Zastavite vprašanja, ki vas mučijo glede vinjet

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
A bejž no, a DARS bo propadel? Madona kakšna dobričina do DARSA bi bil ti rad na moj računu. Kaj pa, če bi ti tud men nakazal kakšnih 1000€, da nebi jaz propadel?
Nič nimam proti če tujci plačajo več kot mi, saj tud do zdaj vlagali niso nič v naše ceste, mi pač smo vlagali do zdaj. In najbrž sem jaz tud več vložu denarja v naše ceste kot ti.
Citat:
Pa a se ti ne zdi da že malo neumna vprašanja mi postavljaš kar se potnih stroškov tiče je mi je vseeno ker jih ne dobim nič (sem še študent)
A jaz postavljam neumna vprašanja okol potnih stroškov? Misliš, da potni stroški pri obračunavanju plač, storitev itd...niso pomembni?
In ali misliš bit ti študent večno?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Si jezen, ker se ne da dobit vinjete za vožnjo v obratno smer?
hysterical-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Pa model kaj je s tabo? Mam en predlog zate kupi si celoletno vinjeto pa se boš lahko vsak dan malo d*kal po avtocesti gor in dol pa jo boš še več kot izkoristil zamisli si da se lahko neomejeno voziš od kopra do lendave skoraj zastonj!
evil.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
noben ni omenil da je vinjeta pravična zadeva, je pa za večino najbolj primerna. ti pač, kot ponavadi, odstopaš od večine
smirk-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Ma ja njemu bi zdaj pasalo satelitsko cestninjenje ko pa bo prišlo tako daleč pa se bo spraševal zakaj mora za škatlo v avtomobilu plačati več kot pa je zdaj dal za letno vinjeto!
bonk.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Nisem bral tvojega komentarja o "pravičnosti"
Dejstvo je da je ta zakon o vinjetah krivičen in to orenk.
Vsi davkoplačevalci se imamo pravico vozit po naših cestah, saj jo skupaj in enako plačujemo. Torej zakaj bi morala bit potem uporaba le te, za nekoga cenejša, če pa enako prispevamo zanjo.
Z vinjeto plačujemo UPORABO ceste, ne pa ZAVAROVANJE.

Pri registraciji avta tudi placas nadomestilo za uporabo cest, a se tam tudi bunis zakaj je on pred tabo placal enako kot ti se pa vec vozi?
Ta sistem z vinjetami nas bo uporabnike na splosno manj stal kot bilokateri drugi sistem.Jaz sem zadovoljen, ce pa tebe boli samo to da se nekdo drug vec vozi in placa enako kot ti potem pa res ne vem kako ti naj pomagam...

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
razlogi ZAKAJ vinjete so bili že nekajkrat napisani na tabli, lahko pa jih ponovim še enkrat zate:
Nisi razumel!
Jaz SEM za vinjete, ampak za PRAVIČNE vinjete. Vinjete bi morale bit tudi Dvo/tro ali recimo vsaj 10dnevne po neki zmerni in resni ceni. Mogoče po ceni, kot je bila do zdaj cestnina. Ni jih tako malo, ki se na Avtocesto z določenim avtom spravijo samo 3x 4x na leto. In zakaj bi takšne ljudi odirali, tisti, ki pa redno vsak dan koristijo to cesto pa bodo enako plačevali. To je nekakšna donacija in donacije so obdavčene.Svinjarija.
Letna vinjeta bi morala TUDI veljat od dneva nakupa in ne za koledarsko leto. A zdaj bomo namesto na cestninski postaji pa na bencinskih pumpah vsakega prvega stali v vrstah za vinjete?
heh, saj letne vinjete bi bile lahko po 1€ in bi jih vsi kupili ter se nihče ne bi obremenjeval z nepoštenostjo sistema. razliko od prihodkov bi DARS pokril iz proračuna in v končni fazi bi bili še na slabšem, saj bi morali pokriti še prihodke od tranzitnega prometa.
zdaj upam da tudi razumeš, zakaj samo polletne in letne vinjete. če bi imeli npr. 10 dnevne vinjete po 9,5€, kot npr. avstrijci, bi tistih nekaj milijonov turistov, ki se vsako leto peljejo čez našo državo, plačalo precej manj za tranzit. ali z drugimi besedami: če bo en turist kupil polletno vinjeto za 35€, dva pa bosta šparala in se bosta peljala čez slovenijo po lokalnih cestah, bomo še vedno zaslužili več, kot pa če bi vsi trije kupili desetdnevno vinjeto po 9,5€. ker tisto razliko bi morali kriti iz proračuna, torej bi šlo to posredno tudi iz tvojega žepa.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Jaz SEM za vinjete, ampak za PRAVIČNE vinjete. Vinjete bi morale bit tudi Dvo/tro ali recimo vsaj 10dnevne po neki zmerni in resni ceni.

Ti si škrt pa tečn. Sama pravičnost te je.
priden.gif
Pa pejd v Stardecistan živet če ti kaj ne paše.

Aja jaz bom tudi z vinjeto plačal nekaj več kot drugače. Se bom pač potrudil pa jo izkoristil. Zarad 55EUR me ne bo konc.

Bolj me boli pavšal za ceste pri registraciji, ker se potem vozim po regionalkah ki so ko tobogani, z luknjami in neravnimi flikami da uničujem podvozje, feltne....

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
daj povej če slučajno že vodiš kampanjo za pacienta leta in je to le šala, ali si dejanso "special"?
Če maš 3 avte, verjetno nisi siromak. Ena celoletna vinjeta ti znese točno za en tank. Se ti na koncu leta pozna, če si tankal en kesl več ali enga manj? Verjetno ne. No če malo boljše premislim, si verjetno res tak nor da šteješ tankanje in ko izpolniš letno normo 4 tankov, parkiraš avto v garažo.

Ko bo enkrat za nekaj dni nehal pit, in se bo streznil, bo zgrožen ugotovil da pa le ima samo en avto
grin1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Evo mojih 5 centov:

Meni so smesni taki ljudje, ki se pizdijo cez vinjete in ostale pizdarije, ki nam olajsajo ali pri takih osebkih grenijo zivljenje, "da ni pravicno". Nevem a vam se noben slucajno ni povedal, da ZIVLJENJE NI PRAVICNO, cetudi se postavis na trepalnice, ko nikoli nebo.
Prej ko to dojames, lazje ti je v zivljenju
cheer.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ej, pi*zdaček nekateri, za razliko od tebe, pač ne uporabljamo Avtoceste samo zato ker nebi imeli kaj druzga delat kot se brezveze vozit sem pa ke.
In ja, jaz bom kupu celoletne vinjete in to za vse tri avte, saj mi druzga ne preostane... to pa pomeni, da bom jaz za enako uslugo plačal mnogo več kot ti. Upam, da se boš na ta račun kaj več privošču od mene.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Meni so smešni pa taki zajedalski ljudje, ki se šlepajo na račun drugih.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi:In ja, jaz bom kupu celoletne vinjete in to za vse tri avte, saj mi druzga ne preostane... to pa pomeni, da bom jaz za enako uslugo plačal mnogo več kot ti. Upam, da se boš na ta račun kaj več privošču od mene.
Usluga je BREZPLAČNA, storitev je pa proti plačilu.
tongue-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ti si škrt pa tečn. Sama pravičnost te je. Pa pejd v Stardecistan živet če ti kaj ne paše.
Ti si pa neumen. Samo zajedanje te je. Pejd v Ciganostan živet oni tud ne rabijo plčačevat vse kar dobijo. Oni celo avta ne rabijo registrirat, pa se vseglih vozijo.

Nazadnje urejeno:

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ker si že tako izobražen, pa povej zakaj tebe pridejo storitve ceneje kot mene!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Nekaj te ne razumem! To je tisti del da maš 3 avte in boš za vse tri kupil letno vinjeto kaj ti bojo 3 letne vinjete če se ne voziš veliko po avtocesti?
evil.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sej dars pri ABC kartici puši za letno vinjeto keša.

Vsi ti sistemi so dragi za vzpostavit in vzdrževat, računalničarji smo dragi.
tongue-1.gif
Sem bil pristaš satelistskega cestninjenja, zdaj se mi pa ne zdi več smiselno ob tej ceni letne vinjete.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Nekaj te ne razumem! To je tisti del da maš 3 avte in boš za vse tri kupil letno vinjeto kaj ti bojo 3 letne vinjete če se ne voziš veliko po avtocesti? Kupi 1 pa boš 110 ojrov privarčeval!
Vsak avto je namenjen določeni dejavnosti/uporabnosti.