Zastavite vprašanja, ki vas mučijo glede vinjet

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa sej ne pravim, da se bodo vozili preko Vurberka, Rač, Trnovske vasi ali Gerečje vasi
rolleyes-1.gif

V mislih imam sedanjo glavno cesto, ki jo bodo (morda) uporabljali ko bo zgrajena AC. Eni turisti se po isti cesti peljejo že 10 let, pa ni vrag, da se bodo še vedno. Pa da se ne bo kdo slepil, da gredo na hrvaškem vsi na AC...

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
pa kdo pravi da morajo na AC? Ce se kdo hoce malo "turisticno" po regionalki zapeljat in ustavit v kaki vaski gostilni na kosilu tudi ni nic narobe.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če bodo posamezni to počeli seveda ni nič slabega v tem, bodo še malo našo lepoto videli, ne da bodo samo leteli skozi.

Ampak če bodo pa množično šli na navadno, pa prebivalci ob cesti sigurno ne bodo srečni - že zdaj ustanavljajo civilne iniciative, tožijo in grozijo z zaporami. Če bodo ugotovili, da je poleti zaradi vinjet še vedno neskončna kolona, pa sigurno ne bodo srečni zaradi tega.

Drugače pa smo čisto zavili iz teme, te poste bi bilo vse treba preselit v temo o vinjetah...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Zakaj se razburjaš, ti in tebi podobni? Saj te nihče ne sili, da voziš po avtocesti. Nihče te ne sili, da sploh voziš avto.
Tle je uporabnik "voznikvozniku" odprl temo in reku naj napišemo vprašanja, ki jih bo on bojda lahko naprej prenesel in zastavil na nekem sestanku.
A si zdaj ti tle že odgovoren za odgovore?

In ker si že pristaš povšalnega plačevanja cestnin itd...A bi bil ti tudi pripravljen povšalno plačevat, vodo, elektriko, stanarino, komunalne prispevke itd....a nebi blo fajn, da bi tud to vsi enako plačevali?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
če bi zato VEČINA plačala manj, kot plačuje zdaj, takoj! Tebi pa logika verjetno dela hude probleme, zato boš pač zdaj 2x letno delal zastoje na magistralkah, namesto da te šleperji na ac prehitevajo
hysterical-1.gif

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
nekje sem prebral in se strinjam: cela ta debata o vinjetah in "(ne)pravicnosti" spominja na tisto izpred 30 let, ko so na smučiščih začeli uvajati dnevne karte namesto točkovnih.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
sem še plaval po jajcah takrat, stardec pa je verjetno že takrat, ob nastopu penzije, pisal protestna pisma v vse rubrike "pisma bralcev"
jezen.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
off. Ne se jebat ampak se strinjam z stardecom posvoje. Pa dejte smetit temo...

on:
A pa bodo res samo 55 eur pa ali imamo zagotovljeno da se nebodo nasledn mesec podražile za 100 eur...gleda na našo inflacijo?

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Ali se razmišlja o povišanju cestnin za tovornjake, tako da bi v primeru naknadno ugotovljene pomote pri izračunih in posledično izpada prihodkov iz prodaje vinjet to pokrili na ta način oz. v primeru da se izračun obnese, bi tako nabrani denar namenili posodobitvi železniškega omrežja in prenos tovornega prometa na tire?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
to je pa odvisno od strukture koalicije. Če bo enaka kot sedaj, se verjetno ne bo podražilo v pol leta, sicer pa...
Vsem je jasno, da je to predvolilna poteza. sam tudi dvomim, da se bodo cene dolgo obdržale.

Sicer pa pravično ali pavšalno. To je težka debata. Recimo sedaj plačujemo pavšalno v zdravstveno blagajno. Kaj pa, če bi plačevali glede na dejansko porabo? Potem gre lahko stardec kar pod zemljo, ker nima toliko denarja, da bo plačal vse doktorje h katerim sedaj hodi. Tu je pač neka vzajemnost in jaz mislim, da je prav da je tako.
Stardec meni plača vinjeto, jaz pa njemu berglo. In se nobenemu nič ne pozna in sva oba zadovoljna (ok, dotični stardec pač ne), ko sva tako poceni dobila, kar nucava.
Lahko pa jaz plačam vinjeto 200EUR, stardec pa berglo 200EUR, potem bova pa oba mjavskala, kak je vse drago.

lp

jjernej

Pripravnik
26. mar 2008
131
0
16
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Zakaj se razburjaš, ti in tebi podobni? Saj te nihče ne sili, da voziš po avtocesti. Nihče te ne sili, da sploh voziš avto.
Tle je uporabnik "voznikvozniku" odprl temo in reku naj napišemo vprašanja, ki jih bo on bojda lahko naprej prenesel in zastavil na nekem sestanku.
A si zdaj ti tle že odgovoren za odgovore?

In ker si že pristaš povšalnega plačevanja cestnin itd...A bi bil ti tudi pripravljen povšalno plačevat, vodo, elektriko, stanarino, komunalne prispevke itd....a nebi blo fajn, da bi tud to vsi enako plačevali?

Ker vidim, da si eden tistih ljudi, ki se samo pi**ijo čez vse kar leze in kar gre. Ki imajo strašno prazno življenje in nič drugega pametnega za počet kot se jeziti na vse. Povej svojo alternativo potem. Poslušamo.

confused-1.gif

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Glede turistov:
- Vzamejo letno in gredo najprej avgusta na dopust, drugo leto pa junija in jim velja celoletna.
- Večina dospustnikov, ki se kuhajo v vreli pločevini so "švabi od dol" in se bodo še vsaj štirikrat peljal po naši avtocesti.
- Če se imajo nemci za neke turiste, naj se vsedejo na letalo, ne pa da škrtarijo in so samo za statistiko na hrvaškem.

jjernej

Pripravnik
26. mar 2008
131
0
16
Nemci in ostali "zahodnjaki", ki prihajajo k sosedom na morje so itak vsi uvozeni (bosanci, hrvati ipd.. gasarbajterji) in ravno taki se najbolj jezijo na cel svet, podobno kot stardec pri nas. Obdobje masovnega turizma ortodoksnih skandinavcev, germanov se je itak koncalo z razpadom SFRJ. Taisti sedaj obiskujejo Grčijo, Španijo, premožnejši pa ostalo eksotiko.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Malo berem vaša vprašanja pa kaj naj enim rečem ki sprašujejo bedarije! Ne verjetno če boste šli po obvoznici iz trzina do lj ne boste rabili vinjete
bonk.gif
! Najbolj se bunijo ljubljančani ki so se do sedaj vozili zastonj in se sedaj oglašajo da bodo oni plačevali za druge ki se več vozijo! Komu sem se bunil jaz ko sem vsak teden plačeval ko sem se vozil na morje in sem jaz plačeval za vas (pa nisem si hodil jajčk gret) ! Pa ut ne slišim nobenega ki zavozijo več kot 500 ojrov na leto na avtocesti! Bolje je da namesto neumnosti (nekateri ) sprašujejo kaj bolj uporabnega! Meni gre v avto več bencina kot bo stala letna vinjeta! Če smo se odločili za nek drug model pomeni da je cena nižja ker se pričakuje da bo večina ljudi plačala za vinjeto s tem pa se močno udari po žepu tranzit kar je tudi prav!
Zanimiva vprašanja so ala kok bo kazni ali bodo tisti ki so sedaj pobirali cestnine lahko kaznovali, ali se bo zakon spremenil v smeri da bodo lahko tujce kaznovali s plačilom na licu mesta kot je tudi v tujini (npr nemčija kje policaj potegne kartico in plačaš kazen)? Ti odgovori bi bili zanimivi iz sestanka!

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Dozdaj recimo ni blo treba plačat avtoceste tistim iz slovenske bistrice, ki recimo delajo v mariboru,
in se dnevno pelejo tistih 14km v eno smer 2x... A zdaj jo bodo pa naenkrat morali začet plačevat? Zakaj?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
cela ta debata o vinjetah in "(ne)pravicnosti" spominja na tisto izpred 30 let, ko so na smučiščih začeli uvajati dnevne karte namesto točkovnih.

Glede "pravičnosti". Nobenga v resnici ne briga pravičnost. Ampak dejanska cena. Bi se kdo pritoževal, da je vinjeta nepravična, če bi letna stala en evro ? Seveda ne bi. Pa je enako "nepravična" kot taka za 50 EUR. Ali 200 EUR.

Mene zanima:
- ali so že izbrali tiskarno ?
- ali bo treba met vinjeto tudi za prekmursko "avtocesto" ?
- kaki direndaj bo šele čez dve (al kolk že) leti, ko bodo ukinjali vinjeto
wink-1.gif

Pa še mnenje: "Če komu kaj ne paše, lahko gre po navadni cesti." To je argument na nivoju retardiranega otroka.

PS: Roberto, kaj si foh menjal ?
smile-1.gif

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.321
151
63
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
cela ta debata o vinjetah in "(ne)pravicnosti" spominja na tisto izpred 30 let, ko so na smučiščih začeli uvajati dnevne karte namesto točkovnih.

Glede "pravičnosti". Nobenga v resnici ne briga pravičnost. Ampak dejanska cena. Bi se kdo pritoževal, da je vinjeta nepravična, če bi letna stala en evro ? Seveda ne bi. Pa je enako "nepravična" kot taka za 50 EUR. Ali 200 EUR.

Mene zanima:
- ali so že izbrali tiskarno ?
- ali bo treba met vinjeto tudi za prekmursko "avtocesto" ?
- kaki direndaj bo šele čez dve (al kolk že) leti, ko bodo ukinjali vinjeto
wink-1.gif

Pa še mnenje: "Če komu kaj ne paše, lahko gre po navadni cesti." To je argument na nivoju retardiranega otroka.

PS: Roberto, kaj si foh menjal ?
smile-1.gif

Veste kaj, dajmo prekiniti s tole debato o pravičnosti in nepravičnosti za nekaj mesecev, ker nima nobenega smisla.

Prav tako vprašanja. Kolikor vem, se je povedalo dovolj. Torej vinjeta bo, če je za kakšen odsek ceste ali hitre ceste ne boste potrebovali, boste vedeli vsaj teden pred 1.7.2008, to je pa najbrž dovolj?

Jernej

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
- mogoče ne bo finančno vzdržna
- mogoče bo nova vlada potrebovala nove točke za nabijanje popularnosti
- mogoče bo res od takrat satelitski sistem
- mogoče bo postalo pavšalno cestninjenje protiustavno na ravni EU (nikoli ne veš...)
- mogoče...