Žal so novejše še slabše, kot starejše. Sam imam takrat high end Electrolux in ja danes sem jo drugič popravljal. Najprej povem, da se ne zaganja, da dela zvezno in perfektno, zna sama vzdrževati temp. na 98 st C , zna sama " zavreti" mleko na 98 st c brez da gre čez, in ja če gre čez ima tipala da ugasne tisto ploščo .....
No okvare po 8 letih, ker je 2 indujkcija 2 highlite, je odletel mali grelec hi lite, pri nas na servisu cena takrat 105 eur samo grelo brez dela, iz Nemčije, Ebay po oznaki plošče, nova proizvajalca ELO cena 22 eur +10 pošiljanje, danes, 14 let po vgradnji se je pa zgodilo, da mi je odpililo eno fazo, vklopljena je na 2in ja jaz jasno vse razkopal, vse premeril, očistil na 90% povsem zasvinjan sicer skoraj neslišen ventilator, potem pa na koncu, ko nikakor nisem našel napake ugotovim, da so na priklopu na plati spodnji del se stopili kontakti nule in se spojili na fazo in kratek stik.....
Nisem kupoval novega priključnega konektorja na plati, temveč sem kable za nulo kar direktno zlotal in obdal še z bakreno spono za vsak slučaj čez pa navlekel 3 termo božirke eno čez drugo, da ne rata kak stik. In plata spet dela, kot prvi dan. Prihranil sem sigurno ene 150 eur, ker bog vedi, kaj vse bi kao crknilo, če bi žena sama klicala serviserja .....
Očitno iz izkušenj so priklopi rak rana teh naprav in ja ljudje čarajo vse živo eni celo pozabijo, da mora biti kabel silikonski kao gumijast temperaturno visoko odporen in sem videl celo že na lastne oči, ko je pečica spodaj stopila v 3 letih dovodni kabel eklektrični za ploščo, zato, če ravno ne veste , kaj delate pokličite ustrezne obrtnike za to. Ps sam tega ne delam za druge, še za sebe komaj naredim.
.
Pa še en gratis nasvet, ko že vgrajeno ploščo izbijate izključno od spodaj navzgor ( da ne bi komu padlo na pamet pod steklo izvijač...) , obvezno prej odklopite elektriko, ker med vezjem in plehom ni zaščite in če boste preveč ukrivili pločevino se zgodi in bo v vezju elektrika, bo še bum naredilo....... jasno, ko je zunaj se potem ta spodnji pleh malo na vzdol udari.... nevarno je samo , dokler ni zunaj, zato ob tem dejanju samo brez elektrike v plati !