Žar

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Za ta prav filing jaz prisegam na oglje, za na hitro (recimo vsakodnevno rabo, ko se mi po šihtu ne da jebat z kurjenjem) pa je meni zakon plinski žar z vulkanskim kamenjem. Dela s segrevanjem je tolk kakor s katerimkoli plinskim žarom, ker pa se maščoba in sokovi odcejajo na vroče kamenje in se tam smodijo, ima meso tudi nekaj "pravega" žar vonja.
 

Goran_r

Pripravnik
18. okt 2007
165
0
16
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Ma ja...eno uro se zajebavaš z ognjem, najprej smodi, na koncu že prehladno
smile-1.gif


Sicer okus je pravi, samo zajebancije pa 10 x preveč.

Zdej ne vem, kaj ti počneš, da rabiš 1 uro...
10-15min je čez glavo dovolj, da imaš prav lep ogenjček.
Fen na štrom ali večji računalniški ventilator na 12V akumulatorju delata čudeže
evil.gif

Če imaš dovolj časa (se pravi kako uro pred pečenjem), samo na veliko zakuriš (tudi večja polena - jaz to počnem v kaminu), počakaš, da ogenj večinoma dogori in ostane veliko žerjavice, natreseš gor oglje in počakaš, da se samo razžari. Počakaš primerno umaknjen, da ne smrdiš po dimu. Nobenega fena, pahljanja in svinjanja z žerjavico in pepelom, ki leti naokrog. Je pa res, da ni šans, da to izpelješ, če si že lačen.
smile-1.gif
podpis
467716-post_slo.gif
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
ŠE to...Gorencovo varianto 40x40 ima trenutno Mercator v akciji za (mislim da) 55 EUR.
 

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Pri nas v firmi smo nabavili te od Gorenjca variante na plin in se OK obnesejo. Imamo jih (se mi zdi da) 8 in vse kar je potrebno je, da varovalo menjamo na cca 5 let (je pa res, da so ti naši roštilji vsak dan v uporabi, žal za sušenje betona
bonk.gif
).

Bi pa to temo izkoristil za eno vprašanje. Se komu sanja, kje se da kupit taka zadeva (slika je bila posneta v 'rahlo' vinjenem stanju (Schengenfest)
grin1.gif
).
alter-foto_2440868_12436217_17812873.jpg
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
tole nekako zgelda kot samoizvedba (Priznam da sploh še nikoli videl).
 

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
KSZ: včeraj sem imel priložnost od blizu videti Koširjev ladijski roštilj: http://www.kosir.si/samostojne.htm#

To pa je konkreten roštilj, ne tisti skupek neuporabne pločevine od gorenca (imam njihov roštilj pa ni vreden pol p. tople vode tako da ga sploh ne uporabljam). Kombiniran plin - oglje. Oglje v parih minutah razžariš s plinom, lepo pospraviš plinski gorilnik v za to namenjen predal in pečeš na oglju. Je pa tudi res, da stane med 300 in 400 €, kar je precej ampak po drugi strani je komplet iz rostfreja tako, da ga bodo lahko uporabljali tudi vnuki
smile-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Ma, model, ki je pekel, je nonstop menjal drva, enkrat bukev, enkrat jelša,... vse odvisno od mesa. Tudi mazal je meso/čevape/... glede na drva, ki jih je kuril. Za konec pa vem, da je naložil en kup jelševine, nekaj našprical čez, počakal, nametal gor oglje od nekoga iz okolice Litije in nato na ta 'žar' postavil kotliček (se ga vidi na zgornji sliki), v katerem je skuhal divjačinski golaž. Po 4h urah smo si vsi lizali prste. Česa takega še nisem videl/okusil. Zato sprašujem.
 

Goran_r

Pripravnik
18. okt 2007
165
0
16
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Ma, model, ki je pekel, je nonstop menjal drva, enkrat bukev, enkrat jelša,... vse odvisno od mesa. Tudi mazal je meso/čevape/... glede na drva, ki jih je kuril. Za konec pa vem, da je naložil en kup jelševine, nekaj našprical čez, počakal, nametal gor oglje od nekoga iz okolice Litije in nato na ta 'žar' postavil kotliček (se ga vidi na zgornji sliki), v katerem je skuhal divjačinski golaž. Po 4h urah smo si vsi lizali prste. Česa takega še nisem videl/okusil. Zato sprašujem.

Ti sprašuješ, kje se da kupit taka zadeva. To vprašanje pa nima zveze s tvojo obrazložitvijo zakaj to rabiš. Ti raje kupi tega modela, ki je pekel - to bo pravi best buy in ne roštilj, s katerim ne znaš delat
wink-1.gif
 

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Aaaah ja. Veš, če bi jaz takšno zadevo imel pri tastarih na vikendu, bi hitro preko parih eksperimentov dojel, kaj in kako. Nč bat zame.

Tudi moja bivša se je otepala vampov po tržaško. Ko sem jih pa enkrat pripravil v kotličku z sveže naribanim parmezanom, je bila pa čist fascinirana. Parkrat probaš in najdeš nekaj za svoj/njen okus. Sej ravno to je čar 'kuhinje'.
 

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
Eden od izdelovalcev je tudi

Inox BEGO
TRPINČEVA ULICA 39
1000 Ljubljana

roštilji, kotlički ..., je pa vse rostfrej.

LP
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Klasičen plinski žar z jekleno ploščo...torej več ali manj vse 'gorenc' izvedba o kateri je bilo govora više. Neke hude znanosti ni...če rabiš pripravljat večjo količino mesa bo verjetno pravi.
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Lepo, ampak nestabilno. Noge so (še posebej pri taširokem) preozke. Sploh, če natakneš še tiste lesene dele okoli. Se nekdo nasloni, pa se stvar takoj zvrne. Edino če bi ga pritrdil na tla fiksno ...
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Itak...Obi, bauhaus...

Poglej na strani uvoznika, če ne najdeš uvoznika s pomočjo gugl.bih al pa najdi.si pa....
tongue-1.gif
 

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
467
27
28
44
MB
v mariboru sem gledal za webri v obiju, baumaxu, bauhausu, merkurju in daleč največjo izbiro je imel bauhaus, cene pa so tam nekje iste, razen če imajo kje kaki model v akciji