Zimske gume vs letne v mokrem...

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ja, takrat si mel 155 gumo, zdej mas pa 225.
grin1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Preverjeno gre z letnimi po snegu....po Lj brez problema.

Se strinjam,do zapadlega 1 cm snega še gre...probaj speljat na kakšnem poledenelem klančku pred semaforjem...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Sem mislil, da ga bodo ven zvlekli in pref....

Škoda ker ga niso Itak je bil verjetno kak čiča, ki je prepričan, da se tako malo vzi da se mu ne splača kupovati zimskih gum (Razen tisti dan no..ko ej imel nekaj nujnega
crazy1.gif
).

Na pslošno pa gelde testa....ne vem zakaj za vraga ne mroejo naredit ene korektne primerjave...enak avto, enaka feltna..enkrat zimska guma, potem letna...sploh nima veze kdo bo koga...se pa na taknačin zadeve pokažejo v pravi luči.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Katra je imela menjalnik pred motorjem in posledično premajhen pritisk na prednjo os. Je kar hitro zavrtela v prazno (vsaj GTLjka). Pa še iz prve je rado "metalo ven" zaradi tresljajev na razdrapani cesti...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.442
2.393
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:

Škoda ker ga niso Itak je bil verjetno kak čiča, ki je prepričan, da se tako malo vzi da se mu ne splača kupovati zimskih gum (Razen tisti dan no..ko ej imel nekaj nujnega
crazy1.gif
).

Na pslošno pa gelde testa....ne vem zakaj za vraga ne mroejo naredit ene korektne primerjave...enak avto, enaka feltna..enkrat zimska guma, potem letna...sploh nima veze kdo bo koga...se pa na taknačin zadeve pokažejo v pravi luči.

V vsaki resni avtoreviji je zraven referenčna letna guma. Razen na suhi cesti je v prednosti zimska.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
Zna biti, da je Hrošč res imel 155 gume, je že 23 let, kar je šel od hiše. Sem pa takoj po nakupu menjal gume za 195 spredaj in 205 zadaj. Še ni bilo problemov s homologacijami, he-he...
S Katrco sem pa pozimi res imel zimske gume gor, sem šel gledat stare slike. Neke kramparce, Savine.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:

crazy1.gif
).

V vsaki resni avtoreviji je zraven referenčna letna guma. Razen na suhi cesti je v prednosti zimska.
Ne, ni. Sploh veš, kaj je referenčna guma?

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Še en test na snegu. Iste gume, isti avto in primerjava FWD na zimskih vs. 4WD na letnih.

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Verjetno so se širine gum menjale z modeli in letniki. jaz sem imel spačka 435ccm, 18KM na katerem so bile gume 115/15, kater letnik je pa bil sem pa pozabil, je pa imel še 6V napeljavo in dinamo. Za sneg je bil zakon.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Po snegu je res šel kot tank.Če si pa dodal verige ,pa ni bilo klanca ,ki ga nebi speljal.
Se spomnim ,da smo se vozili 4 kom v Dijani na Soriško planino smučat z vso opremo in smučmi pod sedeži.Res ,da nikamor ni šel ampak pripeljal si pa se..