif

....
Še glede vožnje: imam 10 min do šihta s kolesom. Priceless.
zmaga.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
V bloku ne moreš nikoli z zagotovostjo vedeti ali vplivati na cel kup prej naštetih motečih dejavnikov. V hiši lahko.
Seveda vsak hvali svoje kljuse, prednosti in slabosti niso pridržane niti hiši, ne stanovanju.

Vsak po svojih zmožnostih in prioritetah. Nekomu hiša pomeni zelo veliko in se bo zanjo pripravljen odreči mnogim premičnim dobrinam, recimo dobrim avtomobilom itd. Nekomu pač ne.

Vsaj jaz imam raje stvari pod nadzorom in v hiši jih imam lažje kot v bloku. Tudi prilagajanja okolici je neprimerno manj.
Glede raznih stroškov zalivanja počenih cevi, porušenih streh ipd pa to: obstaja zavarovalnica. Pri nas doma še šip ne plačujemo. Ko mulc vrže nekaj v šipo (ja, to je žal že naredil) pokličemo agenta, zavarovalnica časti novo šipo.
Torej me takšni škodni primeri pretirano ne ganejo, še manj pa skrbijo.

So pa ljudje, ki varčujejo pri zavarovanju ali pa si ga ne morejo privoščiti. Bojim se, da je bilo v zadnjem neurju oškodovanih kar nekaj posameznikov brez ustreznih zavarovalnih polic. Neumno.