Brihte, tko bom reku
BMK, sam bom zadostil zakonu in potrebi po lastni varnosti in nataknil gor zimske pnevmatike. To pač sodi v strošek lastništva vozila.
Tisti ki pa si niste sposobni privoščiti takšnega strošak pa raje, kot je bilo že omenjeno, prodajte vozilo (ker si verjetno poleg gum ne morete privoščiti tudi drugih nujnih izdatkov povezanih z lastništvom vozila).
Pa prosim potem nikar ne jokcat po forumih in medijih v smislu je.be.na golazen cestarska, ki ni osušila cest in sem z letnimi gumami obtičal, sedaj pa mi moroni hočejo reševanje še zaračunati... ali pa WTF, cesta je bila suha, prikrivil sem v ovinek v senčni legi, tam pa mastna cesta in me je odšmirglal iz ovinka, avto pa skoraj totalka. Retardirana zavarovalnica mi noče izplačati kaska (jo bom takoj zamenjal) in se sklicuje na neprimerno opremljenost vozila, kar je pa še huje, zadaj vozeči retard je poklical smrkce in ti so me obtožili neprimerne hitrosti in meprimerno opremljenost vozila... koji nepravičen svet...
Samo tega ne, pa čeprav ste carji in boste s svojimi letnimi pnevmatikami sredi zime (ali pa sedajle= preplezali Grossglockner, Katchberg, Obertaueren, Vršič, Semering in ostale visokogorske prelaze. E, vsa čast vam!
BTW, prio sosedih ne pali jokcanje na neučinkovitost cestarjev... Če tam žandar reče "šne keten" jih boš nataknil ali pa se ne boš peljal naprej, ne pomaga prepričevanje o super-duper zmogljivih pnevmatikah in carjem vožnje za volanom...