trolA pri zasebnikih imajo tudi 50 dni dopusta?
trolA pri zasebnikih imajo tudi 50 dni dopusta?
Točno tako.Zdravniki (vsaj tisti, ki jih jaz poznam), bi zelo radi spremembe sistema, boljše pogoje ipd, ker počasi ne zdržijo več in se resno sprašujejo o smislu takšnega dela in žrtvovanju svojega zdravja za to.
Jaz recimo to dobro ločim, kar me moti je "dvoživka koncesionar" in sicer nekaj dela na koncesijo (kar se mu splača), ostalo pa na samoplačniško. Konkretno ima na koncesijo določeno storitev zasedeno za dve leti (ortoped recimo) naprej, ti pa ponudi samoplačniško v enem mesecu.Ali vi sploh ločite med naslednjimi pojmi:
- javno DRŽAVNO zdravstvo (to je v 95 % pri nas)
- javno ZASEBNO zdravstvo (koncesionarji, ki jih je ene par - in Levica ve kdo so!!!)
Storitve obojih zgodnjih dveh krije ZZZS s tem, da v zasebnih zdravstvenih zavodih, ki opravljajo storitve javnega zdravstva, se pri nabavah ne krade tako svinjsko - brez skrbi, da lastnik poskrbi za to - kot v državnih zdravstvenih zavodih.
Zato v zasebnih zdravstvenih zavodih seveda ostane denar za spodobne plače zaposlenih, plus dobiček lastniku - ne pa dobaviteljem zdravstvene opreme.
.
Po moje večini te osnove niso jasne.
Jaz recimo to dobro ločim,
Očitno ne ločiš.Konkretno ima na koncesijo določeno storitev zasedeno za dve leti (ortoped recimo) naprej, ti pa ponudi samoplačniško v enem mesecu.
"Dvoživka koncesionar" dela na koncesijo toliko, kot mu plača ZZZS.Jaz recimo to dobro ločim, kar me moti je "dvoživka koncesionar" in sicer nekaj dela na koncesijo (kar se mu splača), ostalo pa na samoplačniško. Konkretno ima na koncesijo določeno storitev zasedeno za dve leti (ortoped recimo) naprej, ti pa ponudi samoplačniško v enem mesecu.
Nimam težav z zasebnim javnim, ampak potem naj bo zgolj to,
Pa samoplačniško računa toliko, kot mu ZZZS plača za koncesijsko storitev, ali "malček" več?Problem tu je še vedno ZZZS, ki ima za vsak poseg letno kvoto. Tudi koncesionar ne sme opraviti več na koncesijo, kot dobi denarja, ker bo te posege opravljal brezplačno oz. sebi v škodo. Ker noben zasebnik ni tako nor, da bi to počel, so "prisiljeni" določene dejavnosti poriniti pod samoplačniške.
Če bi se pravila spremenila tako, da vsak (zasebnik ali državnik) naredita toliko, kolikor je mogoče, ZZZS pa vse plača, takrat se bomo pa končno znebili čakalnih vrst in dosegli jasno delitev zasebno-zasebno in javno-zasebno.
Ti plačaš več.Pa samoplačniško računa toliko, kot mu ZZZS plača za koncesijsko storitev, ali "malček" več?
Logično, da plačaš več.Pa samoplačniško računa toliko, kot mu ZZZS plača za koncesijsko storitev, ali "malček" več?
Velja za vse naslednje, ki so me citirali!Problem tu je še vedno ZZZS, ki ima za vsak poseg letno kvoto. Tudi koncesionar ne sme opraviti več na koncesijo, kot dobi denarja, ker bo te posege opravljal brezplačno oz. sebi v škodo. Ker noben zasebnik ni tako nor, da bi to počel, so "prisiljeni" določene dejavnosti poriniti pod samoplačniške.
Če bi se pravila spremenila tako, da vsak (zasebnik ali državnik) naredita toliko, kolikor je mogoče, ZZZS pa vse plača, takrat se bomo pa končno znebili čakalnih vrst in dosegli jasno delitev zasebno-zasebno in javno-zasebno.
Ko se bomo končno odločili, da ZZZS ni profitna ustanova, da torej njen cilj ni ustvarjanje dobička, ampak skrb za svoje “delničarje”, torej tiste, ki jih plačujemo, se bo pa kaj spremenilo. S kakšno klinčevo pravico ZZZS določi kvoto operacij za celo leto in ne glede na realizacijo od nje ne odstopi?Velja za vse naslednje, ki so me citirali!
Nima nobeno levičarstvo - jebalo vas levičarstvo - s tem veze, pa tudi nobene veze kdaj dobi plačano - v vsakem primeru takoj oz. en mesec po obpravljeni storitvi.
Če se ukinejo kvote za določen čas in se zadeve popucajo, vrst skoraj ne bo več in kvot v bistvu tudi ne rabimo, pač vsi ki vplačujejo, oz. so vplačevali, oz. za njih vplačujejo starši/zakonci imajo pravico do storitve čimprej, ali jo opravi "javni zdravstveni zavod s koncesijo" (konec koncev bi lahko tudi javni delali "za denar") ali pa zasebnik s koncesijo je čisto vseeno.
Nehigienično pa je, da ti koncesionar reče da nima termina, potem pa ti ponudi samoplačniško.
Pa še nekaj - kot pravi mosseero so nekateri postopki v "javnem" zdravstvu zelo preplačani in jih nekoncesionar niti slučajno ne more toliko kasirat.
Mr_Wolf jurek1973
Saj to je že začasno urejeno z Zakonom o nujnih ukrepih za zagotovitev stabilnosti zdravstvenega sistema (ZNUZSZS):Ko se bomo končno odločili, da ZZZS ni profitna ustanova, da torej njen cilj ni ustvarjanje dobička, ampak skrb za svoje “delničarje”, torej tiste, ki jih plačujemo, se bo pa kaj spremenilo. S kakšno klinčevo pravico ZZZS določi kvoto operacij za celo leto in ne glede na realizacijo od nje ne odstopi?
čakej, največji paradoks je pa to da država namenja denar nam zdravstvenim delavcem, da bi naredili več, mi to lahko, komot, v vsaki ustanovi je kader, ki trenutno rabi denar, zida hišo, kupuje avto... torej to ni problem. ampak če ti zzzs ne plača programa?! katera ustanova bo delala z minusom, dobro to itak vse skoraj v slo ampak vseeno. ampak 8. marec in podobni brezdelneži tega ne zanima
točno, ampak a ti misliš, da če zzzs ne plača programa, da mi nimamo dela al kako, bolnice so ravno tako polne decembra kot januarja, sedaj pa razmišljaj, govora je bilo o nadurnem delu, torej da op team dela namesto plačanih 8 ur, plačanih 14 ur, da rtg team dela MR preiskave tudi ob 2h zjutraj in ne le do 20hZdravstveni delavci so zaposleni direktno za državo. Dobijo plačano ne glede ali delo je ali ni, ali je narejeno ali ni, koliko ga je narejenega, itd. Se pravi čisto neodvisno od ZZZS.
A material je tudi tako plačan in nabavljan? Kako boš delal program, če na zalogi ni famoznih stentov?Zdravstveni delavci so zaposleni direktno za državo. Dobijo plačano ne glede ali delo je ali ni, ali je narejeno ali ni, koliko ga je narejenega, itd. Se pravi čisto neodvisno od ZZZS.