Žar

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Iščem en plinski žar (ne da se mi zaj..z ogljem itd), na vozičku........ peklo se bo večinoma čez vikende. Uglavnem meso,..

Ma kdo kakšne dobre izkušnje?? Nočem kakšen "pofl" pocen, jurja pa tudi ne dam
smile-1.gif
 

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Gorenc.eu

Kolikor vem, so zadeve kvalitetne. Tudi sam bom letos nabavil tam, tako da bom imel na plin in na oglje.
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
včasih pečem na žerjavici..torej lasten proizvod s kurjenjem drv.
včasih na oglju, baushit, mercator itd
včasih na briketih baushit, mercator itd
včasih na briketih iz vinske trte. to mam pa še staro zalogo.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
No, ker jaz sem kupil žar, probal brikete razne tudi od Weberja in ugotovil da grem raje na plin, kot da se ta smrad cmari pod mojo hrano.

Treba bo po pravo prvorazredno oglje. K sreči sem doma v poljanski dolini kjer naj bi blo nekaj teh mojstrov, pa moram še dobit naslov da grem ponj.

Če ceniš ta futr z žara si zrihtaj nekaj takega oglja....
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Jaz sem v jeseni nabavil od Gorenca..vzel sem kar na nogah, gor pločevina (z litoželezno se m ne da ukvarjat s čiščenjem)...dela kot šus. Nekje srednje velik (ne vem..na uč nekje 35 x 35 cm pogoltne v enem šusu nekje 1.5 kile mesa..torej lahko spečeš v eni rundi za nekje 4 do 6 oseb, kar nam več ali manj zadostuje).
Pečemo pa praktično vsak vikend..tako da..super stvar. (cena: 60 EUR s popustom...zdaj vozička se meni ni zdelo smiselno kupovat, ker kot prvo nima kje bit, brez veze mi je dat 400+ EUR, + kar imamo: vzameš ga lahko s sabo na vikend + poleti na morje... pa tudi več kot plinske plate za pečt ne rabim...seveda...izbor in nabor vsakemu svoje po lastnih željah).

(kupljeno je bilo kar v Plinarni, Lj. Verovškova).

Nasvet: Z vidika čiščenja se izogibaj žarom z mrežo...

http://www.gorenc-sp.si/content/katalog_2006_gorenc.pdf
 

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Hvala,.... danes sem klical v Gorenca in so mi seveda svetovali ploščo z vsa 5mm
smile-1.gif
Gledal sem pa 65x40.....

Bo res treba v Lj iti pogledat,..
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
jaz se moram popravit: imamo 40 x 40 cm FE plato, z 'S' gorilcem. Pa gor gre cca. 2,5 kg mesa.

Evo včerajšnje slike glede izgleda, s približno 2 kilami mesa:
920342-Slika409.jpg
 

Priponke

  • 920342-Slika409.jpg
    920342-Slika409.jpg
    76,7 KB · Ogledi: 387

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja...tele plate so dost isti k*** kt če v ponvi skuhaš.

Je pa dost lažje ja...
wink-1.gif
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Ma ja...eno uro se zajebavaš z ognjem, najprej smodi, na koncu že prehladno
smile-1.gif


Sicer okus je pravi, samo zajebancije pa 10 x preveč.
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.557
2.962
113
v lokalni ostariji
oglje sploh ni težko zalaufat samo mal "tehnike" moraš imeti. pa pravilno doziranje novega... okus je pa zakon! ne pa ti žari ki so itak tk kt če bi notr peku;) po možnosti cvreš še v ful olja...
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.965
-8.671
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Ma ja...eno uro se zajebavaš z ognjem, najprej smodi, na koncu že prehladno
smile-1.gif


Sicer okus je pravi, samo zajebancije pa 10 x preveč.

Zdej ne vem, kaj ti počneš, da rabiš 1 uro...
10-15min je čez glavo dovolj, da imaš prav lep ogenjček.
Fen na štrom ali večji računalniški ventilator na 12V akumulatorju delata čudeže
evil.gif
 

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Če imaš kakih 50 ml etanola ne rabiš niti fena niti česa drugega. Poliješ oglje, prižgeš in počakaš par minut.
 

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Ma ja...eno uro se zajebavaš z ognjem, najprej smodi, na koncu že prehladno
smile-1.gif


Sicer okus je pravi, samo zajebancije pa 10 x preveč.

Zdej ne vem, kaj ti počneš, da rabiš 1 uro...
10-15min je čez glavo dovolj, da imaš prav lep ogenjček.
Fen na štrom ali večji računalniški ventilator na 12V akumulatorju delata čudeže
evil.gif

Če imaš dovolj časa (se pravi kako uro pred pečenjem), samo na veliko zakuriš (tudi večja polena - jaz to počnem v kaminu), počakaš, da ogenj večinoma dogori in ostane veliko žerjavice, natreseš gor oglje in počakaš, da se samo razžari. Počakaš primerno umaknjen, da ne smrdiš po dimu. Nobenega fena, pahljanja in svinjanja z žerjavico in pepelom, ki leti naokrog. Je pa res, da ni šans, da to izpelješ, če si že lačen.
smile-1.gif