Zamrzovalna omara

torej, smo na tem, da bom še drugič v 3 letih metala polno zamrzovalno omaro mesa v smeti. Zadeva ne dela, brni kot centrifuga pri pralcu, poletela bi. T je padla na -1. Pojma nimam v čem je štos. 5 let garancije naj si vtaknejo nekam, jaz skrinjo rabim. Kaj naj kupim tokrat? Beka več videt nočem. želim, da je velika (torej visoka) in da je nofrost. in da dela. Hrup in poraba nista važna... da se malo pripravim na najhujše.

mam liebherrja ker mamo robo za 2 familiji. Skirnja 3757 al neki tazga ene 330 l premium model, laufa že ene 6,7 let...sklopi se jo 1x letno (ajd 2x) ko pride pošiljka mesa....takrat se jo očisti in to je to. letos decembra bo 3 leta kar se vzel še njihovo omaro, zrihtal sevlje, ker drgač bi jo bojl težko dobu..ene 400 l volumna, predali trdoživi, ni da ni..nofrost, naštimana na -20 nmalo se sliši kompresor in to je to

moje mnenje..vzemi liebherrja...je najdražji, samo ima daleč najboljše karakteristike, tako od porabe el energije, do zmožnosti zamrzovanja in zadrževalnih časov ob motnjah...men je blo to numero uno, je šlo skor po jurja na aparat, sam glej niti ne vem da ju mam. Edin skrinja je malčk globoka (visoka) pa malo bolj debela od konkurence (izolacija) da če si malce bolj okrogla, majhna ti zna to malčk nagajat (kaka čiščenja, iskane po dnu), drgač pa no problem

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: ales85 in Vojnik

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.979
6.600
113
Če sem jaz bolj okrogla? Ne nisem, ampak bi mogla biti kar fejst, da bi tole težave povzročalo.

Briga me za porabo, tale mi je letos od 19.1. do danes porabila že 390kWh. zaradi mene če še enkrat toliko, samo da bi hudič delal. Bom pogledala liebherrje. Je kaka njihova finta vredna pozornosti. vidim na hitro da so cene od 600 do prek 2k€.

• Haha
Reactions: ales85

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.042
84
48
torej, smo na tem, da bom še drugič v 3 letih metala polno zamrzovalno omaro mesa v smeti. Zadeva ne dela, brni kot centrifuga pri pralcu, poletela bi. T je padla na -1. Pojma nimam v čem je štos. 5 let garancije naj si vtaknejo nekam, jaz skrinjo rabim. Kaj naj kupim tokrat? Beka več videt nočem. želim, da je velika (torej visoka) in da je nofrost. in da dela. Hrup in poraba nista važna... da se malo pripravim na najhujše.
Aeg,Bosch,Liebherr :zmaga::zmaga::zmaga:

luciano

Guru
3. okt 2011
1.857
882
113
MB
nekaj takega

1664344130267.jpeg

Hudič je, ko se vsak aparat lahko pokvari ne glede na znamko.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Tako rekoč iz prve roke. Čas do izdiha:
Beko - slabih 5 let (elektronika)
Liebherr - dobrih 11 let (dokončno, poroznost napeljave)

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.252
2.527
113
Mloram prav pogledat v uto, kaj nam tam laufa (manjša omara skrinja - trije predali, mislim da iz Metroja v Gradcu) že 15 let brez enega problema. Pozimi pade tudi pod minus v prostoru, poleti 30+.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
A po novem te stvari tudi crkujejo? Doma smo zmeraj menjali to napravo, ko je prerjavela, oziroma smo upali, da bo novi model porabil vsaj pol manj. Skrinjo elektrolux imam 20 let, starši gorenje par let manj.
Verjetno je nastal problem trajnosti, ko se je pojavil total no frost v tem segmentu, kar pomeni kak ventilator, senzorje in pamet za odtajanje ...

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj
A po novem te stvari tudi crkujejo? Doma smo zmeraj menjali to napravo, ko je prerjavela, oziroma smo upali, da bo novi model porabil vsaj pol manj. Skrinjo elektrolux imam 20 let, starši gorenje par let manj.
Verjetno je nastal problem trajnosti, ko se je pojavil total no frost v tem segmentu, kar pomeni kak ventilator, senzorje in pamet za odtajanje ...

hja ne vem...mi smo prej meli ene dobrih 30 let, bolj blizu 40 staro LTH skrinjo ki je, kot si napisal, res prejavela ( ko smo jo nesli ven se je del dna odlomil), lučke niso več svetile, pa tudi guma ni najbl tesnela. Je bilo pa tako da je bila potrebna cela klet renovacije, tako da smo jo izkoristili do konca, počakali da je bila čim bolj prazna (ker pri vsejh žlahti ni blo par takih , ki bi nam lahk shranili par vreč vsevine) in potem šli naročiti novo, v tem času uredili klet (ploščice, regali itd) in to je blo to

mi smo pač vzeli liebherrja ker ima res najboljše karakteristike, mamo dost robe notri, če crkne, jih ni ravno veliko okorg nas ki bi sprejeli robo iz nje, zato so fajn tud zadžrevalni časi in tako naprej

bi pa za ceno te skrinje ki sem jo vzel takrat lahko dobil 2 tanajvečji gorenjevi, tako da ja cene imajo visoke

Če sem jaz bolj okrogla? Ne nisem, ampak bi mogla biti kar fejst, da bi tole težave povzročalo.

Briga me za porabo, tale mi je letos od 19.1. do danes porabila že 390kWh. zaradi mene če še enkrat toliko, samo da bi hudič delal. Bom pogledala liebherrje. Je kaka njihova finta vredna pozornosti. vidim na hitro da so cene od 600 do prek 2k€.

kako kaj napreduje projekt?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.979
6.600
113
Ha... Po vasi si sposodila skrinje za prikolice pa tak. Ker delala je še, samo ropotala nenormalno, pa sem hotela prehitet to, da mi gre spet vsa hrana v smeti. Pol sem po jutubi pobrskala, da ce tak ropota, da zna biti ventilator. Sva se z mojim zmenila, da jo lahko še razstaviva potem, preden gre na odpad, pa probava popravit.

No... Vse kar je bilo treba je bilo eno planko na hrbtu dol snet. Venitlator je bil ok, je bil pa uparjalnik ali kaj je tist glavnik 10cm od podna gor zamrznjen, povsem v ledu. Sem pofenala to dol in zdaj normalno dela. Se spucala sem jo pol v nulo, pa vse predale, ko je bila taka lepa prilika. Ne vem, dihtnga je od starta bolj slaba, ali je kaki izmed obeh grelcev crknil, ne vem... V neke stroske se ne bom metala. Naslednjic ko skrinjo pucam, bom se to dol snela, pa tale nofrost odtajala, ce bo treba, pa dokler bo, bo.

Hudic mi pa porabi na letno raven poracunano slabih 600kWh.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.910
263
83
Slovenija
Hm, ko berem te stroške skrinj, mi je čisto ok, da imamo eno malo zamrzovalno omaro, ki ne porabi dosti. Za ostale storitve zamrzovanja pa koristimo bližnji Lidl in Mečkator.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Hm, ko berem te stroške skrinj, mi je čisto ok, da imamo eno malo zamrzovalno omaro, ki ne porabi dosti. Za ostale storitve zamrzovanja pa koristimo bližnji Lidl in Mečkator.
To je vse odvisno od tega, kateri je tvoj vir hrane. Ce kupujes v trgovino, je vseeno.
Ce pa imas domace ali kupujes sezonsko (koline), pa to ne gre.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.979
6.600
113
Itak... Sladoled jaz tudi sproti kupujem.

Ampak prejsnji teden npr sem dobila 20kg govedine, ker kmetje koljejo, ker ni dovolj hrane (suša). Ko svak ustreli teleta v gozdu, tudi odkupim. Zdaj bodo se pujski. Narocim meso, krvavice, pecenice,... To so rukerji, pol pa pocasi praznis. Vsaj kure so veckrat na leto na voljo, pa ni treba prostora se za te takle cas iskat.