Cream Ale, California common, Kolsch so vmes med Ale in Lager. Tako po sestavinah kot po kvasu. Če želiš zvarit "clean" hybrid potem je kontrola fermentacije ključna. Kvas je tudi tukaj ključnega pomena. Lahko uporabiš tudi S-04 vendar ne sme nad 15°C- za čisto pivo brez priokusov. So pa kvasi za Kolsch in California Ale (WLP001) in mogoče celo California common (lager kvas za višje temperature) bolj primern. V primeru, da uporabiš Cali Common kvas potem je nižja temperatura fermentacije ključna.
Vglavnem je to Ale z lager lastnostmi.
Kar ser sestavin tiče . Med v tem primeru po mojem mnenju čisto odpade. Da dobiš karakter kot ga ima lager ( osvežujoč, lahke, "suh") moraš uporabiti ali riževe kosmiče, ali koruzo ( kakšne škotske ale delam kar z polento) in pa do 10% sladkorja.
Če bi jaz formuliral recept bi šel nekak takole.
Pils 45%
Pale ale 40%
Polenta oz riževi kosmiči 10%
sladkor 5 %
Ker mora bit suh, bi ga ga sladil na 65°C
In ker ne želim priokusov bi ga fermetniral na 17°C
Uporabil bi Northeren Brewer hmelj, ali pa celo Cascade
Vglavnem se pa drži teh priporočil
OG: 1.042-1.055
FG 1.006-1.012
IBU 15-20
Barva 2.5-5 SRM
alko: 4.2-5.6% ABV