Jaz sem na štedilniku delal v 15l loncu, pa že to se mi je zdelo neobvladljivo veliko. Ne predstavljam si dat 50l piskra gor. Sploh, če imaš napo. Razen, če imaš plan, da boš začel kuhat ne-v-kuhinji in boš imel dejanski gorilnik.
Jaz v 50l piskru naredim ~31l (90 tamalih perov), s tem da mi ostane nekje 3l brozge v kotlu in po nekje 2l v fermentorju.
(toliko za občutek, vse delam v enem sistemu (aka braumeister) -> drozgam s 33l, odcedim in sperem s 15l. V kotlu mi ostane ~42-44l, ki povre na nekje 38l. Protein break ne gre čez ampak ni daleč... Pretočim v dva fermentorja, v vsakega pride ~16l)
Jaz v 50l piskru naredim ~31l (90 tamalih perov), s tem da mi ostane nekje 3l brozge v kotlu in po nekje 2l v fermentorju.
(toliko za občutek, vse delam v enem sistemu (aka braumeister) -> drozgam s 33l, odcedim in sperem s 15l. V kotlu mi ostane ~42-44l, ki povre na nekje 38l. Protein break ne gre čez ampak ni daleč... Pretočim v dva fermentorja, v vsakega pride ~16l)