Pirc Musarjeva je rekla, da si moramo 10-krat na dan ponoviti "strpnost strpnost strpnost".
Tile priseljenci jasno kažejo kaj si oni predstavljajo pod "strpnost" potem ko se enkat za stalno naselijo v državi-gostiteljici - Sloveniji.
Gerkeš Žnidarjeva je dajala vtis ene pametnejših političark, a ko je včeraj rekla, da bo begunce, ki bodo ilegalno vstopili v Slovenijo, pač poslala nazaj v državo iz katere so vstopili, nisi vedel, ali se norčuje, ali misli resno. Ali bodo hodili sem po štirje na dan ? In v zvezi z zavrnjenimi 4 Sirijci je tolikokrat ponovila da so bili zavrnjeni ker niso zaprosili za azil, da danes vsak Eskim in vsak Marsovec vesta, da se je pri prestopu slovenske meje treba dreti "azil azil azil !!".
Na splošno so vsi vpleteni slovenski politiki včeraj dajali vtis da
A nimajo stika z realnostjo, ali
B govorijo eno, v tajnosti pa pripravljajo dosti močnejše ukrepe, o katerih se javno ne sme govoriti. Žal, se mi zdi, da gre za
A.
Razne humanitarne organizacije pa me spominjajo na neko skupino v parlamentu oziroma takratni republiški skupščini leta 1991, ko so na vsak način hoteli sforsirati nekakšno "deklaracijo o neoboroževanju" ali nekaj podobnega - v glavnem nekaj, kar bi Slovenijo pred prihajajočo 10-dnevno vojno razorožilo še bolj kot delna razorožitev teritorialne obrambe s strani JLA, a jim na srečo ni uspelo, ker so jih takratni osamosvojitelji potegnili na stran in jim razložili razliko med sanjami in realnostjo.
Madžarski ukrepi so se pokazali za dokaj učinkovite: beguncev ne streljajo ali pretepajo, le obravnavajo jih na tak način, da jim je na vsakem koraku jasno da niso dobrodošli. Pomoči humanitarnih organizacij ni. Nekateri begunci gredo celo nazaj v Srbijo. Glede na to, da Madžarska ni oziroma vsaj naj ne bi bila ciljna država, mi ne rečt, da Madžarska izvaja takšne ukrepe kot jih izvaja, brez tajnega sporazuma z Berlinom, Dunajem, Brusljem, itd.