To seveda ne sme igrat nobene vloge. Njen problem.Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Pri sodbi pa verjetno niso upoštevali, da je imela tisti dan že kakih 50-70 pacientov in enostavno polno p... vsega.
To seveda ne sme igrat nobene vloge. Njen problem.Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Pri sodbi pa verjetno niso upoštevali, da je imela tisti dan že kakih 50-70 pacientov in enostavno polno p... vsega.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ne, ne sme past kvaliteta. Kar se mene tice zdravnikom ne oporekam preobremenjenosti, ampak to naj pac sijo z ministrstvom in zavarovalnico. Zaradi mene jih lahko v to prisilijontudi s stavko -raje vidim, da 10 dni ne delajo, pa potem normalono, kot pa da se vlece in vlece sranje.
Ampak ce delajo, pa morajo delat dovolj kvalitetno.
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Valda, zakaj bi sel v sluzbo, ce grem loh h dohtarju...?
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ce bi ap imela nujni primer v ambulanti, bi ga pa pac predala enemu od drugih zdravnikov v ZD. Saj ni tezko, rabis 15 sek telefonski klic v drugo ordinacijo pa minuto pocakat, da drugi zdravik pride (ker mora priti, ne more odkloniti, razen ce ima tudi sam nujni primer). In potem bi sla na teren. Bolje 3 min kasneje kot sploh ne.
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ne, ne sme past kvaliteta. Kar se mene tice zdravnikom ne oporekam preobremenjenosti, ampak to naj pac sijo z ministrstvom in zavarovalnico. Zaradi mene jih lahko v to prisilijontudi s stavko -raje vidim, da 10 dni ne delajo, pa potem normalono, kot pa da se vlece in vlece sranje.
Ok. Načeloma se s tabo strinjam. Zdaj mi pa samo en primer razloži, kako ga boš rešil.
Manjši ZD, kjer delajo 4 zdravniki v izmenah, torej sta dva na enkrat v službi, od tega eden na klic. Oba zdravnika sredi posega, morda eden sredi nujnega, sledi pa klic na 112. Kaj naj naredi ta? Štrajka? Naj tisti dan ne naroča rednih pacientov? Teh, ki jih imaš 1500-2500?
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ce bi ap imela nujni primer v ambulanti, bi ga pa pac predala enemu od drugih zdravnikov v ZD. Saj ni tezko, rabis 15 sek telefonski klic v drugo ordinacijo pa minuto pocakat, da drugi zdravik pride (ker mora priti, ne more odkloniti, razen ce ima tudi sam nujni primer). In potem bi sla na teren. Bolje 3 min kasneje kot sploh ne.
Ste vsi navalili kot svinje ja koruzo, kako bi prevekslali. Najbrž če bi že kdo drug vskakoval, pa pozabimo, da ne gre to tako, kot si tukaj predstavljate, kaj ne bi bilo bolj smisleno, da bi potem tisti šel na teren? Ona pa svoje podela? A se mora nujno narediti tako, da se vsak premakne za eno postajo kot v baseballu, ona iz ordinacije 1 na teren, nekdo drug iz ordinacije 2 v 1, pa bože mili, bog ne daj da vmes ne pride do situacije, ko mora nekdo iz ordinacije 3 skočiti v ordinacijo 2. Kot zajčki...
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ok. Načeloma se s tabo strinjam. Zdaj mi pa samo en primer razloži, kako ga boš rešil.
Manjši ZD, kjer delajo 4 zdravniki v izmenah, torej sta dva na enkrat v službi, od tega eden na klic. Oba zdravnika sredi posega, morda eden sredi nujnega, sledi pa klic na 112. Kaj naj naredi ta? Štrajka? Naj tisti dan ne naroča rednih pacientov? Teh, ki jih imaš 1500-2500?
Ta ki mor it ven, gre ven. Prostali reši tisti en nujni primer. Ostali pač počakajo.
In od naslednjega dne naprej naj vsi 4 štrajkajo (oz. v prenesenem pomenu vsi zdravniki) , doler ne bo imel ZD zadostnega št. zdravnikov.
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Valda, zakaj bi sel v sluzbo, ce grem loh h dohtarju...?
Ti se kar tolči po glavi ampak Snecer ima prav (pa se ne strinjam prav pogosto z njim).
Poleg tega, da so ordinacije prezasedene smo v EU tudi med zaposlenimi, ki največ koristijo bolniške.
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ta ki mor it ven, gre ven. Prostali reši tisti en nujni primer. Ostali pač počakajo.
In od naslednjega dne naprej naj vsi 4 štrajkajo (oz. v prenesenem pomenu vsi zdravniki) , doler ne bo imel ZD zadostnega št. zdravnikov.
Ne želi si tega. Lahko je govorit izza kavča. Ko boš bolan pa bo dohtar rekel - štrajkam, boš pa skakal do stropa.
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Slovenci oz. slo državljani so zelo bolehen narod, za 30% preveč se hodi k zdravniku in dela gužva pol pa gledamo kako ni denarja za tiste, ki res rabijo pomoč...