zasnežena cesta

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
e vidiš. tole je beseda.
zdej pa povej..kaj bi rabil, ko si hodil dol, da bi se počutil bolje. za gor ja, subaru, audi, land cuser..kaj pa za dol..mene kr zmrazti k se spomnim tistega pejt levo, ne desno filinga..pa še lani..so me porival gor..je traktor posi do avta, pa se nisme mogu sam potegnt pol metra gor na poesek. me zrinejo an pesek..pa ni in ni šlo naprej..160..avto pa leze dol. čist sem bil adijo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
včeraj do destih ni bilo posipanja, pluženja..zimske službe. danes, ko je stanje nepriemrno boljše so ob šestih delal na polno. v tem dejstvu je mimosun.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
včasih so se dobile neke gumjaste - plastične verige. a kdo ve kako se ta zadeva uradno imenuje in kje bi se dalo dobiti.
občasno bi potreboval, za ene 2-3 km potem pa je cesta čista, pa klasične verige ne pridejo v poštev

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
_49cf50975eb8f.jpg

1_530.jpg

Alternativa sedaj so tiste "nogavice" (AutoSock) >> https://www.alter.si/tabla/showflat.php?Number=507048

http://www.isse.es/en/carac.htm

http://24ur.com/novice/slovenija/zimske-gume-ali-verige.html

129.jpg

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:
včeraj do destih ni bilo posipanja, pluženja..zimske službe. danes, ko je stanje nepriemrno boljše so ob šestih delal na polno. v tem dejstvu je mimosun.

A pluži kak lokalc preko pogodbe? On sam, brez ukaza odgovornega za zimsko službo ne sme it na svojo roko.

Jaz sem našega odgovornega klical sinoči, če bo cesta ob 6. zjutraj splužena in posipana. Je nekaj mutil, da bo poslal kontrolorja, če je res teba plužit, pa je dobil porcijo, naj pride kar s tovornjakom in naj tudi posipa, ne pa da se samo zapelje z dvignjenim plugom.

10 do 5 zjutraj je bilo narejeno.

Ampak se mi zdi da nekaj šparajo s peskom in soljo.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
sem našel na amzs. sem pa skeptičen, da bi to dolgo zdržalo na naših cestah.
stranske - oz manjpomembne so neposipane samo zvožene, glavne-pomembnejše pa posipane s kamenjem. glede na to kar piše na amzs o teh "verigah" bi jih moral sneti ko se zapelje na posipano cesto, ker se lahko raztrgajo...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
hehe..to sem gledal..poznam od znamke, k jo trzi autocommerce..400€ par.

sem se odločil za zimske gume..pa bi mogoče bolje naredil s tem verigam. to je 5 min maks da so gor

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
in boš vsak dan to natikal? to ni praktično!

upam da si izbral vsaj DOBRE zimske gume za svojo težko ladjo!

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
ksz...
Softijev klanec poznam. Lansko zimo sem rinil tja gor ravno ko je začelo snežiti. Prednji pogon, nove UG7, bolj lahek avto. Bilo je precej adrenalinsko. Cesta v tisti ****** klanec je čudna: ozka, visi v levo ali v desno, pred klanci je oster ovinek, tako da nimaš nobenega zaleta. Če pa ti pride kdo nasproti, se mu moraš umakniti ali pa celo ustaviti. Rešitve ni. Ko sem odhajal v dolino je bilo že cca 10 cm snega (jebat ga, smo se v gostilni malo zagovorili). Na srečo je bil sneg še nezvožen in sem se lahko pripeljal v dolino. Drugače pa bi moral prespati pri Softijevi lepši polovici, potem pa bi bil še večji hudič.
Za vse pametnjakoviče. V snegu sem se že pripeljal na Krvavec s težjim avtom in slabšimi gumami, pa je bilo vse skupaj precej bolj varno in kontrolirano.

pametnjakovic, nisi peljal iz krvavca po ledu kakrsen je bil vceraj in 14 dni nazaj.
smirk-1.gif
da ne padem od smeha

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
ksz...
Softijev klanec poznam. Lansko zimo sem rinil tja gor ravno ko je začelo snežiti. Prednji pogon, nove UG7, bolj lahek avto. Bilo je precej adrenalinsko. Cesta v tisti ****** klanec je čudna: ozka, visi v levo ali v desno, pred klanci je oster ovinek, tako da nimaš nobenega zaleta. Če pa ti pride kdo nasproti, se mu moraš umakniti ali pa celo ustaviti. Rešitve ni. Ko sem odhajal v dolino je bilo že cca 10 cm snega (jebat ga, smo se v gostilni malo zagovorili). Na srečo je bil sneg še nezvožen in sem se lahko pripeljal v dolino. Drugače pa bi moral prespati pri Softijevi lepši polovici, potem pa bi bil še večji hudič.
Za vse pametnjakoviče. V snegu sem se že pripeljal na Krvavec s težjim avtom in slabšimi gumami, pa je bilo vse skupaj precej bolj varno in kontrolirano.

pametnjakovic, nisi peljal iz krvavca po ledu kakrsen je bil vceraj in 14 dni nazaj.
smirk-1.gif
da ne padem od smeha

Na Krvavec se nisem peljal po ledu ampak po sveže zapadlem snegu, podobnem kot takrat na Softijevem hribu.
Ne, ne upam si povedati na katerem hribu živi Softi. Če bo hotel, ti bo povedal sam.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sam kakšna študija je ratala iz tega! 4 strani debatiranja zarad enga klanca in malo snega.

Matr, k da bi bil softi edini v hribu doma?!