Zivjo,
ali dodajate psenicni slad se za druge vrste piva.. Ce se ga dodaja je za obstoj pene? In ce ga dodajate koliko je to?
Lp
Sem, lušen kvas...konec koncev gre za "klon" siera nevada Chicho kvasa.
Je pa to tako, pri ipah itd....sam ne vidim potenciala v zajebanju s temi kvasom, ker ti bo tudi US05 dala zadovoljiv rezultat, sploh pri dry hoppu.
Druga pesem je seveda pri raznih angežih, belgijcih ali pšeničnih pivih
Za IPE, APE itd. predlagam Fermentis US-05, MJ M44 US West Coast, Lallemand BRY-97 in morda še Lallemand Nottingham ali Fermentis S-04, ki sta sicer angleška seva. Vse to so suhi kvasi.Zivjo, mene pa zanima ce je kdo ze uporabljal tale kvas ki ga ima Vsezapivo
https://www.vsezapivo.si/shop/sesta...yeast-tekoci-kvas-american-ale-ii-1272-125ml/
Zanima me predvsem razlika med tem in 1056 ter Safale us 05?
Lepo videt da Imajo trgovine tekoci kvas na zalogi.
Hvala za odgovor.lp
Zivjo,uporablja kdo slad simpson.Je kaksna razlika od slada Md.?
Pozdravljeni
Imam en problem...s prijatelji smo zvarili IPO, ustekleničena se je zorila 7 tednov na približno 16 stopinjah. Še dva tedna nazaj ko smo jih par testirali so bile okusne in je bilo fajn čutit hmelj, zdaj pa okusa po hmelju ni več. A se je zorila preveč časa?? ali kaj bi lahko šlo narobe?
Hvala za odgovore oz nasvete, bomo vidli naslednjo rundo kašna bo. Zdej ko "udare" toplota bojo prej zmankale
Se pravi po cold crashu je pivo treba ogreti nazaj na recimo 19 stopinj pred flasiranjem?Res pazite na to, da po končani fermentaciji pri morebitnih pretakanjih in pri flaširanju pivo čim manj agitirate, da ne pride v stik z zrakom. Ne pretakajte oz. flaširajte mrzlega piva. To lahko zanemarite, če pred tem uporabite CO2 in z njim prepihate fermentorje, flaše...
Sicer pa, koliko hmelja pa je bilo v tej IPI? Predvsem koliko dry hopa/liter piva?