Za koga vse je reševalni pas?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Na robu voznega pasu je obicajno (pomurska in od markovca dalje ne) odstavni pas, katerega hocejo imeti zase šerifi iz DARSa.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Malo pretiravate s temi mm. Cesta ni narejena v mm. Tudi crta je kakih 15 cm suroka in se v praksi lahko uporabi za vzpostavitev resevalnega pasu. Pa tud ogledal ne morete v sirino vozila stet

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Glede ogledal bull shit. Jih bos polomil vsem ki bodo na levem in desnem robu reševalnega pasu. Reševalci jih tudi ne smejo imeti.
Zakaj potem pizdimo da so 2,4m siroki parkingi preozki, ce pa je avto sirok 1,7m.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Malo pretiravate s temi mm. Cesta ni narejena v mm. Tudi crta je kakih 15 cm suroka in se v praksi lahko uporabi za vzpostavitev resevalnega pasu. Pa tud ogledal ne morete v sirino vozila stet

Računica se ne izide niti brez ogledal,če pa misliš,da ogledala ne zadanejo drugih ogledal,potem pa doma probaj z svojim in ženinim avtom.
grims-1.gif
Zakon je napisan DO ČRTE ! In ne do ograje levo !

Vožnja na inervencijo mora bit hitra tam okol 80 km/h zato rabijo vsaj 1 METER NA VSAKI STRANI
10.gif

Na parkplac pa niso problem ogledala ampak vrata ko jih odpreš,da ne zadaneš drug avto !

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
14. tocka 30. cl. ZPRCP:
V primeru zastoja prometa morajo vozniki pustiti med kolonama vozil, ustavljenima na prometnih pasovih, ki sta najbližje levemu robu smernega vozišča, dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil.

Pa nehajte merit ceste

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Zdaj pa citiraj se druge clene..
Katerih ni pametno krsiti, saj te caka 200-300 evrov kazni.

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
ksz

Samo mi je zanimivo jaz sem vprašanje o sliki poslal Darsu in so odgovorili da jo je naredilo Ministrstvo za infrastrukturo, Dars jo samo objavlja.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
14. tocka 30. cl. ZPRCP:
V primeru zastoja prometa morajo vozniki pustiti med kolonama vozil, ustavljenima na prometnih pasovih, ki sta najbližje levemu robu smernega vozišča, dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil.

Pa nehajte merit ceste

Dej si malo preberi tukaj z odebeljenimi črkami.
Oglejte si video najprej nepravilnega razvrščanja,potem v istem videu pakažejo pravilnega z samo osebnimi avtomobili BREZ TOVORNIH !! In dobro si poglejte,ko so osebni kršili zakon na desni,ker so šli pol metra čez rob črte !
Res so majstri teli naši darsovci.Zakaj ne naredijo video z samo motornimi kolesi ali z tistimi gondolami z tremi kolesi ?
bonk.gif

http://www.dars.si/Dokumenti/Napotki/Pravilno_razvrscanje_ob_zastoju_na_avtocesti_798.aspx?mid=85

Nazadnje urejeno:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
kzs
[cenzura] doktoriral boste tuki. Me zanima, kolk ljudi bi sploh rešili reševalci/gasilci, če bi tolk kompliciral kot večina (alter) populacije.
Če padem v stoječo kolono (ne bi bilo prvič) se umaknem skrajno levo do ograje (dol z asfalta - neverjetno) oz.. desno krepko v odstavni pas ali pa tudi v travo če je treba.
Da mi pride en Darsov pizdakat, ga samo nateram u p.m. in naprej na mesto nesreče pa naj tam pametuje.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
kzs
[cenzura] doktoriral boste tuki. Me zanima, kolk ljudi bi sploh rešili reševalci/gasilci, če bi tolk kompliciral kot večina (alter) populacije.
Če padem v stoječo kolono (ne bi bilo prvič) se umaknem skrajno levo do ograje (dol z asfalta - neverjetno) oz.. desno krepko v odstavni pas ali pa tudi v travo če je treba.
Da mi pride en Darsov pizdakat, ga samo nateram u p.m. in naprej na mesto nesreče pa naj tam pametuje.

Nekateri ne sprenljate temo,in iščete alter bedake !?
Vsak ki pozna zakon bi gledal,da se umakne DO roba,VENDAR ko pa pride gasilski avto do njega BO pa spoznal da pa je PREMALO prostora !! In takoj bo naredu zastoj gasilcem ! To se sploh pozna pri TOVORNIH VOZILIH !! Ker niti ne držijo pravilne razdalje in jim zmanjka manevra za UMIK !!

V primeru,da bi se vsaj nekaj vozil umaknilo skrajno desno na ODSTAVNI PAS bi vsi drugi to opazili in se tudi drugi začeli umikati !
Tako pa se niti ne vidi,da se mogoče nekdo umika !

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
ŠE ENKRAT PRILEPIM SLIKO ZA PAMETNJAKOVIČE,KI TRDIJO,DA JE MOŽNO NA VOZNEM Z TOVORNIM IN PREHITEVALNIM PASOM Z OSEBNIM NAREDITI DOVOLJ PROSTORA !

ČE NEKDO MISLI,DA JE TALE PRIMER PRAVILNEGA RAZVRŠČANJA SE HUDO MOTI,KER SO VSI TOVORNJAKI V PREKRŠKU !!

Če se malo poigramo in umaknemo prikolico do črte in nato še darsovce in nenazadnje še avtobus ravno toliko,da se ne poljubijo z ogledali. Koliko je šel avtobus čez črto,kakšna je kazen za voznika in firmo? Ker smo videli tudi dost primerov,ko so policisti terale voznike dol iz odstavnega !!

razvrscanje.png

Nazadnje urejeno:

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
kzs

Če greš na odstavni pas, si v prekršku za 200 evrov.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
kzs

Če greš na odstavni pas, si v prekršku za 200 evrov.
Daš vse štiri in nej joka in stoka kakor hoče. Avto se ti je pregrel v zastoju in si ga umaknil na odtsavnega

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Dopolnjen zakon !" 14 točka ZPRPC 31. člen

V primeru nesreču umaknite vozilo na odstavni pas, da reševalci pridejo pravočasno do ponesrečencev! Če želite,da ne plačate kazen vklopite še vse štiri utripalke "

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
En lep video ! Avtobus gori gori in še kar naprej gori,gasilci se pa zaustavljajo pred bedaki.Po polovici videa se vidi,da so leteli normalno(sami ugotovite,kam se je treba umaknit za normalno hitrost gasilcev),ker so se umikali na odstavni pas.V kolikor bi bili tovornjakarj bi pa nebi bilo tako gladko,ker je bila nedelja.

https://www.youtube.com/watch?v=Ti74V6YTz9U 3:55
bonk.gif

Ampak tole spodaj je šlo pa gladko,samo VSI NA DESNI SO BILI V PREKRŠKU!!
uf-1.gif

https://www.youtube.com/watch?v=5PMGNVC0d6M

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Tu ste res eni pravniki tezki. Pravi alter soferi. 30. clen govori o tem da naredi prostor za resevalce. Pika. Naredi ga in ne pametuj u tri pm. Jebo vas odstavni pas in prepoved ustavljanja in darsovi videi in slikice in ne vem kaj se. Resevanje zivljenja je prioriteta ored jebenimi belimi crtami.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik sass pravi:
upoštevaj še, da na robu voznega pasu ni betonski zid, ampak je talna črta in še nekaj bankine, torej kakega pol metra dodatnega prostora. no, jaz sem se lotil stvari malo drugače in sicer sem tisto DARSovo skico modeliral z LEGO kockami v merilu 1:50, pa moram reči, da se stvari dokaj dobro ujemajo
smile-1.gif

hysterical-1.gif
Saj verjetno so se prici prepisa tudi z legokockami igrali ... Ravno ene toliko inteligence je v predpisu.
Mimogrede: če v predpisu piše do roba voznega pasu, pomeni do črte. Ne na črto.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
kzs

Tudi jaz. Natačneje: ne ravno v p.m., ampak kaj dosti manj tudi ne, sem poslal policaja, ki je hotel mimo po odstavnem (kamor smo se pametno umaknili vsi razen par slovencev, da je bil reševalni pas normalno širok). Pa še poslikal sproti. Trikrat je začel nekaj o odstavnem pasu, potem sem ga vprašal za ime, da fotko pošljem njegovim (ker sva se sva se drla iz avta v avto, nisem videl značke na uniformi), pa se je hitro pomiril in vprašal, če lahko toliko naprej zapeljem, da bo šel na reševalnega. Potem pa na polno potegnil ...