Zacasno odvzem avtomobila

sad

Guru
24. avg 2007
21.132
9.773
113
Nisem pričakoval takšne 'nastrojenosti'. A ste se vsi učili vozit le v avtošoli?
Jaz sem za to, da ga naučiš osnove (in tudi bom moje) že prej (sama mehanika uporabe vozila), mi pa tudi na kraj pameti ne pride, da bi šel to delat na javni cesti. Zato je verjetno nastrojenost proti temu. Greš na veliko prazno parkirišče, pa ti noben ne bo težil in bil nastrojen proti tebi. Je že Gavran lepo napisal. Pri 16ih pa lepo legalno vozi s spremljevalcem.

PS: A imajo policisti zakonsko možnost, da posredujejo in kaznujejo, če recimo v nedeljo učiš froca vozit na ogromnem PRAZNEM parkirišču industrijske cone?

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
PS: A imajo policisti zakonsko možnost, da posredujejo in kaznujejo, če recimo v nedeljo učiš froca vozit na ogromnem PRAZNEM parkirišču industrijske cone?
V kolikor gre za zasebno površino dano v javno uporabo, potem da. To so recimo parklpaci pred špari in drugimi shoping centri. Tam veljajo enaka pravila kot na cesti (upoštevanje znakov, itd). V kolikor je čisto zasebno pri kakem podjetju recimo potem pa ne. Je pa nekaj. Kateri policaj se bo v nedeljo vtaknu v vožnjo po 1ha ali več praznem parklacu je pa tud malo bumbar. Verjetno se ne bo nobeden. Tako da kr veselo na parkplac.

Sam sem se prvič za volan vsedu v avtošoli, pa sem nato iz prve izpit nardu. Kolega se je nonstop okol z fotrovim avtom vozil, pa v 4 ali 5. Enostavno je bil tolko navajen vožnje po svoje, da se nikakor ni mogel prilagodit pravilni vožni v avtošoli. Tako da jest pretiraval nebi. Neke osnove, speljevanje, ustavljanje, zavijanje. Da mal občutka dobi, ostalo pa avtošola.

Mojega tamalega sem tud pri 16 dal v avtošolo in ko je osnove pogruntal se mu je vožnja začela dopadet in sva nato še po parklacu vozla, pa treniral je tiste poglede v špeglo. Ko je pa lahko vozil z spremljevalcem se pa sploh ni ven iz avta dal, sva se včasih celo popoldne vozla.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: sad in tony

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.033
6.892
113
pri taščici
Sem tudi sam naredil najbrz tisoc+ km z avtom od nekje 15-18 leta. Vecino po javnih cestah, nekaj km pa tudi offriada po poljskih in gozdnih poteh. Ficko in skoda 105? Rules
Je pa res da pred skoraj 30 leti.
So pa potem bili problemi v avtosoli ja. Bocni pogledi ob zavijanju desno, ustavljanje pri stop znaku (tega se danes nihče ne izvaja) in podobno so mi bili kar nekaj casa spanska vas. Sem pa prvo uro ze pripeljal iz obrobja ljubljane v Tivoli.

sad

Guru
24. avg 2007
21.132
9.773
113
Jaz pa ne vidim razloga, da tamali plačuje ure, da obvlada mehaniko.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.399
233
63
Mladim voznikom še kako pride prav vsaka praksa. Ne zanašajte se samo na inštruktorje.
Kratka zgodbica iz 2021. Sin je delal vozniški izpit in med urami vozil z mano z 'L' tablico. V MB se vključujeva na hitro cesto, kjer je pas za vključevanje precej kratek (za lokalce: nadvoz HC Pobrežje-smer Ptujska) in mu že z nadvoza pravim, naj pritisne na plin, da dobi hitrost v varno vključevanje. On pravi, da ne sme, dokler ne pride vzporedno s pasom, na katerega se vključuje, ker mu je tako naročil inštruktor. Mu razložim kako, kaj in zakaj je to nevarno in naj ne špara gasa na vključevanju.
Par tednov kasneje me slabih 24ur po uspešno položenem izpitu sin pelje po hitri cesti iz smeri pokritega vkopa proti Ptujski. Pred prej omenjenemu uvozu se promet upočasni, umikamo se levo, na desnem vidiva policijo z lučmi, pred njimi pa dva avta, oba rahlo poškodovana. En od teh s tablo avtošole, sumljivo znane barve, okoli hodi znan obraz - ja, bil je sinov inštruktor z naslednjim kandidatom. Komentar verjetno ni potreben. :rolleyes:

sad

Guru
24. avg 2007
21.132
9.773
113
Ja, žal je tako kot povsod. So povprečni, so odlični in so slabi inštruktorji vožnje.
Roko na srce, pa so starši v povprečju precej slabi učitelji, čeprav se imajo seveda za top 10% voznikov. :valjamse:

• Všeč mi je
Reactions: Marxon in ales85

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.053
871
113
Ma sej to, da more otrok prej (alpa vmes) mal s “fotrom” pelat je pomoje nasa (fotrova) obsesija.. spomnm se, k sem sam preden sem izpit delal “obracal” katrco s fotrom na dvoriscu - sm zadel kos za kosarko.. sva bila s fotrom oba lepo tiho..
Zdej k je moj otrok teh let - sem ze iskal “kje bova trenirala” - pa je bil mulc zgleda bl pametn od fotra in ni hotel “sodelovat”.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: Garfildd in ales85

sad

Guru
24. avg 2007
21.132
9.773
113
Ma sej to, da more otrok prej (alpa vmes) mal s “fotrom” pelat je pomoje nasa (fotrova) obsesija.. spomnm se, k sem sam preden sem izpit delal “obracal” katrco s fotrom na dvoriscu - sm zadel kos za kosarko.. sva bila s fotrom oba lepo tiho..
Zdej k je moj otrok teh let - sem ze iskal “kje bova trenirala” - pa je bil mulc zgleda bl pametn od fotra in ni hotel “sodelovat”.
Izgleda je bil tvoj foter en izmed tistih top 10% :).
No, moj foter je bil pa čisto ok, nisva nič zadela, pa sem vozil tudi po cesti (ja vem...). Itak sem pa traktor vozil že z 10imi.
Pač foter mora biti sposoben ocenit, kaj in kdaj je mulc sposoben kaj vozit.
Sam vidim pri mojih. Ta mali bi full rad že sam vse delal po parkirišču, pa vidim, da še ni točno tam. Bo še leto počakal, potem pa začnemo. Tašča se že križa :evil:. Baje bodo potem tamali ukradli ključe in se šli sami vozit z avtom.