Jaz se pa ne strinjam.
Res ne vem, zakaj ne bi frocu LEGALNO predal mojih trdo pridobljenih izkušenj, ki jih v tistih urah vožnje pač ne pridobi. Tam se uči pravil, itd. Jaz vem, da bo froc vozil in jaz ne bom spal zraven. Jim že sedaj razlagam zadeve in že sama razmišljata vnaprej. Sta tudi že povedala, da kdo drug ne vozi tako in da jima ni bilo fajn.
Pač meni je noro, da se ne posvetiš frocu in mu že vnaprej (KOT SOVOZNIKU) predaš svojih izkušenj v različnih situacijah, da pač začenjo razmišljati s svojo glavo in slediti vožnji že prej in tako pridobivati izkušnje. Plus potem seveda od 16-ega leta naprej LEGALNA vožnja s spremljevalcem dve leti. Tako da, ko pri 18ih pridobi izpit ima za sabo že kar nekaj izkušenj v različnih voznih situacijah.
Res pa je, da sam nisem pravi Alter (nad)voznik. Nimam avta s 500KM, nisem rekorder po ne vem kakšnih vožnjah in se nimam za najboljšega voznika na tem svetu.
V glavnem: gledal soseda, doma imajo vse novi X5, naloadani. Froca praktično prisilil delal izpit pri 18ih, ob izpitu mu ruknil v roke ključe do novega X3. Ne prej ne potem ni vozil z njim, ne kaj na to temo naredil. Ni minilo 14 dni, pa je bil X3 lepo počohan po celi desni strani.
Ne vem no, jaz po tistih 20ih urah vožnje res nisem bil ravno suveren na cesti. K sreči sem imel pa prej izkušnje z motorji in traktorji, pa RELATIVNO precej v glavi. Kljub temu sem imel 2x orenk srečo, da ni šlo v drevesa. Večina kolegov ni imela te sreče, kakšen je pa tudi žal zaključil z življenjem. In sedaj mi ti praviš, da naj pustim avtošoli, da to vse naredijo. Hvala lepa, ne. Res pa se zavedam, kaj to pomeni in da je to velika odgovornost.
Poleg tega, kot sem rekel, moraš realno znati ocenit froca. Jaz vem, da moram večjega stalno naprej pushat, ker je dejansko preveč previden in ga je celo strah včasih. Ta mali bi pa šel z glavo (brez čelade) skozi zid, ga je treba pa nazaj držati. Samo za to oceno naredit moraš imeti kaj v glavi. Vidim, da nekaterim so njihovi otroci praktično supermeni, vse znajo, vse najboljši na svetu. Tukaj pa nastane težava.