Zastavite vprašanja, ki vas mučijo glede vinjet

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Mene zanima kako bo z nakupom vinjet sredi leta ... Letna vinjeta je vezana na koledarsko leto, če sem prav razumel, in stane 55€.

Torej bo takoj po prvem januarju potrebno it v nabavo nove vinjete.

Kaj pa če se odločimo šele marca meseca, da jo potrebujemo? Jo bomo plačali še vedno 55€?

Torej bo cena vinjete od 1.1. do 1.6 55€, od 1.6 do 31.12 pa 35€?

Lp

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
In kolko pol ti misliš da bi stala letna če bi jo kupil od marca naprej (bi ti veljala samo 9 mesecev) VErjetno bi jo dobil s popustom!
bonk.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Če imamo švicarski model! A jodlarska vinjeta če kupiš marca velja do marca naslednje leto?
Kak pa pol bi lahko blo če ti npr. se sesuje sprednja šipa a če dokažeš da si imel letno se pol lahko do konca leta brez vinjete voziš (ker si jo že kupil) a da ne rabiš še ene?
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.275
4.098
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ja zakaj pa ne morejo nardit vinjete kot v avstriji - veljajo leto dni od nakupa?

ne-ne-1.gif

Velja od 12 meseca v prejšnem letu pa do konca 1 meseca v prihajajočem letu.

Če pa jo kupiš Julija pa je tvoj problem če ti bo veljela 1/2leta
uf-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:Ne mi primerjat z ADSL-om. Tam si namreč začetno investicijo v celoti SAM nosil in potem pač plačaš toliko kot rabiš.
Eh ?
Priklop : 0 €
Mesečna cena: 30 €, ne glede kolko rabiš.

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
No nekaj odgovorov:
-vinjeta bo potrebna na avtocestah in hitrih cestah, ki so v upravljanju DARS-a
-vinjeto bodo potrebovala vozila do največje dovoljene mase 3,5 t, ne glede na prikolico, ki jo mogoče vleče,
-letna vinjeta bo veljala od 1.12. do 31.1. naslednje leto, kar pomeni 14 mesecev
-polletna vinjeta bo veljala 6 mesecev od dneva nakupa, tukaj se bo podobno kot pri avstrijskih preluknjal datum veljavnosti,
-za motoriste bo tudi 6 mesečna vinjeta
-tudi policijska in gasilska vozila bodo potrebovala vinjeto,
-vinjeta ne bo prenosljiva,
-lastniki ABC kartic morajo izpolniti vlogo za vrnitev denarja in neamortizirane vrednosti kartice in priporočeno poslati na DARS ali pa se oglasiti na avtocestni bazi, v Ljubljani je to na Brdu), vrnitev bo možna do konca leta 2009
-kazni za neuporabo vinjete bodo od 500 do 1200 EUR,
-predor Karavanke se bo plačeval normalno kot doslej: 6,5 EUR za vozila do 3,5t.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Hja, odgovore, ki povedo, da je z vinjetami tako kot je, si napisal, ampak te odgovore več ali manj že vsi poznamo. Bolj bi nas zanimalo ZAKAJ je tako kot je. Ker to je nepošteno pobiranje denarja od tistih, ki se malo vozijo po AC in doniranje tistim, ki se veliko vozijo po AC.
Edino pošteno cestninjenje bi bilo satelitsko cestninjenje ali pa obvezna ABC kartica za vse.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ker vidim, da si eden tistih ljudi, ki se samo pi**ijo čez vse kar leze in kar gre. Ki imajo strašno prazno življenje in nič drugega pametnega za počet kot se jeziti na vse. Povej svojo alternativo potem. Poslušamo.
Aja, tebe moti to, da se jaz pizdim, ker se boš ti na moj račun lahko po AC vozil? In to pol, po tvojem pomeni, da imam jaz prazno življenje in da nimam kaj pametnega počet, če te nočem donirat? A je zate edino pametno početje to, da namesto tebe ceste plačujem? Kaj pa če bi ti men kaj za elektriko dal? Bi s tem nekaj pametnega počel.
Alternativa? Satelitsko cestninjenje ali Obvezna ABC kartica.
Pa ja ne boš reku, da nisi za pošteno plačevanje storitev in uslug, ali pač...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi:Aja, tebe moti to, da se jaz pizdim, ker se boš ti na moj račun lahko po AC vozil? In to pol, po tvojem pomeni, da imam jaz prazno življenje in da nimam kaj pametnega počet, če te nočem donirat? A je zate edino pametno početje to, da namesto tebe ceste plačujem? Kaj pa če bi ti men kaj za elektriko dal? Bi s tem nekaj pametnega počel.
Alternativa? Satelitsko cestninjenje ali Obvezna ABC kartica.
Pa ja ne boš reku, da nisi za pošteno plačevanje storitev in uslug, ali pač...
Preberi si malce moj komentar o ''pravičnosti''.
tongue-1.gif

Ko pa boš sfinanciral v celoti gradnjo AC, pa sem takoj za to.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Komu sem se pa jaz pizdil ko sem zapravljal 500+ ojrov za predarge avtocest? Mi grete na organ tisti ki zdaj jamrate za teh par ojrov za polletno vinjeto! Če pa koga moti pa gre stara cesta tut do morja in nazaj do lendave! Vinjete bomo dobili in prav je tako tako se pravično udari po žepu tranzit, ki ga nobena država ne potrebuje! Pa gledam eni samo jamrate pa jamrate se boste pa po stari cesti peljali če je to za vas boljše saj teh ne bomo podrli!

Nazadnje urejeno: