Za koga vse je reševalni pas?

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Danes so iz nižjega razreda že vsi široki okoli 1,70 m, imamo pa ogromno avtomobilov iz srednjega višjega razreda Passat,Mondeo,C5,
Mazda 6,Accord,Avensis itd,ki imajo brez ogledal 1,85 m ! Seveda se v teh dneh vozijo počitniške prikolice in avtodomi,ki imajo od 2,05 do 2,30 m !! Vemo pa da je vozni pas zmeraj zaseden z tovornim 2,50 brez ogledal ! Zdej pa računajte.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Golf: 1,799 mm
Edino če je to brez ogledal...

vw-golf-mk7-front-dimensions.jpg

Kot sem predvideval...brez ogledal...vsi podatki, ki sem jih napisal par postov nazaj so torej brez ogledal...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Hvala bogu, pa upam da posnetek vidijo tudi odgovorni (da ne bodo na pocitnicah na Sejšelih z našim denarjem, mi pa umirali na AC zaradi njihovega dela. In je zaradi tega kot oni pravijo, zaradi nepravilnega razvrcanja. Celo na fb sem dobil odziv da se ne znamo razvrscat in da nai se umaknemo, na odstavni pas.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Pa se glede sirine po kateri bi naj vozila intervencijska vozila z "intervencijsko hitrostjo".
Naj spomnim da veliko/vecina voznikov ni sposobno parkirati v pol metra sirisi parkirni boks s hitrosjo 10x manjso od intervencijske. Gasilci naj bi pa vozili kar po nekem teoreticnem koridorju..... Naj novinarje in odgovrne osebe posadijo za volan starega tovornjaka, naj pozidajo dve betonski steni na razmak ki je po njihovem dovolu sirok za intervencijsko voznjo, potem pa naj dokazejo z lastno vožnjo pri polni hitrosti kako se vozi po takem koridorju. Ce jim ne bo uspelo, pridejo s crnim kombijem na intervencijo.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Sem že enkrat napisal, da imajo taisti osebki problem priti v domačo garaž, ki je pol metra širša od avta.

13. jul 2011
2.677
626
113
Evo, sem se malo poigral in narisal sliko v pravih razmerjih med širino voznega pasu in širino vozil
Za vozilo na levi strani sem izbral širino 2,2m, kolikor je približno širina npr. VW Sharan, Audi Q7, C Jumpy... Gotovo se na levem pasu znajde tudi kakšno širše vozilo (C Jumper -2,7m)
Policaji z Octavio bi teoretično še šli skozi - zelo počasi in previdno. Reševalci s Transporterjem bi olupili ogledala in poklepali nekaj pleha, policija z Jumperjem in gasilci z Ategom pa lahko pridejo samo po zraku. Kot rečeno, pa se stvar za vse ustavi (tudi v teoriji), če se na desni znajde tovornjak in na levi kombi.

še link do slike
http://shrani.si/f/2D/HI/4ZBvyCOc/resizivljenjeprava.jpg

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Kot rečeno, pa se stvar za vse ustavi (tudi v teoriji), če se na desni znajde tovornjak in na levi kombi.

Torej? Tudi v praksi se ustavi. Ker v nekaj kilometrski koloni lahko pričakuješ tudi tovornjak ob tovornjaku.

gali

Pripravnik
17. sep 2007
128
10
18
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Še en poskus na predlagam vladi.

Glasujte, če ne drugega bo lahko SJTV postregel s podatkom, da je predlog podprlo toliko in toliko ljudi...

Predlog je sprejet, če prejme več glasov ZA kot PROTI, in ob pogoju, da je število glasov ZA vsaj 11. Glasujte, za glasovanje je potrebna registracija, da bo predlog sprejet in obravnavan
pozdrav.gif
!

@SJTV1: originalni predlog iz 2013 je dobil 32 glasov, kar je dovolj, da bi moral dobiti odgovor ustreznega organa, vendar je do danes ostal brez odgovora.

Nazadnje urejeno:

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
al pa se šerifi odločijo, da bodo oni red nardili, pa se dva tovornjaka vštric peljata, pa maš kolono takoj daljšo za par kilometrov. to mi najbolj dvigne dekl.

13. jul 2011
2.677
626
113
Ni realno pričakovati, da bi se ob formiranju zastoja začelo razvrščanje ožji levo, širši desno. To bi samo še povečalo zmedo in naredilo dodatne zamaške. Realno je treba predvideti tudi, da se eden ob drugem znajdeta dva tovornjaka. Torej je za kvaliteten reševalni pas, po katerem bi lahko normalno vozili gasilci z, na primer Ategom, potrebnih dobrih 9m širine.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Bi kar rekel 9,5m(3x3m sirine kamionov z ogledali in 25cm prostora na vsaki strani) . Skratka, odstavni pas nameniti umiku vozil iz voznega pasu. Oziroma vsaj cestarji se naj v tem primeru ne špilajo šerifa po odstavnem pasu.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Hehe, sem vedel da se boš ujel. Vprašanje: a ko se vozilo umakne do robne črte, ali to pomeni da so kolesa poravnana s črto ali to pomeni da so ogledala do črte?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Eno ogledalo zagotovo ostane v notranjosti. Pri resevalcih pa oba. Pa da ne bos se ti sedaj zacel s tem da se dajo ogledala zlagati.... (kot znanec na fb). Pa tisti na desni strani se postavi v obmocje odstavnega pasu ki je sirok 2,5m, ki je ze tako komaj dovolj za tiste darsove iveco poltovornjacke (ki imajo tudi ogledala in je njihiva sirina z ogledali naibrz vec kot 2,5m.

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
upoštevaj še, da na robu voznega pasu ni betonski zid, ampak je talna črta in še nekaj bankine, torej kakega pol metra dodatnega prostora. no, jaz sem se lotil stvari malo drugače in sicer sem tisto DARSovo skico modeliral z LEGO kockami v merilu 1:50, pa moram reči, da se stvari dokaj dobro ujemajo
smile-1.gif