Zacasno odvzem avtomobila

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.476
113
Ja, ampak avtošole tega ne smejo, saj učijo da je potrebno dinamično vozit, vsaj moj inštruktor me je v prejšnjem tisočletju, ampak morajo pa voziti po
omejitvah, torej 40kmh na uvozu na AC dokler ne prideš vzporedno za AC in potem pospeševanje, problem je da eni pozabijo potem pospeševati,
drugo pa je problem, da so ljudje na avtopilotu, na telefonu, zasanjani, nekateri pa tudi preplašeni...

Na cesti smo vsi, različni, zato je potrebno biti še toliko bolj pozoren na vse ostale in lastnost dobrega voznika je v tem, da zna biti pozoren/čuječ v prometu
in da zna pravilno odreagirati na vsako tako situacijo, ki ni najbolj skladna z njegovim dojemanjem prometa, je dostikrat kar težko.

Super. Sodeč po dnevnem stanju na cesti težko ocenim, da so na cesti zbrani oziroma aktivni udeleženci v prometu. Seveda ne velja pavšalno za vse, vendar je kultura in znanje vožnje na zelo nizkem nivoju. Zanimiv mi je bil en primer, ko so me pred leti opozarjali na grozne voznike v Budimpešti. Meni Budimpešta ni bila nič posebnega. Veliko bolj predvidljivo kot doma.

Itak sem že v eni podobni temi pisal, da bi na 10-15 let morali delati mini CPP, zdravniški pregled in tečaj varne vožnje. Večina me je itak raztrgala, ker je itak noramlno, da dobiš vozniško za 50 let. Včasih se ti v življenju zgodi samo en dogodek in si do konca življenja povsem druga oseba. Z leti se zgodi še ena zadeva, reče se jim leta in starost. Saj vem, bogokletno.

• Všeč mi je
Reactions: sad

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.946
9.487
113
Brezveze si si igračke pospravu in zapel, ker se načeloma strinjava glede mečkarije po cest, sam ni za to kriva avtošola po večini, vsaj moje mnenje je tako. Kakorkol obrneš, inštruktor mora učit vozit po šolsko, da priprav kandidata, da bo naredu izpit, kaj in kako mu pa vmes preda znanje je pa odvisno od tega, kakšen je inštruktor. Zase lahko povem, da sem imel 24 let nazaj kot 18 letni mulc precej sreče z inštruktorjem, pa potem ene 7 let nazaj, ko sem delal izpit za prikolco spet. Zdaj dela šolo vožnje moj mulc in hvala bogu, da je enmu kapnilo, da se je spomnil vožnje s spremstvom. Sicer sam to jemlem precej bolj resno od večine, sam vseen je dobrodošlo.
Bi pa rekel, da je predvsem kultura na cesti problem, pa jebeni ekrani.

• Všeč mi je
Reactions: sad in ales85

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.375
4.940
113
Super. Sodeč po dnevnem stanju na cesti težko ocenim, da so na cesti zbrani oziroma aktivni udeleženci v prometu. Seveda ne velja pavšalno za vse, vendar je kultura in znanje vožnje na zelo nizkem nivoju. Zanimiv mi je bil en primer, ko so me pred leti opozarjali na grozne voznike v Budimpešti. Meni Budimpešta ni bila nič posebnega. Veliko bolj predvidljivo kot doma.
Slovenci smo agresivni in zelo pametni v prometu, ter težko priznamo svoje napake, je pa velik vpliv na način vožnje tudi osebnost vsakega voznika
in tukaj je potem težko reči ali so eni narodi boljši ali slabši, čeprav generalno verjetno :D

Itak sem že v eni podobni temi pisal, da bi na 10-15 let morali delati mini CPP, zdravniški pregled in tečaj varne vožnje. Večina me je itak raztrgala, ker je itak noramlno, da dobiš vozniško za 50 let. Včasih se ti v življenju zgodi samo en dogodek in si do konca življenja povsem druga oseba. Z leti se zgodi še ena zadeva, reče se jim leta in starost. Saj vem, bogokletno.
Enako mišljenje imam tudi jaz, obnova CPP, mogoče vožnja v simulatorju 1-2 uri, da se vidi ali res znaš tako vozit kot v teoriji... to bi moralo biti na 5 ali 10 let,
in ja folk bi se uprl temu na polno, po drugi strani vidim rešitev v prehodnosti vožnje, kjer bo večji del avto avtonomen in bo manj težav, vendar se mora še ves
vozni park in infrastruktura posodobiti...

• Všeč mi je
Reactions: ales85

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Pozdravljeni.

sem mladoleten ki nima vozniskega ispita in sem vozil pa me je policija dobila in so mi zacasno zasezli avto. Zelo se sekiram da ga ne bodo dali na drazbo ker avto stane 55000 eur. Leasinga nismo vzeli. To mi je bilo prvic. Bodo prodali avto ali ga bodi vrnili nazaj?
Dobro. Po petih straneh diskusij, še vedno ni jasno, ali bo avto dobil nazaj:sprasujemse:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.020
6.887
113
pri taščici
Mene sanjaci ne bi motili, ce bi se umikali na avtobusne postaje ko imajo za seboj nepregledno kolono vozil, sami pa so prvi v koloni.
Ce to se nekako toleriram pri kamionih ko gre 70 na 90 omejitev, to tezje toleriram pri avtomobilih ki grejo 60/90 omejitev kjer se sicer lahko normapno peljes stotko, dinamicno pa 150+ ce se upas in avto zmore.