Zaganjanje indukcijske plošče

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Imam čisto novo indukcijsko ploščo Gorenje Simplicity, ki se na vseh stopnjah (z izjemo najvišjih 9 in Power) konstantno zaganja in spušča. Tako je popolnoma nemogoče vzdrževati konstantno kuhanje oz. vretje na neki zmerni temperaturi, kot je recimo 6 ali 7. Rižota, ki jo želim vreti na temperaturi 6 oz. 7, se ves čas zaganja in spet spušča, kar je ekstremno neprijetno. Vsak dober kuhar ve, kako pomembna je konstantna temperatura. Zato je tudi zelo težko peči palačinke, umešana jajca in še marsikaj drugega.

Na Gorenje servisu pravijo, da je to popolnoma normalno delovanje in da mi ne morejo pomagati, saj mi serviser ne more popraviti napake, glede na to, da napake sploh ni.

Kako lahko plošča, ki stane toliko kot osnovna plača, tako deluje? Od modernega izdelka bi pričakoval brezhibno delovanje in predvsem sem upal, da sem z indukcijo nadgradil mojo prejšnjo staro ploščo, zdaj pa se mi zdi, da bi raje kar staro nazaj.

A imam pravico do vrnitve izdelka oz. menjave? Me na tem področju kaj ščiti zakon o varstvu potrošnikov, če sem kupil izdelek, ki sicer deluje pravilno, a sem z njim popolnoma nezadovoljen?
 

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
Deluje pravilno, je pač preproste zasnove in deluje na termostikalo, ki zna gretje le vklopiti ali izklopiti.
 

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.522
113
a v opisu plošč je kje napisano, da omogočajo zvezno kuhanje in ne on/off kot indukcije za 30€ iz špara, ali je samo zdrava pamet in se gleda samo nad jurja?
 

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.054
70
48
To tudi mene zanima. Take indukcije ki se "zaganja" v novi kuhinji nočem imeti. Zdaj imava plin in ga hočeva imeti tudi v novi kuhinji. Ker vsi tako hvalijo indukcijo imava namen imeti kombinacijo 2 plin + 2 indukcija.
 

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.522
113
hitro boš ugotovil, da kombinacije ne rabiš

če rabiš backup za primer žledoloma pač v klet pospravi kuhalnik pa je
 

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik robbus pravi:
Imam čisto novo indukcijsko ploščo Gorenje Simplicity, ki se na vseh stopnjah (z izjemo najvišjih 9 in Power) konstantno zaganja in spušča. Tako je popolnoma nemogoče vzdrževati konstantno kuhanje oz. vretje na neki zmerni temperaturi, kot je recimo 6 ali 7. Rižota, ki jo želim vreti na temperaturi 6 oz. 7, se ves čas zaganja in spet spušča, kar je ekstremno neprijetno. Vsak dober kuhar ve, kako pomembna je konstantna temperatura. Zato je tudi zelo težko peči palačinke, umešana jajca in še marsikaj drugega.

Imam tudi sam indukcijo od Gorenja (kombinacija indukcija + plin). Z lahkoto vzdržuješ enakomerno temperaturo kuhanja/vretja na indukcijski plošči,če imaš posodo z dovolj debelim dnom,ker le-to praktično izniči učinek "zaganjanja" indukcije! Bolj debelo dno posode kot imaš,bolj enakomerno se bo hrana v posodi kuhala,ne glede na stopnjo indukcije!

Pri posodi s tankim dnom boš imel pa vedno probleme,še posebej pri peki palačink in jajc (se da,ampak gre bolje na plinu)
 

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.054
70
48
Ne gre se za to, da bi imela plin zaradi backup-a (imam še camping varianto na 2 rinke). Bolj se gre zaradi lažjega kuhanja na majhnem ognju, uporaba voka, "nekompatibilnih" posod, ponev...
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
En bullshit, odmisli plin ima polno drugih minusov. Vse ostao se da izvest na indukciji, jasno delajo tudi 100 let stare grodlaste in železne posode.

Wok se pa kupi z nastavkom ali pa varjante z ravnim dnom. Če nekdo zna nekej skuhat je vedno najmanjši problem oprema....poglej Almazan kičen.
grin1.gif
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ma ti povem, da sem samo plin gledal v štartu, ker mi je steklokeramika res bruh pa raje sploh kuhal ne bi kot na tistem dr*** (ja, meni je res obupno, ker kontrola temperature je pa res še kar pomembna za vsakodnevno kuhanje).

Bombe (plac, menjava), svinjarija (tudi od plina je dodatno)... nekaj kar nočeš v novi kuhinji. Indukcija je pač čistejša v več pogledih, tudi močnejša in cenovno ugodna (ja, pravi plin je drag (steklena plošča pod gorilniki).

Je sploh kakšen plus za plin še? Kakšne cheap shit alu posode mi ne omenjat, ker to je fail sploh imet doma, sploh v novi hiši z novo opremo.
 

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Tud jaz mam tole. Jeb... mal premal sva se stegnla pa pozanimala. Ampak s kvalitetno posodo gre (debelo dno). Bolj je moteča min velikost posode
 

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Deluje pravilno, je pač preproste zasnove in deluje na termostikalo, ki zna gretje le vklopiti ali izklopiti.

Torej sem kaj - kupil preslabo kvaliteto indukcije in se na dražji to ne bi dogajalo?
 

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
a v opisu plošč je kje napisano, da omogočajo zvezno kuhanje in ne on/off kot indukcije za 30€ iz špara, ali je samo zdrava pamet in se gleda samo nad jurja?

Moja Bosch stara 7 let ima zvezno, pa nisem prej niti pomislil na on/off. Očitno več sreče kot pameti...
Aja, pa je bila med cenejšimi od boscha takrat.
 

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ma ti povem, da sem samo plin gledal v štartu, ker mi je steklokeramika res bruh pa raje sploh kuhal ne bi kot na tistem dr*** (ja, meni je res obupno, ker kontrola temperature je pa res še kar pomembna za vsakodnevno kuhanje).

Bombe (plac, menjava), svinjarija (tudi od plina je dodatno)... nekaj kar nočeš v novi kuhinji. Indukcija je pač čistejša v več pogledih, tudi močnejša in cenovno ugodna (ja, pravi plin je drag (steklena plošča pod gorilniki).

Je sploh kakšen plus za plin še? Kakšne cheap shit alu posode mi ne omenjat, ker to je fail sploh imet doma, sploh v novi hiši z novo opremo.
Le zakaj menjavati jeklenke, če imaš plinovod? Nova oprema v novi hiši sčasoma postane stara oprema v stari hiši. Mogoče je prednost v plinu tudi v tem, da lahki imaš močnejše kuhališče (npr. za vok) in da lahko nanj postaviš posode z manjšim premerom dna. Da o pravi turški kavi, skuhani v bakreni posodi ne zgubljam besed.

PS- Drugače pa menim, da je kombinacija 2 plin in 2 indukcija neposrečena. Sem imel to 10+let, pa sem potem ob menjavi vzel štedilnik le na en energent.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Plinovod ima koliko gospodinjstev v slo? 5%?

Pri nas imamo še dve kuhinji, "letno" tudi na plin in vedno bo. Imamo tako plinske jeklenke vedno doma, pa niti pomislim ne več, da bi jo imel v svoji kuhinji. Ta vok dilema je malo bosa, ker itak obstaja xyz alternativ in dober kuhar s pravimi sestavinami ti bo vok vedno skuhal bolje v obični tefalki kot jo bo neka slo gospodinja v profesionalnem voku na gorilcu kot pri profijih.

Kaj to kupujete ankl benz omake in pripravite v woku?
evil.gif
Ker ne poznam nobenega, ki bi redno prakticiral pravi wok doma.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
A lahko posnamess en video, Daj ga na yt, link pošlji na Gorenje pa nam. Opozori na to zaganjanje tudi ostale potencialne kupce Gorenje indukcije. Jaz sem na tak način uveljavljal stvarno napako pri elektroliza kombinaciji. Ampak tam je bila druga fora. Kuhanje kave na indukcijo je trajalo cel termin "malice" oziroma zajtrka. Pa sem prihajala z garancijo rešiti (3x)pa se ni dalo. Na koncu so mi vrnili denar.

Sam imam sicer neko Bosch (kupil ko sem dobil denar od pol leta starega elektroluxa nazaj) bolj poceni varianto, pa se sicer zaganja, ampak "minimalno" in ne tako izrazito kot kuhalnik za 40 evrov (katerega sem prej uporabljal nekaj let)
Tako da mene to zavajanje ne moti.
Palačink sem spekel preko jurja na njej, v neki Hofer težki ponvi. Brez dodatne maščobe, bp. Pač obračam z lopatko namesto z metanjem v zrak.ker bi najbrž hitro ročaj omajal.

Voka pa res nimam in ga zaenkrat ne pogresava.
 
Nazadnje urejeno:

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
Citat:
Uporabnik robbus pravi:
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Deluje pravilno, je pač preproste zasnove in deluje na termostikalo, ki zna gretje le vklopiti ali izklopiti.

Torej sem kaj - kupil preslabo kvaliteto indukcije in se na dražji to ne bi dogajalo?

Ne preslabo, mogoče malo manj primerno za tvoje potrebe. Tako indukcijske kot steklokeramične so pri nižjih močeh vse take, vendar imajo nekatere hitrejšo frekvenco teh pulzov. Jaz sem se zato ob menjavi ponovno odločil za steklokeramično namesto indukcijske (nič posebnega, Nardi na 2 plati za 300€).
 

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Si siguren? Tako kot guardy imam ene 7-8 let staro Bosch indukcijo in ne opazim, da se izklaplja/vklaplja na katerikoli jakosti. Kako naj bi to sploh opazil? Je možno, da je to samo posledica tega, da so indukcije precej cenejše in so nižjo ceno nekako dosegli s cenejšo on/off izvedbo?
 

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Mi lahko kdo pove, koliko debelo dno posode za indukcijo pa mora biti, da se kategorizira za dovolj debelo, da ne bo opaznega zaganjanja?