Zacasno odvzem avtomobila

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.507
5.054
113
V praksi noben ne vozi tako kot zahtevajo cestna pravila. Zato je otroke težko učiti. Kolega je pravil, koliko nevarnih situacij je bilo, ko je delal izpit za inštruktorja. Oseba, ki to dela, ima že izpit in avto nima oznak avto šole. Predvsem nastane zmeda v glavah onih zadaj, ko se tako vozilo ustavi po predpisih ob STOP znaku, čeprav ni prometa. Ampak taka so naša prometna pravila.
Če želite, da otrok uspešno naredi izpit, naj vozi predvsem z dobrim inštruktorjem. Dva sta imela dobrega inštruktorja in ni bilo težav, en pa je imel slabega in smo res morali z L tablico še malo odvoziti, ker pri njem bi še parkrat delal izpit. Bil je in slab učitelj, pa še v bolniški je ravno tisti čas bil precej.
Moja izkušnja je prav nasprotna od namiM. Ko me je prvič peljal z L tablico, je pripeljal v križišče s stranske brez, da bi res vse preveril. Da ga inštruktor uči, da mora voziti čimbolj tekoče. Ja, ampak videti pa tudi moraš vse druge, ki imajo pred tabo prednost.
Ko pa naredi izpit, pa seveda praksa in km. V naši družini nas je zmeraj vozil najmlajši, ki je naredil izpit. Tudi na morje, če je še šel zraven. Nikoli nobene nesreče, pa še spal sem lahko, ne pa vozil.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

matej_

Guru
25. okt 2007
2.141
663
113
jaz prej nikol nisem vozil avta.
ko sem naredil izpit, sem ga sel pes dvignat na UE (2min pes) , potem pa me je oce cakal pred UE in mi dal kljuce, si prizgal cigaret, se vsedel na sovozbikov sedez in rekel odlicno sedaj imam osebnega voznika .
cez dva dni sem ponoci pelal na morje 5h do titove korenice po stari cesti (ker se hr ni mela AC) pa guzva je bla za znoret ata pa spal .
zgleda mi je zaupal.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

matej_

Guru
25. okt 2007
2.141
663
113
Ni. je kr blo zaupanje.
Glede na to da sem z 17letom naredil izpit za avion pa sem ga prevažal okol. res pa je da me je do 18tega leta(ko sem naredil izpit za avto) vedno on moral peljat na letalisce, pol sem pa jaz "sofiral" naprej

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.507
5.054
113
Morda samo opomba: hm, to ravno ni neka dodana vrednost, da mlademu vozniku pomagaš s svojimi izkušnjami, ne? V bistvu bi človek rekel, da ste imeli srečo.
Izkušnje od tebe otrok nabira 18 let, ko ga voziš okrog. Če do takrat nisi nič pametnega naučil, ga tudi potem ne boš.
Če izbereš dobro avto šolo in ne gledaš, ali mu boš plačal še 5 ur ali boš pritiskal na inštruktorja, da ga da čimprej na izpit, da bo ceneje, mora mladi voznik znati povsem solidno voziti. Bolje kot vsaj 50 % vsakodnevnih udeležencev v prometu.

sad

Guru
24. avg 2007
21.118
9.759
113
Izkušnje od tebe otrok nabira 18 let, ko ga voziš okrog. Če do takrat nisi nič pametnega naučil, ga tudi potem ne boš.
Se strinjam.
Če izbereš dobro avto šolo in ne gledaš, ali mu boš plačal še 5 ur ali boš pritiskal na inštruktorja, da ga da čimprej na izpit, da bo ceneje, mora mladi voznik znati povsem solidno voziti. Bolje kot vsaj 50 % vsakodnevnih udeležencev v prometu.
Se delno strinjam. Ni odvisno od avtošole, temveč od inštruktorja ;).
Poleg tega v avtošoli mladi voznik ne pridobi izkušenj v določenih situacijah, ki jih v avtošoli ni bilo. Megla, sneg, morda totalna gužva na cesti, itd.
Se pa strinjam, da je smiselno že prej začeti s podajanjem teh izkušenj, ko so še na sovoznikovem sedežu in jim take situacije razložiš in omeniš, na kaj je potrebno biti previden in se vnaprej pripravit.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: luciano in Pepe

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.020
6.888
113
pri taščici
Moj je mel tudi ze pri desetih ideje da bi sam volan sukal.
Traktor sicer "obvlada", za avto bo pa se malo pocakal. Vsaj za tisto po cesti kjer bo treba se prestave uporabljat itd....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.020
6.888
113
pri taščici
Sicer pa sta imea obdobje, ko sta me ob vsaki krsitvi prometnih pravil "popravljala" in spraševala zakaj vozim prehitro, zakaj se nisem ustavil pri stop znaku....
Ocitno so jih v soli ob kolesarskem izpitu kar "nahujskal" da naj tudi starse opazujejo in popravljajo.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
Sicer pa sta imea obdobje, ko sta me ob vsaki krsitvi prometnih pravil "popravljala" in spraševala zakaj vozim prehitro, zakaj se nisem ustavil pri stop znaku....
Ocitno so jih v soli ob kolesarskem izpitu kar "nahujskal" da naj tudi starse opazujejo in popravljajo.
Me ne preseneča. V vrtcu naši zdaj pojejo nekaj v smislu semaforja in "ne vozi prehitro, ne vozi kot nor" :valjamse:

• Haha
Reactions: Hanzi in sad

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.946
9.487
113
Bi pa dodal tole, da sem podobnega mnenja tukaj kot Pepe . Moj zdaj dela šolo vožnje in potem bo vozil z mano. Sam to ni glih lahko, je kr odgovornost. Je pa res, da zgledi v zadnjih 16 letih največ naučijo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.020
6.888
113
pri taščici
Dovolj da otroku prpo stisne.
Je bil ,zadnjic ob snezenju nekaj "pameten". Je bil ze po prvem "odnasanju" riti tiho.
Je ugotovil da to ni igrica in game over.
Tudi s kmetijskim traktorjem se da

• Všeč mi je
Reactions: luciano

sad

Guru
24. avg 2007
21.118
9.759
113
To so pa ''neizkušnje'' in gledanje YT, kak te je to vse enostavno ;).

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.946
9.487
113
Dovolj da otroku prpo stisne.
Je bil ,zadnjic ob snezenju nekaj "pameten". Je bil ze po prvem "odnasanju" riti tiho.
Je ugotovil da to ni igrica in game over.
Tudi s kmetijskim traktorjem se da
In zakaj ga varno ne naučiš driftat? Bolje, da prvič naredi 360 obrat na zasneženem parkirišču, kot pa v prometnem ovinku.