zasnežena cesta

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Ko gre naravnost ni problema, ko prideš do malce bolj konkretnega ovinka pa ti zadnji pogon hitro popestri zadevo z odnašanjem riti iz ovinka..

Ravno v slednjem je čar. Če tega ni, tudi nikamor ne prideš.
evil.gif

Jaz nisem imel nobenih "dodatkov" na MB 190.
cheer.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.588
1.254
113
Citat:
Uporabnik Ted pravi:
Kaj pa če daš verige na zadnja kolesa? Idealne bi bile verige na vseh štirih kolesih. ABS-a pa verjetno tudi ne moreš izklopiti...

varovalko za ABS vun cukneš iz avta pa je problem rešen
hysterical-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Naša cestna podjetja so pametna tako da je že kar boleče. Vidijo, da rahlo sneži in lahko sklepajo, da se sneg ne bo oprijel cestišča oziroma da se bo oprijel le malo, ob stiku s podlagi in vozili pa delno ali v celoti stopil. Ker je zunaj pod nulo se je stopljen sneg takoj pretvoril v led. Če bi bilo bolj mrzlo se ne bi stopil.

Še na Šmartinki (stari) je bilo danes zjutraj veselo. Cesta na videz mokra, v resnici pa ledena in pri speljevanju so se kolesa seveda hitro zavrtela. Samo čakal sem, da bo kdo komu pribremzal v rit.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
softi je pred enim letom kupil GY ne UG7+ amoak njeno izvedbo v svoji dimenziji..in tudi lani je čakal na piru na plug. in tudi lani je komaj sel dol.

mam filing, da edino verige na vseh 4 bi šlo..sam to je pa smešno in potrata časa.

btw
dol niso prišli.
golf4..znak je bil njegov
mazda6 in corsa..skupaj smo an dvorišču soseda
mb cklas ain civic..sta pri meni..
gor je komi prisel transporter 4*4, dol nis el..je vzel lopato in si posipal..ma tipš člas. gor je imel, ima, nove zimske gume..tko ej bilo videt ks em šel mim. jaz sem peš komi prišel gor, ker tko drsi.

naklon..ene trikrat po 12%

Nazadnje urejeno:

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Avtomatik je zakon za sneg. Maš en gumb z narisano snežinko. To je za sneg, veš. Ni treba samo teroretizirat, usedi se v avto in se pelji in ne delat problemov, kjer jih ni.

Če boš imel verige za dol, te rit ne bo nič prehitevala. Prva, pa snežinko izklopi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.929
113
pri taščici
Sicer nisem bil še nič zunaj, čakam pa poročilo "voznikov" ki so zdele na poti.
Se pa zavedam da je tale sneg zunaj katastrofa za cesto.(če ni konkretno soljeno in posuto).
Trenutni sneg ti "zapaca" gumo, naredi šajbo na cesti, potem pa ni variante da se guma kaj konkretno prime ceste.
Če ne verjameš probaj se malo "drsati s čevlji" (ali pa malo avto porinit). Boš videl koliko te čevelj prime.

Kako se verige obnesejo ne vem, ker še nisem vozil z njimi. Vem pa da ima avtomatik določeno prednost v klanec.Lahko ga tudi voznik porine pa mu ne bo crknil ko bo prišel do "trdega" (se bo samo ustavil). Lepše prime, ne moreš ga pa tako "lovit" kot klasiko ker ima preveč "zamude". (sem imel avtomatika) .
Čeprav grand E si ne predstavljam rinit v kalnec

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok.

ni snežinke.

dalje.
dam za pir tistmu k pride do mene, se vsede v avto in ga dol spusti. prej pa nej svojga dol spusti. pa zdej je ze posuto.
mislim zakon..ja, moja rit zakon. vse kar je, avto stoji na klancu. ne gre dol, gor pa tut ne.

in kaj ste pametni, če lepo pravim, da vsaj za 6 vozil vem, da niso prišla do dol. a smo zdej vsi nesposobni. aja..še za dva vem, k nista pršla gor. če mi pod nogo zdrsne, je očitno nekje neki k drsi. in tam kjer je šel avto z blokirnaimi kolesi je drsalnica, kjer so se kolesa vrtela pa na pol.
[censored] je lahko bit pameten iz doline.

gajba čaka. vse sposobneže. pa še za kosilo dma v gostilni, če slučajno delajo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dobra ideja..če prideš z meco gor..ti skuham liter..da te bo strah k boš šel dol.

hanzi
rint espaca zdej..ni šans, če komi sam stojiš. če bi bil sam na suhem, oprijemljiv še nekako mogoče..sam to je..dve toni.

kle mim mene je 'ravno', pa z avtom ni prišel gor, sta ga zarinla na dvorišče.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
dobra ideja..če prideš z meco gor..ti skuham liter..da te bo strah k boš šel dol.

hanzi
rint espaca zdej..ni šans, če komi sam stojiš. če bi bil sam na suhem, oprijemljiv še nekako mogoče..sam to je..dve toni.

kle mim mene je 'ravno', pa z avtom ni prišel gor, sta ga zarinla na dvorišče.

Skratka, rabiš:
a. terenca z reduktorjem (in zimskimi gumami)
b. ježevke

.. s kombinacijo obojega sploh nimaš skrbi!
cheer.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Bi ga rabil še liter za gor.
evil.gif

Saj veš, da poznam cesto in če je tako sranje kot na Viču, ni teoretične možnosti da zlezem gor.
ne-ne-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.929
113
pri taščici
Kot sem napisal,
Če je sneg "pravi" in da ga je dobrih 5 cm, ni veliko "legalnih" gum, ki bi vlekle avto v klanec, ali pa varno navzdol.

Sem 30 let opazoval (in dobro desetletje vozil ) podobne klance kot jih ima softi (predvidevam da samo na drugem koncu "doline).
In vem kaj naredi "pravi" sneg. Pa gume gor al pa dol....

Pa da si ne boste privoščil enopogon traktorja. boste tistega vlekli z avti domov na koncu.
Fotru smo enkrat vitel peljali ker ni domov prišel, čeprav si z avtom prišel.!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sosed kjer gostuje avto je rekel..dane spa s traktorjem ne grem ven..pa ma enga malega 4*4.. k ga drgač vidim v vseh hribih.

jap..verjetno hanzi misliš pravi hrib.

še vedno čakam s kuhančkom na heroje.

grem pa po sanke..za dol bo dobr. k se spluzi prpeljem pa avto dam. in delam o doma.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
E softi, sej veš .. če ne pride gora k mohamedu pride pa mohamed do gore. V tvojem primeru namesto da gruntaš kako in s kakšnim avtom prideš v/iz klanca poskrbi da bo klanec OK. Za tak sneg kot je danes pomaga samo lopata in šuder (pesek) .. potreseš po kolesnicah in ma da je,soli niti ne rabiš!

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Ob osmih v hrib z avtomatikom bp, žena pol ure za mano, prav tako. Zdajle grem pa še v dolino probat. Res pa je, da ni znaka (se pravi pod 7%).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
3 kilometre..lopata..pesek.. pa zakaj plačujem tej občini davke itd.

veš kaj mi ni jasno. prej je šel s posipalcem gor..plug pa v luftu drži.
najprej posujejo..makadam..ne boš verjel..pol asfalt.

sej bi znoru, sam so to mulčki..in niso nič krivi. unim sem pa že povedal svoje. sam kje zaleže gorencu kaj razlagat. zato iščem alternativo.

v dokaz neprehodnosti bom klical rešilca..pa da vidimo k ne pride gro..kdo bo odgovarjal za stanje an cesti. mene bo pa azjebancija verjetno tudi stala. ampak mogoče s ekaj sprmeeni. je pa to res krut in neumen način.

pluga ne spusti dol do 10 cm..k je 10 cm gor ne pride nben razen forester, patrol, mogoče patriot. trije sosedje.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Stari sorry, ampak pišeš pa tako nerazumljivo, da se komaj prebijam čez te tvoje klobase...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
evo..povsem razumljivo.

traktor je šel drugič mimo. posipa. plug ima dvignjen. na vseh 4 kolesih ima verige. john deer, večji od mene. tako je stanje.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.929
113
pri taščici
mogoče imam številko od strojnika JD (čeprav ima kar nekaj "domžalskih plugov JD, tako da se lahko motim). Je bil moški star dobrih 40 let?

Nazadnje urejeno: