zasnežena cesta

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38

dej kaksen test v norvescini ker svede tezko razumem
hysterical-1.gif

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Si bom mal sposodil temo.
Me zanima, če je nekdo upravičen do pluženja ceste do privat hiše (živi sam, edina hiša za to cesto), vmes so kmetijska zemljišča od različnih lastnikov.
Lansko leto sem se obrnil na občino pa so mi rekli, da se naj zmenim s tistim, ki pluži. Ampak dvomim, da bi ta, ki pluži, kar tako dodatno še splužil to cesto.
Je sploh, kakšan možnost, da bi temu, ki sam živi FREE splužl je takih primerov tod okol, kr nekaj. Ljudje so odrezani od sveta dokler sneg ne skopni.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Občina bi naj skrbela za prevoznost občinskih cest in za dobro svojih občanov. Tudi tisti, ki živi na samem, je njen občan.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Jest sem se moral privat zmenit za 100m do bajte in sem potem nekaj plačal. Letos ma pa koncesijo za pluženje sovaščan in mi for free spluži. Dokler pa je plužil en iz drugega sela, pa niti pod razno ni hotel splužit še naše poti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Občina bi naj skrbela za prevoznost občinskih cest in za dobro svojih občanov. Tudi tisti, ki živi na samem, je njen občan.
Ja ampak to ne velja v republiki banana.
ČE je cesta kategorizirana pot ti jo bodo plužili (jo imajo dolžnost) če pa ni, pa se lahko slikaš.
Pri starših se kategorizirna cesta neha, naprej so še dve hiši, v neposredni bližini so tudi 3 hiše do katerih pelje 100 metrov nekategorizirane ceste. Do sedaj so to plužili, lani enrkrat pa niti kategorizirane ni splužil do konca . Takrat so sosedje napisal pritožbona občino - komunalo, in dobili odgovor kot je napisan zgoraj!
Občina DOmžale.
Kako pa bo letos bomo pa še videli. ZAdnjič mislim da je vse splužil? (nekaj cm od tal, vseeno če ne bi, še danes ne vidiš asfalta)

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:

ČE je cesta kategorizirana pot ti jo bodo plužili (jo imajo dolžnost) če pa ni, pa se lahko slikaš.

Lahko, kaj več razložiš. Kako naj vem, če je pot kategorizirana ali ni?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik garner pravi:
Ljudje so odrezani od sveta dokler sneg ne skopni.

ni res. naj si kupijo motorne sanke pa gremo!!

ja pomoje da bojo na občini najbolj vedeli kako je kakšna cesta katergorizirana. Al pa na komunali tud...

sam si smešen... že lansko leto si imel probleme, pa jih nisi rešil! Če grdo rečem, se tud potrudil nisi. Tistega k pluži sploh vprašal nisi, al kako? Če so ti na občini rekli, da se zmeni z njim, potem... ne moreš pa vedeti, dokler ne vprašaš!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
Če imaš občino v pisotu potem lahko tam pogledaš če je tvoja cesta kategorizirana.
Vsaj v naši občini je kategorizirana cesta pobarvana (ko gledaš prometno infrstrukturo ali nekaj takega) in ko se neha je konec barve, čeprav se cesta nadaljuje.
Najbrž se še kje drugje vidi to zadevo, najbrž tudi kje na steni občine, oziroma izvajalca pluženja.

Obrni se na izvajalca zimske službe v tvoji občini. (ponavadi so to kake komunale ali kaj podobnega). Te imajo pa potem kakšne podizvajalce kateri pa največkrat niso nič krivi in jih pusti na miru (razen če boš ugotovil da cesta ni kategorizirana, potem se z njim zmeni da ti potegne do hiše s plugom). Če pa so kaj krivi,jih bo pa že komunala za vrat prijela.
Pa seveda predlagaj da se cesta kategorizira!

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
glede na to, da tole sprašuje bivšo cistilno sredstvo, in kolikor vem, je iz hribov, potem tam zihr pluži lokalni koncesionar....

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik garner pravi:
Ljudje so odrezani od sveta dokler sneg ne skopni.

ni res. naj si kupijo motorne sanke pa gremo!!

ja pomoje da bojo na občini najbolj vedeli kako je kakšna cesta katergorizirana. Al pa na komunali tud...

sam si smešen... že lansko leto si imel probleme, pa jih nisi rešil! Če grdo rečem, se tud potrudil nisi. Tistega k pluži sploh vprašal nisi, al kako? Če so ti na občini rekli, da se zmeni z njim, potem... ne moreš pa vedeti, dokler ne vprašaš!

na občino sem pisal letos prejšnjo zimo, plužilca nisem vprašal, letos je pa drugi, nebi rad takoj težil brez predhodnih pojasnil, kot so te kat.ceste.
Maš drugače pa dobr spomin.

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Če imaš občino v pisotu potem lahko tam pogledaš če je tvoja cesta kategorizirana.
Vsaj v naši občini je kategorizirana cesta pobarvana (ko gledaš prometno infrstrukturo ali nekaj takega) in ko se neha je konec barve, čeprav se cesta nadaljuje.
Najbrž se še kje drugje vidi to zadevo, najbrž tudi kje na steni občine, oziroma izvajalca pluženja.

Obrni se na izvajalca zimske službe v tvoji občini. (ponavadi so to kake komunale ali kaj podobnega). Te imajo pa potem kakšne podizvajalce kateri pa največkrat niso nič krivi in jih pusti na miru (razen če boš ugotovil da cesta ni kategorizirana, potem se z njim zmeni da ti potegne do hiše s plugom). Če pa so kaj krivi,jih bo pa že komunala za vrat prijela.
Pa seveda predlagaj da se cesta kategorizira!

Sem pogledal na piso in ni označena s kakršno koli barvo
Tematski.sklopi-Gospo.inf.-Prometna inf.
Ne gre se to za nas, ampak nekomu drugemu delam uslugo. Mi imamo že spluženo pa četudi nam nebi mamo doma traktor in desko.

Nazadnje urejeno:

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
mi smo se tudi lani in letos jajčaki za eno cesto, ker kao ni občinska, je pa asfaltirana, zadosti široka da se dva šleperja srečata in je v občini. in smo opice na oblčini lani nadrli pa so potem poskrbeli da se je očistilo in letos smo ponovili vajo pa so tudi spucali.
imajo slab spomin ampak me en qrc briga. če znajo davke kasirat lahko tudi poskrbijo za posipano/spluženo cesto.
je pa seveda lahko težava z privat cesto. tisto pa moraš sam vzdrževati

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Na žalost na teh naših občinah vse teče bolj po domače. Poznam žensko, ki je finančnica na občini in je priznala, da vsako leto naklonijo enkratno finančno pomoč štiričlanski družini, kjer sta dva zaposlena. Zakaj? Ja, če me pa ona kliče in kliče in ne morem nič drugega delati. Nadreti pa je ne smem, potem imam ne vem koga na vratu.
In tako se da s telefonom zaslužiti 100 ali 150 € v naši občini.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Pa Trust, pa Sonček, pa ...
bonk.gif

in zakaj ga modi ne banajo..a IP ban ne deluje' a se ne da takoj banat pacienta.. k bom mogu v Ziri ukrepat, ce se to ne neha.

ti, sapun, mio, anketa..dej oladi. bod en..al bod deseti, sam ne da te folk takoj poveže z jambranjem. jebem ti sunce zahojeno.