Zaganjanje indukcijske plošče

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Sem kupil 3 leta nazaj boscha za 750, pa vse deluje zvezno, razen ko uporabljam deljeno ploščo (ali kako se reče) za dve posodi, oz. ko mi laufajo vse štiri (verjetno premalo energije na enofaznem priključku). Takrat je nekoliko moteče, ampak redko pridem tako daleč.
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Naša elektroluks 2xindukcija, 2xsteklokeramika ima na indukciji 1-5 pulzno, 6-9 zvezno. Točen model ne vem, gledat se mi pa tudi ne da iti.
 

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Zanimivo, sem mislil da vse delajo z pulznim delovanjem. Iz tega razloga sem kupil IQ634USC, ki je billa cca 50€ več od tvoje
ampak ima samodejno regulacijo moči - glede na potrebe, katero konkurenca ponuja za precej višjo ceno...
Je pa precej odvisno od posode. Težja posoda recimo boljše dela, kot te poceni lahke varijante. Pa sem obojno kupil v Hoferju.
 

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Lahko zahtevam vrnitev izdelka, če upoštevamo, da na njegovo bizarno delovanje nisem bil opozorjen in če je zame zaradi konstantnega zaganjanja in ustavljanja popolnoma neuporaben in nedelujoč?
 

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
Mi imamo indukcijo od gorenja že 8 let. Do te teme sploh nisem vedel da obstajajo pulzne? To mi je pa res mimo. Res kot tisti ta pocen indukcijski koharčki. Dobro da vem, če mi slučajno crkne.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Jaz bi. Oziroma če ne bi bili pripravljeni vrniti denarja, bi poskušal menjati za bolje delujoče. Če oa bi rekli da je to normalno delujoča indukcija, pa jim zagotovo vsaj video "reklamo" naredim povsod kjer je mogoče.
 

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Sem kupil 3 leta nazaj boscha za 750, pa vse deluje zvezno, razen ko uporabljam deljeno ploščo (ali kako se reče) za dve posodi, oz. ko mi laufajo vse štiri (verjetno premalo energije na enofaznem priključku). Takrat je nekoliko moteče, ampak redko pridem tako daleč.

Hm, sem pa ravno danes nucal vsa štiri kuhališča (ne vem kdaj nazadnje), pa se to ni dogajalo. Je pa res, da niso vse laufale na max...
 

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.703
3.307
113
Ne vem sedaj, če je to ravno isto, ampak v soboto je pri nas kuhal en prijatelj kuhar in je kuhal jed, ki se je kuhala na stopnji 2. Takrat sem prvič slišal neko konstantno klikanje iz indukcijske plošče. Večino sicer kuhamo na višjih stopnjah 6,7,8,9 in nikoli prej nisem slišal tega klikanja, zato se mi je zdelo zanimivo. Očitno se pri nižjih stopnjah plošča vklaplja in izklaplja, sicer nič nenavadnega, zna pa biti klikanje dolgoročno malce moteče, če se kuha par ur. Drugače deluje super (Electrolux).
 

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.522
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Hm, sem pa ravno danes nucal vsa štiri kuhališča (ne vem kdaj nazadnje), pa se to ni dogajalo. Je pa res, da niso vse laufale na max...

na max potegne nekih 10kw in bi vsekakor nekje prekinjalo, če ne na plošči pa na varovalkah
wink-1.gif
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
hitro boš ugotovil, da kombinacije ne rabiš

če rabiš backup za primer žledoloma pač v klet pospravi kuhalnik pa je

Hitro bo ugotovil, da indukcije ne rabi
smile-1.gif
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ma ti povem, da sem samo plin gledal v štartu, ker mi je steklokeramika res bruh pa raje sploh kuhal ne bi kot na tistem dr*** (ja, meni je res obupno, ker kontrola temperature je pa res še kar pomembna za vsakodnevno kuhanje).

Bombe (plac, menjava), svinjarija (tudi od plina je dodatno)... nekaj kar nočeš v novi kuhinji. Indukcija je pač čistejša v več pogledih, tudi močnejša in cenovno ugodna (ja, pravi plin je drag (steklena plošča pod gorilniki).

Je sploh kakšen plus za plin še? Kakšne cheap shit alu posode mi ne omenjat, ker to je fail sploh imet doma, sploh v novi hiši z novo opremo.

Ne vem kako to, da profi kuharji še vedno uporabljajo plin? In umazan da je? res?
 

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Zato ker je bolj robustno in bi jo kuharji že zdavnaj razbili :D
JAz ne bi nikoli šel nazaj na plin.
 

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.522
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
hitro boš ugotovil, da kombinacije ne rabiš

če rabiš backup za primer žledoloma pač v klet pospravi kuhalnik pa je

Hitro bo ugotovil, da indukcije ne rabi
smile-1.gif

obstajajo seveda tudi posebneži
 

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.522
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
na max potegne 7,2 kw, al kako.

enih par samostoječih indukcijskih šporhatov sem gledal, pa so šli kar lepo čez 10kw skupaj s pečico

zdaj pa to doma na polno zakurblaj, če moreš
smile-1.gif
 

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:Jaz ne bi nikoli šel nazaj na plin.
Jaz tudi ne, ampak pustimo ljudem svobodno odločitev. Meni ustreza elektrika, ker veliko stvari kuhamo tako, da se kuhajo dalj časa (denimo običajna juha), uporabimo timer in odidemo iz kuhinje ali pogosto celo od doma. Meni je manj pomembno, če je indukcija ali običajna steklokeramika, da le ima timer za vsako kuhališče. Drugemu pa je važno nekaj drugega, ker ima tudi stil kuhanja drugačen.
 

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.522
113
eni preprosto ne marajo indukcije, ker je čarovnija. podobno kot mikrovalovka. slaba energija pa to.