Zastavite vprašanja, ki vas mučijo glede vinjet

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Vrsho pravi:
Predvidevam, da bo cena pri satelitskem cestinjenju vezana na prevožen kilometer. Zelo težko je pa predvidevati kakšna bo ta cena.
Torej kak lahko kdo potem trdi, da bo bolj "poštena" ?
Hecno, res.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Pa ja ne boš reku, da nisi za pošteno plačevanje storitev in uslug, ali pač...
Vprašaj uporabnike dial-upa, kak navdušeni so nad njihovim poštenim zaračunavanjem.
Pa delaj to z razdalje, ker je nevarnost, da ti kateri grlo prereže.

A davke tudi pošteno zaračunavajo ? Kaj pa malico ? A plačaš manj, če 15% hrane pustiš ? Naenkrat je pri avtocesti najbolj pomebno, da je "pošteno". Če pa itak vemo, da je nateg, kak koli bodo obračali.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik stein pravi: Naenkrat je pri avtocesti najbolj pomebno, da je "pošteno". Če pa itak vemo, da je nateg, kak koli bodo obračali.
Dobro napisano. Le da jo v primeru trenutne rešitve v povprečju najbolje odnese povprečen Slovenec, saj AC ''preveč'' plača tranzit.
aplauz.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Jaz nisem tuji špediter. Zakaj bi moral potem jaz plačevat špedicijo?
Tvoj problem komu si se ti prej pizdil.
Povej zakaj pa nebi smel jamrat za teh par ojrov? Jih moram zaslužit. Sem jaz tebi mogoče boter, da sem te dolžen zalagat z svojim denarjem, da se boš lahko ti vozil kolkar se boš hotel? Kaj ko bi ti meni plačal elektriko, vodo, telefon itd...
Mi ne smemo jamrat, ti si pa lahko jamral prej, ker nisi imel vinjete in si dejansko moral plačat cesto pošteno in toliko kot si jo nucal?
Jasno, ti raje z mojim ku*cem po koprivah mlatiš. Stroške rad deliš z drugim, koristi pa ne preveč. Knede...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Špedicija že od nekdaj plačuje sama prehodi čez državo se bodo pač bolj plačali! Te ojre mora vsak zaslužiti blagor tistemu ki jih pobere na cesti! Ti mene sigurno ne zalagaš z denarjem in me tudi nikoli ne boš plačal boš samo uporabo avtoceste tako kot sedaj plačaš cestno takso ob podaljšanju registracije (če imaš vozilo)! Ne tvojih oložnic jaz ne bi plačeval (mam svojih dovolj) Zakaj ti misliš da boš meni plačal mojo uporabo avtoceste (če mi boš kupil vinjeto mi pošlji pm pa ti dam naslov) Jamral sem lahko samo sebi in nikomur drugemu žal! Plačal sem jo več kot pa mi bilo treba ker imamo drago gradnjo (tu pa ni več moj problem) Ne tut s tvojim organom nikjer ne mlatim, ker imam svojega
evil.gif
(v koprive pa ga tut ne tiščim tako da ne vem)? Tut stroške si ne delim z nobenim imam pač svoje obveznosti, ki jih poravnam sam!
Upam da sem ti odgovoril po vrsti in nisem izpustil nobenega vprašanja če pa sem ga me prosim opozoti pa ti z veseljem odgovorim!
cheer.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Nisem bral tvojega komentarja o "pravičnosti"
Dejstvo je da je ta zakon o vinjetah krivičen in to orenk.
Vsi davkoplačevalci se imamo pravico vozit po naših cestah, saj jo skupaj in enako plačujemo. Torej zakaj bi morala bit potem uporaba le te, za nekoga cenejša, če pa enako prispevamo zanjo.
Z vinjeto plačujemo UPORABO ceste, ne pa ZAVAROVANJE.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Saj plačaš standardno uporabo cest (navadnih) avtocesta je pa luksuz! Kot davkoplačevalcu ti nobeden ne jemlje pravice da uporabljaš ceste a ti je kdo to pravico vzel

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Odgovoru si na vse, ampak na vse si odgovoru napačno. Prispodobe pa itak nisi zastopu.
Tako je, plačujemo uporabo ceste, zakaj bova potem midva plačala isto vsoto denarja za to, ker bom jaz npr. to cesto uporabil 10x ti pa 100krat?
Ko greš ti k frizerju moraš plačat za vsako novo frizuro posebej, al maš tud povšalno ceno za vse leto?
Stavim, da boš zdaj reku, da ne hodiš k frizerju, al te mama striže, al pa si plešast itd...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
In zakaj se ta luksuz nebi smel plačevat po dejanski uporabi?
Če bi šel ti v luksuzen hotel na večerjo, a misliš, da nebi plačal vsake luksuzne večerje posebej?
A hočeš reč, da se naše "luksuzne" ceste gradijo samo z cestninami? Misliš, da ostali davkoplačevalci, ki se morda sploh ne vozijo po AC, ne dajo nič zraven?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Da začnem odzadaj naprej! Ja sem strižem hodi vedno ista frizerka k meni na dom in me obdela po glavi pa ja imam pavšalno ceno prej je bila koz 1000 zdaj je pa 5 ojrov vedno se samo strižem in ne kompiciram! Ker tudi 10x ko se pelješ povzročiš na cesti eno škodo in tako jo povzročama oba le da jo oba plačama isto! Kako moreš reči da sem na vse odgovoril narobe mi mogoče plačuješ položnice, s tvojim organom maham po korpivah mi kupuješ vinjeto mislim da si me zamenjal se mi zdi da ne morem bit tvoj sin!
bonk.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Hja, odgovore, ki povedo, da je z vinjetami tako kot je, si napisal, ampak te odgovore več ali manj že vsi poznamo. Bolj bi nas zanimalo ZAKAJ je tako kot je. Ker to je nepošteno pobiranje denarja od tistih, ki se malo vozijo po AC in doniranje tistim, ki se veliko vozijo po AC.
Edino pošteno cestninjenje bi bilo satelitsko cestninjenje ali pa obvezna ABC kartica za vse.
razlogi ZAKAJ vinjete so bili že nekajkrat napisani na tabli, lahko pa jih ponovim še enkrat zate:
država bi se morala zavzemati, da bi se čim več prometa odvijalo po AC, ki je to najhitrejši, najvarneši ter (pod določenimi pogoji) tudi najekološki način vožnje od točke A do B. poled tega se s tem razbremenijo vzporedne ceste. uporabiti bi morala rešitve, ki ne povzročajo umetnih zastojev (na cestninskih postajah), niti niso drage (gradnja in vzdrževanje cestninskih postaj, razvoj satelitskega sistema, postavitev ustrezne infrastrukture, nabava opreme, ...)
s tega stališča so vinjete najboljša rešitev. seveda se najde peščica uporabnikov, ki jim ta sistem ne ustreza, ampak ta sistem je namenjen reševanju težav z vsakodnevnimi uporabniki, ki predstavljajo veliko večino prometa na AC.
sicer pa, ali kdo ve, koliko stanejo npr. GPS škatlice za satelitsko cestninjenje, ki je v uporabi v nemčiji? da ne bodo pri nas (po vzoru ABC škatlic) nabili njihovo ceno v višini (pol)letne vinjete

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Vrsho pravi:
Drugače pa podpiram satelitski sistem cestninjenja in upam, da bo čimprej uveden. Le tako bo namreč pravično zaračunana cestnina.
Samo to je populizem leta.
zmaga.gif

Pravica je v tem, da trenutno 40 tonski šlepar plača 4x ceno 125ccm motorja.
rolleyes-1.gif

Kilograme motorja bo dopisal kakšni lastnik.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48

sicer pa, ali kdo ve, koliko stanejo npr. GPS škatlice za satelitsko cestninjenje, ki je v uporabi v nemčiji? da ne bodo pri nas (po vzoru ABC škatlic) nabili njihovo ceno v višini (pol)letne vinjete

[/QUOTE]

stanejo?NIC, placas samo montazo ki stane tam od 150-300 EUR, odvisno od vozila v katerega se vgrajuje.Aparat imas v najemu zastonj, ce ga nehas uporabljat ga moras vrnit.Enako je v Avstriji kjer GO-Box placas 5 EUR-v bistvu placas samo strosek obdelave podatkov.Ko gre baterija proti koncu te sami poklicejo da ga brezplacno zamenjas.....dvomim da bi pri nas bilo kaj brezplacno
crazy1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
BREZPLAČNO!
hysterical-1.gif
s to besedo si me nasmejal zdaj tega pri nas verjetno ne bomo dočakali!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
razlogi ZAKAJ vinjete so bili že nekajkrat napisani na tabli, lahko pa jih ponovim še enkrat zate:
Nisi razumel!
Jaz SEM za vinjete, ampak za PRAVIČNE vinjete. Vinjete bi morale bit tudi Dvo/tro ali recimo vsaj 10dnevne po neki zmerni in resni ceni. Mogoče po ceni, kot je bila do zdaj cestnina. Ni jih tako malo, ki se na Avtocesto z določenim avtom spravijo samo 3x 4x na leto. In zakaj bi takšne ljudi odirali, tisti, ki pa redno vsak dan koristijo to cesto pa bodo enako plačevali. To je nekakšna donacija in donacije so obdavčene.Svinjarija.
Letna vinjeta bi morala TUDI veljat od dneva nakupa in ne za koledarsko leto. A zdaj bomo namesto na cestninski postaji pa na bencinskih pumpah vsakega prvega stali v vrstah za vinjete?

Nazadnje urejeno:

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
In ti tvoji frizerki plačaš povšalno ceno na začetku leta in potem ni važno kolikokrat se strižeš? Blabla...
In ker si že pristaš pavšala. A se potem tudi strinjaš, da bi se tudi potni stroški obračunavali povšalno in vsem enako?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Ne ne bomo vsakega prvega vsi stali v vrstah za vinjete saj je ne bomo vsi rabili takoj 1 januarja! Kar se tiče vinjet za 10 dni al pa mesec če bi uvedli to ne bi mogla bi vinjeta za celo leto 55 ojrov ker pol bi bila 10 dnevna 5 ojrov al pa manj in s tako ceno bi DARS propadel, ker bi vsi tako cel tranzit, ki dela samo škodo in taki kot si ti kupili 10 dnevno tak pa bo večina ljudi kupila letno ki je cenovno bolj ugodna! Kar se frizerke tiče mi je vseeno kaj si misliš! Pa a se ti ne zdi da že malo neumna vprašanja mi postavljaš kar se potnih stroškov tiče je mi je vseeno ker jih ne dobim nič (sem še študent)
evil.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
daj povej če slučajno že vodiš kampanjo za pacienta leta in je to le šala, ali si dejanso "special"?
Če maš 3 avte, verjetno nisi siromak. Ena celoletna vinjeta ti znese točno za en tank. Se ti na koncu leta pozna, če si tankal en kesl več ali enga manj? Verjetno ne. No če malo boljše premislim, si verjetno res tak nor da šteješ tankanje in ko izpolniš letno normo 4 tankov, parkiraš avto v garažo.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Pacient si ti.
Kaj te briga, če imam jaz tri avte? Vse sem moral plačat in to vsakega posebej, ne tako kot bi blo po tvoji bolni logiki "pametno", da bi plačal samo enega, ali povšal in imel pol tri. Vozim pa lahko samo enega na enkrat. In če imam jaz več denarja kot ti, to ne pomeni, da sem dolžan tebe subvencionirat. In če tvoj sosed ni tak siromak kot ti, to ne pomeni da ti je dolžan kruh kupovat, ali pač...Če si ti pripravljen delit stroške z mano, zakaj potem nisi pripravljen delit še profita? Jasno, teb in tebi podobim gre to na roke, ker ne boste na strani prikrajšanih.
Pismo, zdej al ste res taka teleta al pa samo nočeš priznat da to ni pravično. Menda je kakšna razlika al greš ti enkrat na enak dopust al pa 10krat in to bi moralo bit vsem normalno raščenim ljudem logično, da se cena dviga s številom dopustov in uslug.
Porkamadona kakšni bebci.....

Nazadnje urejeno: