Zdaj je že Mariborčan?

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Vse štajerske emigrante zamenjamo za še enega Zokija. Bi šlo?
Izbrali bi manjše zlo.

štajerci se ne prodavajo
hysterical-1.gif

pozdrav.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Nisem Mariborčan, sem pa iz kraja, ki je par km oddaljen od MB pa me prav nič ne moti njegova majica. Meni je on car, da si jo je oblekel. In car bo tudi kak mariborski politik, ki bo kaj podobnega naredil v LJ. Na jetra pa mi grejo kvazi politiki, ki podpihujejo to nestrpnost med LJ in MB. Npr. Jerovšek na seji odbora za notranje zadeve. Tisti mariborčani, ki pa se tak hudo počutijo prizadete zaradi te majice pa naj pomislijo, da se pol mariborskih intelektualcev vsak dan vozi v LJ na delo.
Evo, sem rekel, da obstajajo normalni Štajerci. V bistvu jih poznam zelo veliko. Opažam pa, da so tisti najhujši cepci zbrani v Mb ali v okoliških hribih. Med njih prištevam uporabnike kot so Rekreativni kolesar (ok, vem da je iz Prlekije), Hepan, jurga,...
Nekaj lokalpatriotizma je vselej dobrodošlo, da pa te sovraštvo do vsega, kar je zahodno od Trojan, tako obremenjuje, je pa malo bedno.

p.s.: A ni Jankoviæ dobil kar precej glasov na Štajerskem koncu?

ti si ŠTAJERC z napako kakim mehkim Æ

pozdrav.gif

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Nisem Mariborčan, sem pa iz kraja, ki je par km oddaljen od MB pa me prav nič ne moti njegova majica. Meni je on car, da si jo je oblekel. In car bo tudi kak mariborski politik, ki bo kaj podobnega naredil v LJ. Na jetra pa mi grejo kvazi politiki, ki podpihujejo to nestrpnost med LJ in MB. Npr. Jerovšek na seji odbora za notranje zadeve. Tisti mariborčani, ki pa se tak hudo počutijo prizadete zaradi te majice pa naj pomislijo, da se pol mariborskih intelektualcev vsak dan vozi v LJ na delo.
Evo, sem rekel, da obstajajo normalni Štajerci. V bistvu jih poznam zelo veliko. Opažam pa, da so tisti najhujši cepci zbrani v Mb ali v okoliških hribih. Med njih prištevam uporabnike kot so Rekreativni kolesar (ok, vem da je iz Prlekije), Hepan, jurga,...
Nekaj lokalpatriotizma je vselej dobrodošlo, da pa te sovraštvo do vsega, kar je zahodno od Trojan, tako obremenjuje, je pa malo bedno.

p.s.: A ni Jankoviæ dobil kar precej glasov na Štajerskem koncu?

ti si ŠTAJERC z napako kakim mehkim Æ

pozdrav.gif

Upam, da nisi mene mislil, ker če si potem si me užalil

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Ali je napisano L'ubl'ana - se pravi z apostrofi, ali z majhnimi dvignjenimi črkami "j". Ker če so to črke "j" - ali lahko v kratkem pričakujemo obogatitev naše abecede s črkama "lj" in "nj".

Spodna tabela prikazuje le nekaj primerov anomalij, ki so bile Slovencem storjene po vsej sili, da bi se nadalevalo z balkanizacijo slovenščine in druge primere, ki jih v slovenskih narečjih ni najti, jih je pa srečamo v srbščini.

slovensko knjižno odklon iz korena sestava opomba
prenešen prenesen š → s denar ni prenesen, ampak prenešen
maček ni povozen, ampak povožen
trava ni pokosena, ampak pokošena
srnak srnjak n → nj srn-a srn-ak skače srna, ne srnja, ne srnjad,...
srnad srnjad n → nj srn-a srn-ad
valar valjar l → lj val val-ar valovati, ne, valjovati, ne valjovi,...
valati valjati l → lj val val-ati guma se vali, ne valji,...
zele zelje l → lj zel-eno zel-e zdravilna zel, ne zelj, ne zeljena..
kral kralj l → lj kral kral kralj; prevzeto iz srbščine
lažnivec lažnjivec n → nj laž laž-niv-ec ne lažnji preplah, ne lažnja identiteta
zvonenje zvonjenje n → nj zvon zvon-enje zvon zvoni, ne zvonji, ne zvonjovi,...
nedela nedelja l → lj del-o ne-del-a ni deljo, deljovni dan, ne deljamo,..
rastlinak rastlinjak l → lj rastlin-a rastlin-ak rastlina, ne rastlinja, ne rastlinjski,...
tovornak tovornjak n → nj tovor tovor-nak tovorni promet, ne tovornji promet,...
nadalno nadaljnje l,n → lj,nj del-eč na-dal-no tam deleč, ne dalječ, ne daljava,..
Višna gora Višnja gora n → nj viš-ina viš-na kraj zgrajen na višini, ne na višinji
vola volja l → lj vol-a vol-a svobodna vola, vol-itve, ne volj-itve
trne trnje n → nj trn trn-e Trnulčica, ne Trnjuljčica, ne Trnjovo
menati menjati n → nj men-a men-ati lunina mena, ne menja, menjiti se,...
zunajni zunanji j → nj zunaj zunaj-ni zunaj pada sneg, ne zunanj..
pregananje preganjanje n → nj gn-ati pre-g(a)n-anje daj preženi ga, ne preženji...
več vprašajn vprašanj j → nj praš-aj v-praš-ajn na koncu zapiši vprašaj, ne vprašanj..
spreobrnenje spreobrnjenje n → nj obrn-iti spre-obrn-enje zrezek obrnemo, ne obrnjemo,...
zakoreninena zakoreninjena n → nj koren-ina za-koren-inena odtrgaj korenino, ne koreninjo,...
spremenena spremenjena n → nj men-a s-pre-men-ena sprememba, ne spremenjba (m→n)...
naslonalo naslonjalo n → nj slon-eti na-slon-alo slonel je na ograji, ne slonjel...
zdravica zdravljica l → lj zdrav-je zdrav-ica zdravlje iz srbščine
tesnenje tesnjenje n → nj tes-(e)n tes-ne-nje tesno pri srcu, ne tesnjo, ne tesnjiti,...
vrinena vrinjena n → nj rin-iti v-rin-ena že spet rine po zemli, ne rinje...
sanati sanjati n → nj s(a)n san-ati v snu se mu je prikazala, ne v snju...
zmelejo zmeljejo l → lj m(e)l-eti z-mel-ejo orehi so zmleti, ne zmljeti,...
poselen poseljen l → lj sel-iti po-sel-en seliti se, ne seljiti, seljitve,...
postela postelja l → lj s-t(a)l-ati po-s-tel-a postlati, ne postljati, ne postljano
Brusel Bruselj l → lj Brusel Brusel ne Bruslju, Bruslja; celo Srbi Brisel...
okostnak okostnjak n → nj kost o-kost-nak kostni mozeg, ne kostnji, ne kostnjica
napolnen napolnjen n → nj poln-o na-poln-en vrečo napolnimo, ne napolnjimo,...
besednak besednjak n → nj besed-a besed-nak besedna , ne besednja zveza,...
nasledni naslednji n → nj sled-iti na-sled-ni naslednica, ne naslednjica

17. dec 2010
1.174
0
36
125
On se naj raje briga kako še bolj obrniti državo okoli prsta, kot pa da neslovenec vzhodni sloveniji soli pamet poštenim ljudem.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Zato je kot človek manj vreden? Al te boli to, da lahko kupi tebe in cel Maribor, če se mu sprdne?

Modi so ti skinili sporočilo, da še čuj nisi mogel reči.
hysterical-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Debeli ni niti Ljubljančan, niti Mariborčan, temveč seljak iz okolice Smedereva..

Njegova mama je slovenka, kot (verjetno) tudi tvoja. Torej si tudi ti srbenda?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Debeli ni niti Ljubljančan, niti Mariborčan, temveč seljak iz okolice Smedereva..

Njegova mama je slovenka, kot (verjetno) tudi tvoja. Torej si tudi ti srbenda?

Od kdaj se poreklo gleda samo po materi?

Je sin belke belec tudi če je črn (rumen, rdeč) kot noč?

Naj dodam, da mi dol visi kaj Zoki je, samo vseeno ne morem mimo neumnosti.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.075
6.264
113
blizu močvirne prestolnice
To je res, da nima veze iz kje prihaja, da pa lahko koga kupi pa je bosa, si pogledal koliko izgube ima iz meseca v mesec? Človek ni sposoben drugaga kot samo posli tako tako! Namesto da bi vam bili za zgled taki kot so Akrapovič, ....so vam taki kateri delajo vse na puf, to zna vsak, samo kdo bo vse to plačal!

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik patriot pravi:Spodna tabela prikazuje le nekaj primerov anomalij, ki so bile Slovencem storjene po vsej sili, da bi se nadalevalo z balkanizacijo slovenščine in druge primere, ki jih v slovenskih narečjih ni najti, jih je pa srečamo v srbščini.

Skratka ti bi rad, da bi vsi govorili, kot nekakšni kmetavzarji najhujši?

Dobr, da maš volo sanati, da bomo spet tkole govorl.

Na vsak narod, (ok razen severne Koreje) vplivajo sosednji jeziki. Ampak ti boš raje Don Kihot današnjega časa?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
To je res, da nima veze iz kje prihaja, da pa lahko koga kupi pa je bosa, si pogledal koliko izgube ima iz meseca v mesec? Človek ni sposoben drugaga kot samo posli tako tako! Namesto da bi vam bili za zgled taki kot so Akrapovič, ....so vam taki kateri delajo vse na puf, to zna vsak, samo kdo bo vse to plačal!

Predvidevam, da Jankoviæa oba poznava preko medijev. Res je, da sva se enkrat pogovarjala na Tromostovju, vendar sva se pogovarjala o nečem drugem.

Ne vem kakšne izgube ima niti ne vem koliko denarja ima na off shore računih. Ne vem kako posluje, vem pa samo to, da je človek marsikomu trn v peti, ker se čisto vsak kvazi desničar obregne v njegovo delo in način. Sedaj je Janša na oblasti, sodni mlini bi morali mleti ter Jankoviæa popolnoma zatreti v vsemu, bomo videli. Vem to, da bo Jankoviæ oreh ob katerem si bo Janša polomil zobe, če ne bo naredil neke zgodbe o uspeh v tem mandatu.

Problem je v tem, da bolj ko ga napadate (napadajo), večjo moč Jankoviæ pridobiva. Veseli me predvsem to, da obstaja človek, ki je marsikomu trn v peti. Tako vzdržujemo naravno ravnovesje čudakov v politiki.